Ženy túžia po krásnom zadočku

Túžba zbaviť sa tuku nás ženy láka viac ako väčšie prsia! Vyplýva to z prieskumu Medzinárodnej spoločnosti pre estetickú plastickú chirurgiu. Kým po minulé roky mali plastickí chirurgovia najviac práce s vylepšovaním poprsia, v súčasnosti je trend jasný: častejšie si dávame zmenšovať zadné partie ako vylepšovať hrudník.

Zväčšovanie prsníkov sa v štatistikách o estetických zákrokoch vyskytuje len o niečo častejšie ako operácia horných a dolných očných viečok (tzv. blefaroplastika). A aby bol zoznam kompletný, ďalšie v poradí sú rhinoplastika (úprava nosa) a abdominoplastika (operácia brucha). Výsledky tohto globálneho prieskumu sa uskutočnili v 25 popredných krajinách a ponúkajú prvé spoľahlivé údaje o plastickej chirurgii v medzinárodnom meradle.

Ešte pred zákrokom

Ak práve zvažujete, že sa zveríte do rúk plastickému chirurgovi, nepodceňte osobnú konzultáciu, počas ktorej by vám správny profesionál mal zodpovedať všetky otázky. Ak si nie ste istá niektorými postupmi alebo sa vám jeho prístup nezdá, radšej sa mu s obavami zverte. Plastická operácia nie je nový účes – ak v prípade nespokojnosti u kaderníka mlčíte a nabudúce jednoducho zájdete k inému, určite by ste sa rovnako nemali zachovať pri návšteve plastického chirurga.

Viac sa dočítate v novembrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania