Heidi Klum - Anjel s božským telom

Ak by sa zdalo, že po svetovom úspechu v modelingu, moderovaní vlastných šou, navrhovaní módnych kolekcií, skúsenostiach s rolami vo filmoch, seriáloch, hudobných klipoch a po odštartovaní dráhy poradkyne v kozmetickej spoločnosti už ani nezostáva priestor na ďalší debut, pravdou je opak. Dôkazom je Heidi Klum. V slnečnom Los Angeles, v nádherných leopardích šatách, ktoré dokonale formovali úžasné telo a nechali vyniknúť miliónové nohy, predstavila vlastný parfum.

Čokoľvek krásna Nemka robí, dopadne to úspešne. Aj napriek tomu, že kvôli rodine vetuje každú ponuku, ktorá by znamenala veľa cestovania. Napokon, 38-ročná Heidi, povestná svojím perfekcionizmom, vie rozložiť sily rovnomerne. V modelingu patrí k stáliciam a aj po takmer dvadsiatich rokoch na výslní je stále rovnako žiadaná. Keď v prelomových 90. rokoch vyrástol medzi modelkami nemecký trojlístok, svet módy vytušil, že bude opäť o trend bohatší. Claudia Schiffer, Nadja Auermann a Heidi Klum nenechali nikoho na pochybách, že archetyp plavovlasej bohyne dokáže navigovať kozmetický priemysel tým správnym smerom, presnejšie k uspokojeniu túžby po ženskej dokonalosti, o ktorej snívajú slečny, dámy, no a o mužoch ani nehovoriac.

K sexy anjelom

Za začiatok svojej kariéry Heidi pokladá moment, keď sa zjavila na titulkách prestížnych módnych časopisov. Jej otec pracoval v kozmetickej firme a matka – ako kaderníčka, teda už ako dievčina mala možnosť kontaktu s naslovovzatými odborníkmi. Dráhu úspešnej modelky odštartovala v roku 1992 na nemeckej súťaži Modelka roka, ktorej hlavnou cenou bolo účinkovanie v populárnej talkshow Thomasa Gottschalka a kontrakt na 300-tisíc dolárov. Heidi porazila tisíce konkurentiek, nenastúpila na štúdium módneho návrhárstva a odcestovala do Spojených štátov, kde sa aktívne začala venovať modelingu. Všimol si ju fotograf z časopisu Sports Illustrited, Heidi sa dostala na titulku a svet módy zostal z krásnej Nemky ohromený. Nasledovali ponuky od Gucciho, Christiana Diora, zjavila sa na stránkach časopisov Elle, Vogue, Marie Claire. V roku 1997 vzlietla do neba zvaného Victoria’s Secret. V priebehu neuveriteľných trinástich rokov bola najvernejším anjelom značky exkluzívnej spodnej bielizne, čím dala najavo priam zázračnú schopnosť udržať sa na vrchole. Ozajstný obdiv Heidi zožala na módnej šou Victoria’s Secret v roku 2009, s vytúženým snom každej modelky, keď so symbolom majiteliek najdokonalejších tiel na planéte – bielymi krídlami – kráčala po móle mesiac po pôrode.

Viac sa dočítate v dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania