Vydajte sa s VELO na cestu bez tabaku

Je to jedna z najobľúbenejších nikotínových alternatív a prijíma ju čoraz viac užívateľov, ktorí si predtým nevedeli predstaviť svoj každodenný život bez cigariet. Reč je o nikotínových vrecúškach VELO, ktoré im ponúkajú množstvo výhod, vrátane tej najväčšej, ktorou je nepochybne až 99 % eliminácia škodlivých látok, ktoré sa inak spájajú s tradičnými formami užívania tabaku alebo fajčenia.

Bez dymu, zápachu a škvŕn na zubnej sklovine

Existuje viac dôvodov, prečo sa vydať cestou alternatívnych riešení. Nikotínové vrecúška možno používať takmer bez obmedzení – bez zápachu, dymu a potreby „odskočiť si“ sú nenápadným spoločníkom v práci, na cestách, v kine, v divadle, počas každodenných nákupov alebo pri trávení času s rodinou a priateľmi. Keďže neobsahujú tabak, zanechávajú menej škvŕn na zubnej sklovine ako cigarety. Malé vrecúška obsahujú zložky, ako sú derivát nikotínu, voda, drevené vlákna (celulóza), eukalyptus, arómy a sladidlá. Užívatelia si môžu vybrať zo širokej škály príchutí, ako je mentol alebo tropické ovocie, ako aj silu podľa obsahu nikotínu.

 

Švédska inšpirácia

V oblasti nikotínových alternatív sa môže Slovensko inšpirovať Švédskom, ktoré vďaka dlhodobej stratégii otvorenej propagácie nikotínových alternatív, vrátane nikotínových vrecúšok, dosiahlo v tejto oblasti významné zmeny a patrí medzi krajiny s najnižším výskytom rakoviny pľúc v Európe.

 

Údaje, ktoré zverejnili švédske úrady v novembri 2022, naznačujú, že táto škandinávska krajina je už len krok od toho, aby sa stala nefajčiarskou spoločnosťou. Švédsko je v súčasnosti na úrovni 5,6 % aktívnych fajčiarov a všetko nasvedčuje tomu, že tento trend sa nezastaví. V rokoch 2006 až 2020 klesol počet fajčiarov o neuveriteľných 60 %, čo je suverénny rekord medzi všetkými krajinami EÚ. S tým súvisí aj skutočnosť, že aj aktívni fajčiari vo Švédsku spotrebujú menej cigariet ako ich kolegovia v iných krajinách EÚ.

 

VELO je určené výlučne pre dospelých užívateľov.

Patrí do vydania