Raj v Rajeckých Tepliciach

Poďte si so Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch oddýchnuť a nabrať nové sily do slovenských kúpeľov Rajecké Teplice. V srdci panenskej prírody nájdete oddych v prostredí, kde sa o vás postarajú tak, aby ste sa cítili ako v bavlnke.

 

Relax uprostred prírody

Považujete za luxus najnovšie päťhviezdičkové apartmány, špičkovú starostlivosť alebo to, že oddychujete uprostred zelenej prírody s krásnymi horami Malej Fatry a Strážovských vrchov? Nech ste už na ktorúkoľvek z týchto otázok odpovedali áno, v Rajeckých Tepliciach splnia vaše požiadavky na sto percent.

 

Tradícia kúpeľov siaha do 14. storočia a o ich rozvoj sa pričinil aj známy oravský panovník Juraj Thurzo. Do Rajeckých Teplíc sa dnes chodí najmä vtedy, keď neposlúchajú kĺby, nohy a pohybové ústrojenstvo. Alebo keď potrebujete dať voľno nervom a dopriať im oddych od stresujúceho sveta.

 

Kúpeľom záleží na kvalite služieb. Zrekonštruovali kúpeľné domy a postavili viaceré ubytovacie kapacity. Rôznorodej a náročnej klientele ponúkajú ubytovanie v trojhviezdičkových vilách aj v 5-hviezdičkových kráľovských apartmánoch. V ponuke služieb nájdete plnohodnotnú kúpeľnú starostlivosť s 2- a 3-týždňovými pobytmi, ale aj kratšie relaxačné či skrášľovacie pobyty na predĺžené víkendy.

 

Kompletná starostlivosť

Atraktívny je predovšetkým zrekonštruovaný a rozšírený kúpeľný dom Aphrodite, ktorý zariadili v antickom štýle a vybavili modernými diagnostickými a terapeutickými prístrojmi na poskytovanie relaxačných a liečebných procedúr. Žriedla termálnych prameňov majú vďaka zloženiu a teplote 38 °C vynikajúce liečebné účinky.

 

Vodu si užijete v šiestich bazénoch (2 vnútorné, 4 vonkajšie), pričom najmä rodiny ocenia bazén pod bralom z prírodného kameňa s padajúcim vodopádom a teplotou vody 34 – 35 °C. Organizmus si prehrejete a prečistíte v šiestich saunách vrátane soľnej či bylinkovej. Súčasťou terapie sú aj bahenné zábaly. Po terapii treba organizmus zavodniť, najlepšie pitnou kúrou miestnej liečivej minerálnej vody. Vravia o nej, že je elixírom mladosti, lebo vie naštartovať celé telo. Od trávenia, až po kosti, pokožku, nechty a vlasy.

 

K ideálnym podmienkam na oddych prispieva verejné kúpalisko s termálnou vodou a upravený kúpeľný park. Nad mestom sa vypína zalesnený skalnatý vrch Skalky, po ktorého úbočí vedú serpentíny kúpeľných chodníkov s peknými vyhliadkami do okolia.

 

Rajecké Teplice ponúkajú veľmi dobré možnosti na oddych. Ak budete mať šťastie, stretnete aj známe osobnosti, ktoré oceňujú prostredie a kvalitu služieb. Medzi hosťami boli aj českí speváci Karel Gott či Lucie Bílá, špičkoví slovenskí cyklisti Filip Polc a Peter Sagan, ale aj futbalová reprezentácia Španielska.

Žilina – štvrté najväčšie slovenské mesto leží na sútoku troch riek. V historickom centre nájdete viacero pamiatok vrátane kostola Najsvätejšej Trojice či Burianovej veže, jednej z najstarších renesančných zvoníc na Slovensku. Unikátnu výstavu drotárstva si pozriete v Považskom múzeu v Budatínskom hrade.

 

Farma Prístavky – farma sa nachádza cca 1,5 km od Rajeckých Teplíc. Zajazdíte si na koni a s odborným sprievodom môžete jazdiť aj po okolitej prírode. Deti sa zabavia na detskom ihrisku alebo so zvieratkami.

Turistika v okolí – Malá Fatra aj Strážovské vrchy ponúkajú jedinečné výlety po značkovaných chodníkoch. Náročnejší turisti ocenia neďaleké Súľovské skaly či Jánošíkove diery vo Vrátnej s rebríkmi a stupačkami.

Rajecká Lesná – v obci môžete navštíviť viacero atrakcií. Počnúc jedinečným pohyblivým Slovenským betlehemom, ktorý predstavuje slovenské mestá a zvyky, cez baziliku minor až po kalváriu s krížovou cestou. Spod kalvárie vyteká liečivý prameň.

Čičmany – spoznajte, ako po stáročia vyzeral typický vidiecky život. Malebná drevená dedinka v podhorskej oblasti Strážovských vrchov je prvou rezerváciou ľudovej architektúry na svete. Typický čičmiansky vzor sa dostal aj na odev slovenských olympio­nikov.

 

Viac tipov na dovolenku na Slovensku nájdete na www.slovakia.travel

Patrí do vydania: 
Marec 2016