Problémy vo vzťahu riešte medzi štyrmi očami

Počet uzavretých manželstiev z roka na rok klesá. Možno ste už počuli o výskumoch, v ktorých zisťovali, prečo sa páry aj po rokoch spolužitia rozchádzajú. Dôvody môžu byť rôzne. Treba si však uvedomiť, že ak vo vzťahu nastane nejaký konflikt, v prvom rade by ste ho mali riešiť s partnerom a nie s kamarátkami.

Zbytočné konflikty

Musíte si uvedomiť, že ak problém budete riešiť s niekým iným a nedajbože ešte skôr, ako s partnerom, očakávajte zbytočné konflikty, ktoré môžu viesť až k úplne strate dôvery. Žijeme v období, kde dôležitú rolu hrajú sociálne siete. Pridávame tam nové fotky z výletov a aj také veci, ako kúpu nových luxusných peňaženiek. Čo je ale horšie, cez sociálne siete riešime s kamarátkami problémy, o ktorých by ani vedieť nemuseli. Vyhnite sa takýmto zbytočným chybám, ktoré môžu ohroziť váš vzťah.

 

Problémy neriešte v afekte

Predtým, ako si k problému sadnete a začnete ho riešiť, dvakrát sa nadýchnite a vydýchnite a až potom začnite. Nikdy ich neriešte v afekte, lebo namiesto vyriešenia situácie by ste situáciu mohli ešte viac skomplikovať. Ak sú ale problémy chúlostivejšieho charakteru, riešte ich s maximálnou citlivosťou. Napríklad ak má váš partner problémy s erekciou a tento problém ho veľmi trápi, poraďte mu, nech si kúpi krabičku tabletiek na erekciu. Podporte ho a neodcudzujte ho.

 

Všetko je riešiteľné

Možno ste si hovorili, že niektoré problémy sa nedajú vyriešiť, ale verte, že dajú. Dôležité je chcieť pracovať na sebe, vedieť robiť kompromisy a hlavne myslieť nielen na svoje dobro, ale aj na dobro partnera. Napríklad keď nemôžete nájsť pekné snehule v kamenných predajniach, prečo neísť hľadať snehule na zimu na internet?

Patrí do vydania