Prostata - Malý orgán, veľké problémy

Máte problém so zväčšujúcou sa prostatou? Ak máte po šesťdesiatke, nepatríte veru do ligy výnimočných, pretože vo veku 60 – 69 rokov trpí diagnózou nezhubného zväčšenia prostaty 43 % mužov, po sedemdesiatke je to už každý druhý a tento pôvodne malý orgán trápi až 80 % osemdesiatnikov.

Vo vyššom veku sa stáva nočnou morou väčšiny mužov. Prostata. U mladého dospelého muža orgán vážiaci 20 gramov, ktorý sa veľkosťou dá prirovnať ku gaštanu. Predstojná žľaza uložená pod močovým mechúrom, ktorá obklopuje močovú rúru. Vlastne by sa to dalo prirovnať k objatiu, len to objatie je so zvyšujúcim sa vekom čoraz otravnejšie.

Zmeny na prostate už u tridsiatnikov

Mikroskopické zmeny na prostate sa začínajú už okolo tridsiatky. Chlapi však spočiatku nemávajú žiadne subjektívne ťažkosti, ktoré by súviseli s tým, že prostata sa začína pomaly zväčšovať. V staršom veku však robí prostata problém pri močení preto, lebo cez ňu vedie močová rúra a zväčšujúca sa prostata ju začína postupne stláčať. Včasné štádium zväčšenej prostaty sa prejavuje častým, naliehavým a nepríjemným nutkaním na močenie. Takým naliehavým, že sa muž mnohokrát obáva, že nedobehne na WC včas. Veľmi nepríjemným subjektívnym príznakom je aj časté močenie v noci. Tento príznak obťažuje nielen pacientov, ale aj ich manželky. Neskôr už mužovi dlho trvá, kým začne močiť, musí čakať alebo tlačiť, močí slabým prúdom. U niektorých dôjde k tomu najnepríjemnejšiemu – napriek naliehavému nutkaniu zo seba nedokážu dostať ani kvapku. Tento problém vyrieši len cievkovanie.

Výživový doplnok v klinicky overenom množstve

Každý muž po dosiahnutí päťdesiatky by mal preventívne navštíviť urológa. Bez ohľadu na vek by mal tohto odborníka (nepotrebuje na to odporúčanie od obvodného lekára) navštíviť každý muž, ktorý na sebe spozoruje zmeny súvisiace s močením. Niektorí pacienti v úvodných štádiách rozvoja tejto diagnózy, ktorej sa hovorí nezhubné zväčšenie prostaty (benígna hyperplázia prostaty), potrebujú len sledovanie. Najmä takí si môžu pomôcť výživovými doplnkami. Výživové doplnky nie sú lieky, ale potraviny na doplnenie prirodzenej stravy, ktoré sú koncentrovanými zdrojmi živín. Možno ich užívať vo forme kapsúl, tabliet, vrecúšok s práškom a podobne. Na riešenie problémov s prostatou sa používajú rastliny ako extrakt, raž, tekvicové jadrá, pŕhľava dvojdomá, lykopén či extrakt z trpasličej palmy. Posledné tri možno nájsť v najpredávanejšom produkte Prostenal® PERFECT COMPLEX, ktorý túto kombináciu aktívnych látok obsahuje v klinicky overenom množstve. Najnovšie je k produktu Prostenal® PERFECT COMPLEX v ponuke zadarmo aj minerálny výživový doplnok s antioxidačným účinkom Zinok 10 mg (60 tabliet), ktorý pomáha zachovať zdravý mužský reprodukčný systém. Prostenal® PERFECT COMPLEX však možno kombinovať aj s Pumpkinom, výťažkom z tekvicových semien. Priaznivý účinok tekvicového oleja na funkciu prostaty je totiž takisto dávno známy.

www.prostenal.sk

 

Patrí do vydania