AVON podporuje ženy už 125 rokov

História firmy AVON pripomína rozprávkový príbeh. Na konci 19. storočia začal obchodný cestujúci s knihami David McConnell ku knihám dávať aj malý voňavý darček. Onedlho sa jeho vône stali žiadanejšími než samotná literatúra, preto v roku 1886 založil svoju vlastnú kozmetickú spoločnosť California Parfume Company.

McConnell správne predpokladal, že pre priamy predaj je najdôležitejší osobný kontakt – žena ponúkajúca tovar žene. Prvým distribútorom jeho firmy bola pani P. F. E. Albee, ktorá sa stala prvou Avon Lady. K pani Albee sa pridala skutočná „armáda“ obchodných zástupcov. Po prvýkrát v histórii tak získali ženy príležitosť nadobudnúť finančnú nezávislosť – 34 rokov predtým, ako získali právo voliť. Obchod sa rozširoval najprv do štvrtí v Sufferne v štáte New York a neskôr do celých Spojených štátov a následne do celého sveta. V roku 1929 sa na trhu objavila línia výrobkov pomenovaná Stradford upon Avon podľa rodného mesta jedného z najobľúbenejších autorov Davida McConnela – Williama Shakespeara. Názov sa stal taký populárny, že sa firma v roku 1939 oficiálne premenovala na Avon Products Inc.

6,2 milióna AVON Ladies

Týmto sa to však nezastavilo, AVON prekvitá dodnes. Z jednej „obchodnej zástupkyne“ je dnes viac ako 6,2 milióna AVON Ladies a AVON Gentlemens. Z piatich produktov na začiatku dnes AVON ponúka tisíce. Z jednej krajiny AVON expandoval do vyše 100 krajín po celom svete. Za posledný rok si dve z piatich žien kúpili aspoň jeden produkt AVON a AVON sa teší 90 % znalosti značky. Produktové portfólio AVON-u zahŕňa nielen kozmetické výrobky, ale aj módne doplnky, produkty pre domácnosť, ale takisto také silné značky ako ANEW, AVON COLOR, ADVANCE TECHNIQUES alebo SKIN SO SOFT. AVON je svetovou jednotkou v predaji vôní a pýši sa spoluprácou s celosvetovo známymi osobnosťami, akými sú napríklad svetoznáma americká speváčka Fergie, herečka Reese Witherspoon, Courteney Cox, herec Patrick Dempsey alebo topmodelka Christy Turling­ton Burns.

Viac sa dočítate v čísle júl - august Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania