Udržateľné kadernícke refill bary sú už aj na Slovensku

Ak patríte k tým, ktorí sa svojim životným štýlom snažia minimalizovať dopad na životné prostredie, určite oceníte, že aj kadernícky salón sa môže správať ekologicky. Veď uvedomelá spotreba už nie je iba trendom – množstvo ľudí sa pri svojich nákupoch snaží vyberať také značky, ktoré robia veci dobré pre našu planétu. Ako je to však pri starostlivosti o vlasy?

Recyklácia je určite dôležitým prvkom v rámci udržateľného života, avšak systémy na dopĺňanie a opätovné používanie ešte viac menia veci k lepšiemu. Vedeli ste, že tento nový ekologický trend je už dostupný aj na Slovensku?

 

Značka vlasovej kozmetiky AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT okrem starostlivo vybraných ingrediencií bez silikónov, sulfátov, parabénov, umelých farbív a minerálnych olejov prichádza totiž s možnosťou udržateľného Refill Baru – prvého vegánskeho ekologického „bufetu“ pre kadernícky salón. 

 

Ako funguje udržateľný kadernícky Refill bar?

Nový AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Refill Bar predlžuje život jednorazovej plastovej fľaši “na jedno použitie”, čím znižuje spotrebu plastov u zákazníkov. Kaderník najskôr poskytne zákazníkovi osobnú profesionálnu konzultáciu a odporučí mu vhodné produkty. Následne do fľaše z 92 % recyklovaného plastu naplní príslušný produkt. Každú fľašu označí etiketou z 85 % bio PE, čo je obnoviteľná alternatíva k polyetylénu. Hneď, ako zákazník produkt spotrebuje, fľašu nevyhodí do koša ani ju nezrecykluje – namiesto toho ju prinesie späť do salónu, kde sa doplní a celý cyklus začne odznova. AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT Refill Bar je už dostupný aj na Slovensku v starostlivo vybraných #authenticbeautymovement salónoch.

 

Ekologickosť aj v starostlivosti o vlasy

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT sa snaží ísť ekologickým smerom, preto sú jeho produkty nielen zo starostlivo vybraných, ekologicky čistých receptúr, no navyše sú registrované u Vegan Society™. Rovnako všetky fľaše, nádoby a plechovky tejto vlasovej kozmetiky sú recyklovateľné, nákupné tašky sú vyrobené z recyklovaného papiera a materiály pre salón tlačené atramentom bez minerálneho oleja na vegánskom, biologicky rozložiteľnom papieri s FSC certifikátom. Uteráky do salónu sú zo 100 % Fairtrade organickej bavlny. V priebehu roka 2020 zaviedla táto značka prvý udržateľný Refill Bar pre salóny, no tiež kaderníkom priniesla starostlivo zostavený seminár o rozšírení povedomia a hlbšieho pochopenia problematiky trvalej udržateľnosti. Okrem toho odštartovala spoločnú cestu s Kaderníkmi bez hraníc (na viac než 3 roky) a zaviedla darčekovú kampaň, ktorá podporuje globálne hnutie 1 % for the Planet –  inšpirujúce spoločnosti aj jednotlivcov k podpore organizácií zameriavajúcich sa na životné prostredie.

AUTHENTIC BEAUTY CONCEPT je skrátka značka, ktorá v sebe spája to najlepšie z prírody a vedy pre čisté receptúry s úžasným výsledkom. Nezabudnite, každý môže pre životné prostredie niečo urobiť: #doyourbit: Refill Bar. Vybrané kadernícke salóny vám aj v čase koronakrízy poskytnú profesionálnu starostlivosť pre autentickú krásu vašich vlasov a vy tak urobíte niečo pre našu planétu.

Patrí do vydania: 
September 2020