Burgenland - Krajina wellness, vína a slnka


Približne dvesto kilometrov od Bratislavy, smerom z Viedne na Graz sa rozprestiera zelená krajina rakúskej vidieckej oblasti Burgenland, ktorá je najmladšou časťou Rakúska. Stala sa ňou v roku 1918 po rozpade rakúsko-uhorskej monarchie. Hlavným mestom Burgenlandu je Eisenstadt. Okrem nádherných lesov, upravených golfových ihrísk, kva­litného vína a vraj až s 300 slnečnými dňami v roku je táto oblasť známa aj množstvom exkluzívnych relaxačných wellness hotelov. Das Gogers, ktorého hosťami sme sa stali počas predĺženého víkendu, je ukážkovým príkladom, ako sa dá luxusný hotelový komplex vsadiť do prírody bez negatívneho vplyvu na okolité životné prostredie.

Luxusný štvorhviezdičkový komplex so zameraním na golf ponúka okrem osemnásťjamkového ihriska na ďalšiu relaxáciu otvorený vírivý a plavecký bazén s panorámou na okolité golfové greeny, dve vonkajšie sauny a jednu vnútornú parnú saunu, relaxačné miestnosti, a samozrejme, možnosť vybrať si z niekoľkých druhov masáží. Súčasťou hotela je aj malé fitnescentrum a solárium.Apartmánové izby sú zariadené moderne a rovnako v prírodnom štýle. Kúpeľňa so sprchovým kútom má výhľad cez panoramatickú presklenú stenu smerom na ihriská a les. Nechýba ani minibar, chladnička, LCD televízor s možnosťou natočenia do spálňovej časti s posteľou alebo obývacej časti so sedacou súpravou. Súčasťou každého apartmánu je aj šatník s trezorom a útulný drevený balkónik s pekným výhľadom.Stravovanie je rovnako ako ostatné služby na vysokej úrovni. V ponuke nájdete niekoľko miestnych rakúskych špecialít, ale výborný kuchári vám na želanie pripravia jedlá podľa vašej predstavy a chuti. Široká je aj ponuka kvalitných miestnych i svetových vín. Kto dáva radšej prednosť čapovanému pivu, príde si na svoje tiež. Počas leta sa príjemne sedí na vysunutej drevenej terase pod dáždnikom s výhľadom na okolité ihriská a prírodu.

Víkendové, ale aj viacdňové pobyty je možné si rezervovať vďaka cestovnej kancelárii m. s. t. t. Ltd sídliacej na Františkánskom námestí 3 telefonicky alebo e-mailom. Tel. 00421-2-5443 3894, fax. 00421-2-5443 4686, e-mail: mstt@mstt.sk, www.mstt.sk