Pozorujete na sebe vrásky? Prvá pomoc je na ceste!

Je to ten moment, ktorý vystraší azda každú ženu: prvé pozorované vrásky. Neklamný znak toho, že čas nezastavíš. Netreba však zúfať, jedna-dve vrásky ešte zo žiadnej ženy príšeru neurobili a ak ste na ne naozaj háklivá, dá sa im nielen predchádzať, ale ich aj zmierniť. A to šetrne, bez nutnosti kupovať si drahé krémy plné chémie!

Tajomstvo sa ukrýva v prírode, doslova vitamínovou bombou pre starnúcu pleť je totiž čistý arganový olej. Je vzácny, pretože jeho výroba je pomerne náročná, a to sa odrazí aj na cene. Množstvo pozitívnych odoziev zo ženských radov však naznačuje, že nejde len o predajný trik.

 

Arganový olej sa vyrába z plodov mandličiek z arganových stromov, rastúcich v severnom Maroku. Vďaka jeho objaveniu došlo k podpore jeho výroby v manufaktúrach, spracovávajú ho marocké ženy, ktoré si takto môžu užívať predtým nepoznanú emancipáciu. Dámy začala združovať v deväťdesiatych rokoch priekopníčka Zoubida Charrouf, ktorá pochopila, že po arganovom oleji, dovtedy vyrábanom len v tradičných domácnostiach, je čoraz väčší dopyt. Tak sa začal vyrábať vo veľkom a tak je tomu dodnes. Pozor treba dať len na spôsoby jeho výroby, ktorá môže byť tradičnou cestou – lisovaním za studena, ale tiež v záujme zvýšenia produkcie a zníženia nákladov na výrobu sa niektorí menej dôslední výrobcovia snažia olej extrahovať z plodov pomocou chemických látok. To potom drasticky znižuje jeho účinok.

 

Ako rozoznáte dobrý arganový olej a aké sú jeho účinky? Je to jednoduché, čím je prírodnejší, tým sú účinky silnejšie. Kvalitný arganový olej má zlatožltú farbu a jemnú orieškovú vôňu. Na pleti neštípe, naopak, upokojuje ju. Pomáha udržiavať pleť hydratovanú a tým pružnú a sviežu. Za to všetko vďačíme vysokému obsahu vitamínu E a skvalenu, ktoré pleťové bunky doslova obnovujú. Tým, že olej pleť revitalizuje, hydratuje, stimuluje v nej tvorbu kolagénu a elastínu, sa po dlhšom používaní už existujúce vrásky stávajú menej viditeľnými a nové nevznikajú. Vyskúšajte však radšej certifikovanú bio kozmetiku a arganový olej, máte tak väčšiu istotu, že narazíte na ozajstnú kvalitu.

 

Patrí do vydania: 
Jún 2016