Letná dovolenka plná splnených želaní

Cítite to množstvo energie? Využite ju v horách, na lúkach, v lesoch alebo na kultúrnej dovolenke – je čas užiť si leto v Rakúsku.

©Österreich Werbung/Fotograf: Michael Stabentheiner

 

V rakúskych horách môžete oddychovať a úplne vypnúť. Či už sa rozhodnete dobiť si baterky pri turistike alebo horskej cyklistike, uzemniť sa pri kúpeli v lese alebo zažiť vzrušujúce dobrodružstvá s deťmi na salaši – v prírode vždy bez námahy získate naspäť svoju ľahkosť. Ak túžite po kultúre, budete sa cítiť ako v raji v meste i na vidieku: očaria vás starí majstri, moderné umenie i hudba – mnohé z nich pod voľným nebom.

 

Ako vyzerá skutočný letný oddych?

Leto v Rakúsku je ako pestrý dúhový koberec zmyslových zážitkov v prírode a s prírodou: ticho lesa sa strieda s jednoduchou krásou hôr pri západe slnka a osviežujúcou hmlou z vodopádu. Inde si vás zase podmaní vôňa materiny dúšky na horských lúkach či skok do vody jazera hladkej ako zrkadlo zavčas rána, keď sa všetko ešte len prebúdza. Nemenej radosti vám prinesie i noc strávená v dome na strome s výhľadom do zelených korún.

 

V Rakúsku nájdete veľa miest, kde zažijete skutočnú, autentickú a nedotknutú prírodu v celej kráse. Srdeční, úprimní, otvorení a autentickí sú tu i hostitelia. Vďaka tomuto typicky rakúskemu spojeniu vzniká absolútne fantastický „energetický“ nápoj, ktorý si s vašimi najbližšími môžete užívať plnými dúškami.

 

©Österreich Werbung/Fotograf: Raphael Sturm

 

Ako vyzerá skutočné športové leto?

Rakúsko je krajinou nefalšovaných letných zážitkov. Je to miesto, kde si športové aktivity užijete v súlade s pôvodnou prírodou. Autenticky a naozaj. Osviežte sa na turistike v horách vodou priamo z prameňa, vhupnite do krištáľovo čistého jazera alebo sa vyberte na pohodovú cyklotúru okrajom lesa.

 

Pohyb na čerstvom vzduchu milujú i ľudia, ktorí tu žijú. O svoju vášeň sa veľmi radi delia s hosťami i prostredníctvom vynikajúcej siete označených turistických chodníkov, útulných salašov, fascinujúcich vyhliadok, a samozrejme, prostredníctvom všetkého, čo dovolenkári potrebujú na športové zážitky v prírode. Ukážeme vám aktivity a miesta, vďaka ktorým spoznáte a zažijete skutočné Rakúsko.

©Wörthersee Tourismus GmbH./Fotograf: Bernhard Pichler Koban 

 

Autentické rakúske tradície

Rakúska kultúra zapustila svoje korene pred mnohými a mnohými storočiami. Kultúrne povedomie sa tu odovzdáva z generácie na generáciu a stáva sa prirodzenou súčasťou moderného života. Ľudia sa tak stávajú nositeľmi regionálnych zvykov a tradícií vlastne už odmalička.

 

Môže za to vari autentickosť tradičných rakúskych sviatkov, ako sú slávnosti narcisov alebo zháňanie dobytka do údolí na konci leta? Na prvom mieste je určite spätosť s regiónom, kde si ľudia vysoko vážia a odovzdávajú pôvodné tradície. Mohli by sme povedať, že sú zapísané v rakúskej DNA. Rakúšania sú hrdí hostitelia a radi sa delia o svoje zvyky s ľuďmi, ktorí sem prichádzajú na návštevu a chcú sa niečo dozvedieť o pravej rakúskej kultúre.

 

Ako chutí skutočné leto v Rakúsku?

Kulinárska cesta naprieč Rakúskom ponúka skutočné zážitky pre vaše chuťové poháriky na salaši, v horách, pri jazere i v meste. Farmári, výrobcovia a kuchári v celej krajine sa usilujú o to, aby hosťom priniesli priamo z polí na tanier regionálnu zeleninu, ovocie, bylinky, obilie, syr, ryby a mäso a pripravili im skutočný gurmánsky zážitok. Rozhodujúcu úlohu majú pritom i tradičné remeselné postupy a recepty predošlých generácií, ktoré sa neustále zdokonaľujú a rozvíjajú.

 

Charakteristické pre Rakúsko sú mnohé rodinné podniky – gazdovstvá, manufaktúry, salaše, penzióny a reštaurácie – kde nájdete autentické výrobky par excellence.

 

Efektívnu spoluprácu výrobcov a hostiteľov si návštevníci v Rakúsku môžu vychutnať doslova s každým sústom a objavovať tak chuťové pôžitky jednotlivých regiónov. Tak chutí skutočná letná dovolenka v Rakúsku. #realAustria

 

www.austria.info

 

Patrí do vydania