Tipy, ako si udržať zdravie začiatkom jesene

Leto nám už dalo definitívne zbohom. Nielenže budeme musieť zmeniť svoj šatník, ale budeme musieť spraviť aj niečo pre svoju pleť, vlasy a tráviace ústrojenstvo. Prichádza obdobie premenlivého počasia, kedy neviete, či si ráno dať vysoké kožené čižmy alebo nízke balerínky.

Detoxikujte svoj organizmus zvnútra

Príchodom jesene nesmiete zabudnúť na detoxikáciu zvnútra. Samozrejme, nebudete musieť meniť komplet jedálniček, ale čiastočné obmeny budete musieť určite spraviť. Vyhýbajte sa ťažkým a mastným jedlám, ktoré na váš žalúdok pôsobia zle. Rýchlym občerstveniam sa vyhýbajte veľkým oblúkom a radšej bežte k starým rodičom na záhradku utrhnúť si ovocie zo stromu. Slivky, jablká a hrušky – práve tie teraz dozrievajú a môžu obohatiť váš jedálniček. Jednoznačne nezanedbávajte detoxikačnú kúru. Cez zimu by ste tak museli stráviť niekoľko dní pod paplónom.

 

Regenerujte vlasovú pokožku

Vlasy dostávajú zabrať aj na jeseň. V lete boli vystavované slanej alebo chlórovej vode a práve preto potrebujú regeneráciu. Skúste domácu výživnú masku – rozmiešané vajíčko natierajte na vlasovú pokožku. Nie je to síce pekné na pohľad, ale verte, že práve takáto maska pomôže nielen vlasovej pokožke, ale aj vlasom. Poprípade ak máte usušenú alebo čerstvú žihľavu, môžete si z nej spraviť vývar, ktorý po vychladnutí použijete na umytie vlasov. Zatiaľ čo sa vám bude mlieť káva v zapnutom mlynčeku na kávu, maska vám môže pôsobiť. Nezabúdajte – ak máte na hlave „vajíčkovú“ masku, vlasy dajte do turbana.

 

Nezabúdajte na zuby

Bolesť zubov je azda tá najväčšia bolesť, akú môžeme zažiť. Mnoho z vás sa s týmto názorom stotožňuje. Jeseň je však obdobím, kedy sa máte starať o celé telo.

Pravidelne si umývajte zuby buď zubnou pastou s obsahom aloe vera, alebo s bezpečnými bieliacimi pásikmi. Predídete tak častým návštevám u zubára.

Patrí do vydania