Barbie? Ako od Chanelu

Dokonalá bytosť, dokonalé miesto, dokonalý svet a dokonalá farba. Ktorá z nás netúžila byť ňou aspoň raz? Reč je o Barbie. Ikona, ktorú milujú všetky dievčatká a ktorá zároveň urobila poriadny vietor v módnom svete. A tá filmová reprezentuje toto všetko. Navyše je emancipovaná, tak trošku odvážna a k tomu všetkému má Chanel...

 

Bol to jeden z najočakávanejších filmov leta. Pobláznil všetky vekové kategórie. Režisérka Greta Gerwig odhaľuje, že žiť v krajine Barbie znamená byť dokonalou bytosťou na dokonalom mieste a k tomu s dokonalou vizážou a oblečením. A tak niet divu, že aj francúzsky módny dom CHANEL spolupracoval na spomínanom filme. Najslávnejšiu bábiku preto obliekli aj do značky Chanel. Kostýmy odrážajú estetiku sveta Barbie samotnej, nesú sa v nežných a pastelových tónoch a dokonalých strihoch, ktorým však nechýba aj dávka sexepílu.

 

V snímke ste mohli vidieť päť siluet, ktoré vymyslela Virginie Viard, spolu s prešívanými taškami vrátane tej jednej – až ikonickej – v tvare srdca a doplnkami (ochranné okuliare z kolekcie COCO NEIGE, holografické manžety a bižutéria, klobúky od Maison Michel). Oscarová kostýmová výtvarníčka a priateľka Domu Jacqueline Durran dostala na výber oblečenie v rôznych odtieňoch ružovej farby z kolekcií Ready-to-Wear, COCO BEACH a COCO NEIGE-

 

Zhrňme si to, hovoríme o piatich siluetách – tri obleky, lyžiarsky oblek a šaty – bolo vybraných tak, aby zvýraznili postavu Barbie, ktorá sa pohybuje na svojej ceste vo filme. A že jej skutočne pristali ste sa už mohli určite presvedčiť aj vy v kine. Do tých našich prišla snímka 20. júla 2023.

 

Barbie, ktorú všetci zbožňujú

Všeobecne obľúbená, bezstarostná a považovaná vo svojom svete za dokonalú. Keď sa jej stane viacero nečakaných udalostí – klesnú jej päty na zem a začne mať myšlienky o smrti, jej život naberie nový smer. Aby zistila, čo to znamená a ako môže stav zmeniť na ten pôvodný, rozhodne sa vydať do sveta ľudí. Spoločnosť jej neplánovane robí Ken. Pre oboch to bude výlet, ktorý ich navždy zmení.

 

Má štýl, eleganciu a jej hlavná predstaviteľka Margot Robbie ju nemohla zahrať lepšie. A aj tak trochu v „uletenom“ štýle. Mimochodom, vedeli ste, že v Barbielande niet miesta pre Newtonove zákony a že tam nefúka, nesvieti tam slnko, nie je tam gravitácia ani voda? Žiadna scéna či kulisa v Barbielande neobsahuje ani kúsok jednoliatej čiernej či bielej farby.

 

Barbiino auto bolo ovládané diaľkovým ovládačom a jeden člen tímu pre špeciálne efekty vždy sedel v špeciálne upravenom kresle, z ktorého auto ovládal pomocou dronovej technológie, takže Margot Robbie mohla „šoférovať“ bez rúk na volante. Vo filme tiež neuvidíte prirodzené slnečné svetlo, kým Barbie a Ken nedorazia do Los Angeles, pretože scény odohrávajúce sa v Barbielande boli nakrútené vo filmových ateliéroch spoločnosti Warner Bros. Studios Leavesden.

Patrí do vydania