Výnimoční ľudia sa spájajú

Novou tvárou pre vizuál značky MIKLOSKO JEWELS BY SPLEEN sa stala Adela Banášová. Dobrá priateľka módneho návrhára, jedna z najvýraznejších a najštýlovejších osobností súčasného slovenského šoubiznisu, úspešne spolupracovala s Ferom Mikloškom už niekoľkokrát. Vizuál „dvojice“ v glamour štýle s výraznou štrasovou bižutériou – takou typickou pre štýl návrhára – je súčasťou predajní bižutérie MIKLOSKO Jewels by Spleen. Pri tejto príležitosti sme ho požiadali o krátke interview.

Luxusná bižutéria – exkluzívna spolupráca

 

Čo pre vás znamená šperk?

Šperk pre mňa znamená absolútnu čerešničku na torte k oblečeniu. Mám veľmi rád, keď sa ľudia zdobia, samozrejme, s vkusom a noblesou, keď vedia dodať k celkovému imidžu doplnky, ako napr. bižutériu, šperky alebo iné ozdoby.

Predstavujete si pri tvorbe modelov zároveň aj šperky, ktoré by ich mohli vhodne dopĺňať, alebo robíte návrhy šperkov následne po vytvorení novej kolekcie, odkiaľ čerpáte inšpirácie?

Ja, samozrejme, tvorím najprv odev a k nemu si hneď vybavujem doplnok, akým je šperk, čo by bolo vhodné vyzdvihnúť na šatách, aby ich nepohltil šperk, ale dať aj priestor šperku, aby vynikol.

Súčasťou outfitov sú, samozrejme, aj kabelky, ktoré sa objavujú pri predstavení každej novej kolekcie MIKLOSKO Fashion Design. Kde sa vaše kabelky vyrábajú?

Ja som vo veciach, čo sa týka navrhovania a celkovej prezentácie, úplný puntičkár. Neznesiem, aby modelky vyšli na mólo bez nalakovaných nechtov, bez doplnkov, pančušiek a všetkého, čo k tomu prináleží. To sa týka aj kabeliek či bižutérie. Už pár rokov spolupracujem s firmou zaoberajúcou sa výrobou kožených kabeliek a doplnkov. Je úžasné sa baviť s niekým fundovaným o kožiach, kovaniach na kabelky, je to úplne iný rozmer, ale predsa podobný mojej práci.

Najnovšou múzou pre novú kolekciu šperkov sa stala veľmi populárna, už takmer kultová žena – Adela Banášová. Prečo ste oslovili na spoluprácu práve Adelu?

Adelu poznám veľmi dlho a sme dobrí kamaráti. Rada nosí pekné veci, rada si užíva, keď je nádherne nastylovaná, proste je to žena. Keď som hľadal v našich vodách, kto by ma tak vystihol, napadla mi ona. Nosí moje šperky, páčia sa jej, tak okrem nej som podobne a ani vekovo nikoho nenašiel. Adela bola veľmi milo prekvapená a súhlasila, že sa stane aspoň na nejaké obdobie mojou múzou, a dúfam, že bude inšpiráciou aj pre dámy a dievčatá.

Čo si ako prvé všimnete na ženách, s ktorými prichádzate do kontaktu?

Ja som úplne profesionálne deformovaný, ja hneď bystrým okom prejdem od hlavy až k pätám, čiže začínam mejkapom, potom šaty a naposledy topánky, medzitým kontrolujem, či má dotyčná aj šperky alebo iné doplnky.

Výnimoční ľudia sa spájajú. Zdá sa, že aj vy spolupracujete s tými najlepšími, či už v oblasti stylingu, public relations, fotografovania a vizáže. Ako dlho trvá selekcia a s kým sa vám najlepšie spolupracuje?

To sú roky spolupráce a vyhľadávanie toho najlepšieho, čo Slovensko ponúka. Už som tu trocha dlhšie na to, aby som si dovolil vyberať, s kým budem a s kým nebudem spolupracovať, ale napriek tomu sa vždy snažím dať priestor aj novým nápadom a kreativite. Mojou a neprestajnou múzou je Alex, ktorý mi dodával energiu veci dokončiť a ukazoval, ako by sa čo dalo v rámci mejkapu alebo dokonca aj stylingu vylepšiť.

A v neposlednom rade je tu šperk a pani Helena Elbertová, úspešná slovenská podnikateľka, ktorá exkluzívne predáva šperky MIKLOSKO Jewels by Spleen v sieti predajní Spleen na Slovensku. Ako ste objavili túto výnimočnú ženu?

Ona objavila mňa hneď po módnej prehliadke, ktorú som mal. Vtedy som mal zapožičané doplnky z jej obchodu a keď uvidela, ako sme to spolu so stylistkou Sandrou Žigovou podopĺňali, cítila, že som ten pravý, ktorý musí mať svoj rad šperkov, a odvtedy sa začala naša spolupráca a dámam ponúkame už piaty rok úspešné kolekcie MIKLOSKO Jewels by Spleen.

 

Krásna tvár, skvelé oblečenie a dobrá fotka je prísľubom rodiaceho sa projektu

 

„Nemám energiu ani čas sa príliš zamýšľať nad tým, čo mám na sebe,“ hovorí v miniinterwiew pre časopis Beauty&Woman, ktoré sa tentoraz točilo okolo šperkov MIKLOSKO Jewels by Spleen a jej spolupráce s Ferkom Mikloškom, známa a obľúbená moderátorka Adela Banášová.

Je príjemné sa obliecť do modelu známeho módneho dizajnéra a pritom nemať pocit, že treba model upraviť, prípadne zväčšiť. Vašu úžasnú a dokonalú postavu vám závidí nejedna žena a komplimenty od mužov sú každodenné. Boli ste vždy taká krásne štíhla alebo je to súčasť vášho zdravého životného štýlu?

Uf, ďakujem. Neviem, či mi moju postavu závidí každá, a myslím si, že je aj veľa mužov, ktorí majú inú predstavu o ženskom tele, ale ja som spokojná. Vždy som bola štíhla, ale už niekoľko rokov pravidelne cvičím, aby mi to podľa možnosti aj ostalo. Štíhla a pevná postava nie je len tak. Čiže sa skôr spevňujem, ale v jedle sa neobmedzujem, nikdy som nemusela „bulimičniť“, aby som bola štíhla, takže ma najmä teší, že som zdravá.

Pači sa mi, že si práve vás vybral Ferko Mikloško ako tvár šperkov MIKLOSKO by Spleen. Aký máte vzťah k módnemu návrhárovi?

K Ferovi mám kamarátsky vzťah. Strávili sme spolu veľa času a zažili veľa zábavy aj počas Let´s dance. Nestretávame sa často, ale keď sa stretneme, je to vždy veľmi šťavnaté stretnutie.

Čo oceňujete najviac na modeloch Ferka Mikoška?

Že sledujú trendy, že chcú žene lichotiť a nie ju zneužiť na prezentovanie nejakých šialených predstáv návrhára.

Vlastníte obľúbený šperk z dielne MIKLOSKO Jewels by Spleen?

Pravdupovediac nie som veľmi šperkový typ. Doma mám trochu bižutérie, ale Ferove veci sú veľmi pekné, a tak som si aj výnimočne užila fotenie s takýmito kúskami.

Investujete peniaze do drahých originálnych modelov a šperkov alebo sa väčšinou zveríte do rúk módnych stylistov a je vám jedno, či je to originál, alebo oblečenie a šperky z nákupných centier?

Skôr tá druhá verzia.

Musím uznať, že formát Adela show vám veľmi pristane a je príjemným osviežením pre ľudí, ktorí si televízor môžu zapnúť až na večerný relax so zvedavosťou, kto bude váš hosť a aký styling a vizáž bude mať jeho autorka a moderátorka. Keďže ste väčšinou super oblečená a nosíte topánky a la Sarah Jessica Parker, moja otázka vedie priamo k tomu, či denne konzultujete so stylistkou, čo budete mať oblečené a obuté počas vysielania a aký šperk ozdobí váš celkový vzhľad?

Ja dôverujem Zuzke Kanisovej. Zatiaľ som sa ozvala možno 10-krát s tým, že si niečo neoblečiem. Počas nakrúcacieho dňa je toľko stresov a tlakov a prezliekania (točíme to v jeden deň), že nemám energiu ani čas sa príliš zamýšľať nad tým, čo mám na sebe.

Prezraďte nám a našim čitateľom, či máte v sebe ukrytú nejakú módnu ikonu, osobnosť, ktorá rezonuje vo vašom vnútri a zároveň vo svete módy, alebo sú to absolútne aktuálne módne trendy, originálni mladí módni dizajnéri, šperkári, ktorí vás fascinujú svojou kreativitou.

Som štandardný konzument. Nekupujem si veľa vecí, občas nárazovo. Myslím, že ženské šatníky sú prehandrované, veľa vecí sa oblečie párkrát a potom sa nám už zunujú, takže aj na to myslím. Inak obľubujem pár mien, ako je Fero, Majka Štraneková, Renáta Ormandíková, Betty Majerníková, Jakub Polanka z Čiech, ale je kopec ďalších, ktorých tvorba sa mi páči, ale nič od nich nenosím.

Môžem chápať túto spoluprácu so známym módnym návrhárom ako jej začiatok, ako zrodenie niečoho nového, čo bude mať ďalšie pokračovanie s nádychom krásneho napätia?

To ešte neviem.

 

Autor
DANIELA DRÁBOVÁ
Patrí do vydania