Myslíme aj na starších spoluobčanov

S pribúdajúcimi rokmi sa postupne menia naše pohybové i ostatné fyzické schopnosti. Mnohí ľudia preto po odchode z aktívneho pracovného života do dôchodku uvažujú nad úpravou svojho bývania tak, aby vyhovovalo ich zmeneným potrebám.

Niekto plánuje upraviť podlahy, ďalší chce zameniť vaňu za pohodlnejšie dostupný a úspornejší sprchovací kút, odstrániť prahy a iné prekážky, zaobstarať si jednoduchšie manipulovateľný nábytok, presvetliť svoj byt... Požiadaviek na zmeny bývania môže byť aj viac, ale možností výhodného financovania s rastúcim vekom je čoraz menej. Práve nad tým sa zamysleli špecialisti na financovanie bývania z Prvej stavebnej sporiteľne.

 

Váš vek nie je prekážka

Prvá stavebná sporiteľňa pôsobí na slovenskom trhu už takmer štvrťstoročie. Za ten čas uspokojila viac ako 2 milióny ľudí a v súčasnosti je približne každý jej desiaty klient starší ako 60 rokov. Aj to je dôkaz, že stavebné sporenie v PSS, a. s., je výhodné naozaj pre každého, aj pre tých skôr narodených. Vďaka nemu sa dokážete vynikajúco pripraviť na investíciu do svojho bývania. Ten, kto si sporí na účte stavebného sporenia, bezpečne a výhodne zhodnotí vložené prostriedky. Nárok má aj na štátnu prémiu. V tomto roku vo výške 5 % z vkladov, maximálne až do 66,39 €. Po splnení vopred stanovených podmienok má každý stavebný sporiteľ zákonom garantovaný nárok na stavebný úver s nízkou a počas celej doby splácania nemennou úrokovou sadzbou. A to bez ohľadu na svoj vek.

 

Úvery až do 68 rokov

Možno vás zaujíma, či nárok na úver majú aj tí, ktorí tieto podmienky ešte nesplnili. V Prvej stavebnej sporiteľni sme vyriešili aj tento problém. O úver na financovanie bývania alebo o úver na zariadenie domácnosti môžu v PSS, a. s., požiadať i seniori (poberatelia starobného dôchodku) až do veku 68 rokov.

 

Na rekonštrukciu aj kúpu

Priemerná výška úveru klienta staršieho ako 60 rokov bola vlani v PSS, a. s., takmer 6-tisíc €. Z toho vyplýva, že seniori využívajú stavebné sporenie v najväčšej a najúspešnejšej stavebnej sporiteľni na Slovensku hlavne na modernizáciu a rekonštrukciu svojho bývania – najčastejšie na kúpu novej kuchynskej linky alebo na rekonštrukciu kúpeľne či WC. Úvery na zariadenie domácnosti pomáhajú zase pri financovaní bielej elektroniky (chladničky, práčky...) či pri kúpe nového nábytku.

 

Dohodnite si stretnutie

Je zrejmé, že Prvá stavebná sporiteľňa je banka, ktorá sa nezameriava len na klientov v produktívnom veku. Nezabúda totiž ani na ľudí, ktorí by si bez nej s naplnením svojich potrieb v súvislosti s bývaním poradili len veľmi ťažko. Ak potrebujete ďalšie informácie, kontaktujte obchodných zástupcov PSS, a. s. Stretnú sa s vami kedykoľvek a kdekoľvek si poviete. Kontakty na nich získate buď na telefónnom čísle 02/58 55 58 55, alebo kliknite na www.pss.sk.

 

Poistite si úver

Ak máte viac ako 55 rokov a rozhodnete sa pre medziúver od PSS, a. s., s poistením, vaše splátky môžu byť nižšie, ako keby ste si ho zobrali bez poistenia. Ušetríte a získate aj ochranu v prípade neočakávanej životnej situácie. Naši obchodní zástupcovia vám sprostredkujú rizikové životné poistenie jednoducho, rýchlo a aj bez skúmania vášho zdravotného stavu.

Patrí do vydania: 
Júl-August 2017