Tajomná aura Miss Dior

„Castor“ najjasnejšia hviezda v súhvezdí Blížencov, bol kódový názov tejto vône predtým, ako bolo nájdené meno Miss Dior. Bol to záhadný odraz hviezdy nájdený náhodou, ktorý určil osud Christiana Diora? Alebo skôr myslel na nebeské svetlá, ktoré inšpirovali jeho prvú vôňu a ktoré tak rád obdivoval v letných nociach v Provensálsku s vôňou jazmínu?

1947-2024 - všetko sa musí zmeniť, aby sa nič nemuselo meniť
Christian Dior sníval o svojich parfumoch ako aj o svojej móde. Miss Dior bola vždy vôňa s prstom na pulze svojej éry, ktorá objímala jej ducha a zachytávala jej túžby. Je to vôňa mladosti, slečny svojej doby, ktorá miluje svoje korene a vie ako sa posúvať z minulosti, priekopnícka a spontánna ako mladosť. Neustále sa vyvíja. Francis Kurkdjian vytvoril parfumovanú verziu Miss Dior, aby bola okamžitým vyjadrením potešenia. Kvetinové a gurmánske nóty stúpajú, kým sa usadia, ako kúsok ovocia na jazyku, zahalia sa do zmyselných kvetov a zanechajú bohatú spomienku na jantárovú drevitú vôňu.

Miss Dior je návratom do čias večnej mladosti
Vieme, že Miss Dior bola najkrajším prekvapením, ktoré vytvoril Christian Dior pre mladých ľudí. Ale mladosť sa vyvíja a preto, aby šaty z domu Dior mohli aj naďalej „priťahovať“, aj línie flakónov značky Dior sa musia posunúť a je potrebný nový objav, aby sa neustále držalo relevantné a zvodné zrkadlo tejto temperamentnej mladej generácii. Nadovšetko milujem túto schopnosť obnovy a úžasu.

Francis Kurkdjian

Autor
Daniela Drábová, Foto/Dior
Patrí do vydania