5 vecí, ktoré sa oplatí vedieť pred kúpou zimnej obuvi – sprievodca pre ňu a pre neho

Zimná obuv je nevyhnutným doplnkom outfitov počas chladných mesiacov. Pri výbere pánskej a dámskej obuvi na zimu je potrebné zohľadniť viacero faktorov. Aké veci sa oplatí vedieť pred kúpou obuvi na zimu? Poradíme vám v tomto článku.

Materiály a kvalita zimnej obuvi

Pri výbere zimnej obuvi je dôležité venovať pozornosť použitým materiálom. Kvalitné dámske zimné topánky by mali byť vyrobené z vodoodolného materiálu, aby udržiavali vaše nohy suché v nepriaznivom počasí. Na druhej strane, pánske topánky na zimu by mali byť dostatočne odolné a pohodlné, aby odolali náročným podmienkam. Odporúčame predovšetkým zvoliť kožu, a to buď lesklú, semišovú alebo lícovú. Práve koža patrí medzi štýlové, ale aj kvalitné materiály, ktoré predlžia životnosť vašich topánok.

 

Teplotná izolácia topánok na zimu

Efektívna teplotná izolácia je kľúčovým faktorom pre pohodlie počas zimy. Pri výbere zimnej obuvi zvážte, akým spôsobom topánky udržiavajú teplo. Dámska zimná obuv by mala disponovať dostatočnou izoláciou, aby chránila nohy pred mrazom a chladom. Naopak, pánske topánky na zimu by mali byť vybavené technológiami, ktoré udržiavajú teplo, ale zároveň sú priedušné.

 

Dizajn a štýl dámskej a pánske obuvi

Okrem funkčnosti je dôležité myslieť aj na dizajn a štýl zimnej obuvi. Dámske zimné topánky často kombinujú eleganciu s ochranou pred chladom, zatiaľ čo pánske topánky na zimu môžu ponúkať robustnejší vzhľad. Vyberte si taký dizajn, ktorý zodpovedá vašim preferenciám a zároveň spĺňa potreby daného ročného obdobia. Odporúčame zvoliť skôr jednofarebné, neutrálne a nadčasové modely, ktoré jednoducho skombinujete k rôznym outfitom.

 

Veľkosť a pohodlie čižiem

Správna veľkosť zimnej obuvi je zásadná pre pohodlné nosenie. Pred kúpou si vopred overte, či je obuv vhodná na vašu veľkosť nohy a či poskytuje dostatok opory. Zimná obuv by mala byť dostatočne pohodlná aj pri dlhšom nosení.

 

Údržba a starostlivosť zimných topánok

Aby ste predĺžili životnosť svojich zimných topánok, je dôležité venovať pozornosť správnej údržbe. Dámske zimné topánky často vyžadujú špecifickú starostlivosť o ich povrch, zatiaľ čo pánske topánky na zimu môžu byť ošetrované iným spôsobom. Prečítajte si návody od výrobcu a postarajte sa o svoju zimnú obuv tak, aby vám slúžila čo najdlhšie. Použiť môžete napríklad impregnáciu, ktorá ochráni vaše topánky pred soľou, ktorá sa často na chodníkoch nachádza.

 

Modely, ktoré by mali byť súčasťou vášho topánkovníka

V súčasnosti si môžete vybrať z rôznych modelov topánok. Odporúčame však zvoliť teplé a pohodlné topánky. Dámy môžu zvoliť napríklad vysoké dámske čižmy pod kolená. Zároveň môžete zvoliť napríklad členkové čižmy so širokou podrážkou alebo elegantné kožené čižmy na podpätku. Páni môžu svoj topánkovník doplniť o členkové čižmy, vysoké pánske čižmy, ale tiež aj o poltopánky určené na zimu.

 

Kde nakupovať kvalitné topánky na zimu pre neho a pre ňu?

Pri výbere topánok na zimu je potrebné zohľadniť viacero faktorov, najmä však kvalitu. Pokiaľ hľadáte kvalitné topánky na zimu pre neho a pre ňu, odporúčame vám preskúmať e-shop CCC. Na e-shope CCC nájdete rôzne modely zimnej obuvi. Práve dámska zimná obuv a pánske topánky na zimu tvoria široký sortiment, z ktorého si určite vyberiete. Nakupujte výhodne kvalitné zimné topánky na e-shope CCC.

 

Zdroj foto: vlastné/ccc.eu

Patrí do vydania