Pripravte sa na plesovú sezónu. V čom zažiarite?

Chystáte sa na ples? Ak to opatrenia dovolia a plesová sezóna bude, máme pre vás zopár tipov, ako na plese zažiarite. Nechajte módnu políciu bez slov nad dokonalým outfitom.

Veľká večerná alebo malé čierne? Čo si na ples obliecť sa odvíja od samotného dress codu. Ten je pre plesy bežne stanovená ako black tie. Black tie nie je tak prísny ako white tie, kde sú predpísané dlhé šaty po zem a uzavreté topánky. Na ples s dress codom black tie si môžete zobrať aj šaty ku kolenám a otvorené lodičky.

 

Holý chrbát

Ak chcete vyniknúť, zvoľte jednoduché priliehavejšie šaty po zem s holým chrbtom. Pozor si dajte na to, aby vám takéto šaty padli ako uliate a výstrih na chrbte nebol až príliš veľký. Nezabúdajte, že pod takéto šaty sa nenosí podprsenka.

 

Rafinovaný výstrih

Hlboké výstrihy na šatách môžu byť veľmi zradné a vy v nich budete pôsobiť lacno, čo iste nechcete. Ak sa rozhodnete pre výstrih vpredu, siahnite po rafinovanom výstrihu, ktorý toho neodhalí príliš. Aby ste sa vyhli nechceným situáciám, skúste trik s obojstrannou lepiacou páskou – pásku prilepte k okrajom výstrihu a následne šaty uhlaďte na hrudi. Vďaka tomu bude výstrih krásne držať a vy sa nemusíte ničoho obávať.

 

Vymeňte šaty za overal

V poslednej dobe vidíme na plesoch miesto šiat na ženách krásne overaly. Nebojte sa ich, no myslite na to, že nie každej postavy bude overal svedčať a zväčša je potrebné ho doplniť vysokými opätkami. Voľte jednoduchý elegantný strih. Overal je ideálnou voľbou pre ženy, ktoré s v šatách necítia pohodlne alebo len nechcú zapadnúť v rovnošate plesových šiat. Jednoduchý overal doplňte výraznými šperkami, čelenkou alebo trblietavými topánkami.

 

Nebojte sa červenej

Hovorí sa, že červené šaty sú len pre odvážne. Nebojte sa jej a siahnite po krásnych saténových šatách v sýtej červenej farbe. Skvelo sa bude kombinovať so zlatými doplnkami. Pozor si ale dajte na to, aby ste to neprehnali, keďže šaty už budú výrazné samé o sebe. Zvoľte preto len jeden výraznejší kúsok so šperkov alebo kabelku najlepšie v nude farbe.

 

Trblietky všade

Trblietavé šaty v tmavých odtieňoch modrej či zelenej vyniknú na každom plese. Siahnite ale po jednoducho strihu, keďže šaty sú už dosť výrazné materiálom. Nebojte sa rozparkov na boku šiat, priliehavejšieho strihu ani jednoduchej dlhej splývavej róby. K trblietavým šatám zvoľte matné lodičky z kože alebo semišu vo farbe šiat, s doplnkami to nepreháňajte a vyberte si jeden, ktorým šaty skombinujete – náušnice, čelenka, náramok.

 

Zdroj obrázku: Svitlana Sokolova/Shutterstock.com

Patrí do vydania