Veľká noc v Karlových Varoch je výnimočná, vyskúšajte to sami

Najlepšie, čo môžete urobiť pre svoje zdravie je, že namiesto vylihovania a prejedania sa vyrazíte cez Veľkú noc do kúpeľov. A to priamo do tých najvyhľadávanejších - do Karlových Varov. V Bohemia-lázních (Bohemia-kúpeľoch), vás čaká v dňoch 24. až 28. 3. 2016 kúpeľný pobyt na 4 noci s relaxom v liečivej vode, ozdravnými procedúrami, ale aj zábavou a prechádzkami v prekrásnom prostredí svetovo preslávených kúpeľov. Ceny sú veľmi priaznivé - celý pobyt vyjde na cca 240 Eur (6500 Kč) na osobu. Doplatok za jednolôžkovú izbu je len 5 Eur (125 Kč) na osobu a noc. K dispozícii je sanatórium Kriváň a hotely Slovan a Concordia, s celkovou kapacitou presahujúcou 500 lôžok.

Riaditeľ Bohemia-lázní, a. s., Karlove Vary Jiří Sluka k tomu hovorí: „Nepremárnite vzácne veľkonočné voľno, ale využite ho v prospech vlastného zdravia. U nás si oddýchnete od stresu a nabijete sa pozitívnou energiou. Kúpeľný pobyt zahŕňa v cene kúpeľné procedúry a v prípade záujmu individuálne vyšetrenie lekárom. Tešíme sa na všetkých hostí, ale predovšetkým na domácu klientelu, ktorá premáva do Karlových Varov menej, ako by mohla a ako by sme si priali. Hitom tohtoročných dovoleniek budú domáce pobyty a my dúfame, že si k nám cestu nájde oveľa viac slovenských dovolenkárov, než tomu bolo v minulých rokoch. Karlove Vary majú čo ponúknuť počas celého roka. Tohtoročná ponuka je však obohatená o akcie spojené so 700. výročím narodenia zakladateľa Karlových Varov, Karla IV.“

 

Program veľkonočných pobytov zahŕňa nasledujúce služby: ubytovanie (izby s kúpeľňou, WC, fénom, TV so satelitným príjmom, telefónom s priamou voľbou, internetom, varným setom, chladničkou), uvítací prípitok, plnú penziu, slávnostnú večeru, tanečný večer pri sviečkach a bonus: kúpeľný pohárik ako darček. Liečenie zahŕňa pohotovostnú službu lekárov a sestier, individuálne konzultácie u lekára vrátane predpisu procedúr a pitnej kúry - 7 procedúr (2 hlavné a 3 vedľajšie procedúry podľa predpisu lekára a podľa zdravotného stavu klienta, 1x dvojhodinový vstup do Wellness & Spa centra - bazén s protiprúdom , chrličom a masážnou lavicou a voľný vstup do saunového kútika - fínska, parná sauna, infrasauna, ľadová kabína, 1x vstup do soľnej jaskyne).

 

Kúpele ponúkajú viac ako 45 druhov procedúr vo vlastnej modernej balneoprevádzke (procedúry v termálnej minerálnej vode), z ktorých si môže klient vybrať a doplatiť si ich. Všetky liečebné kúpeľné pobyty Bohemia-lázní prebiehajú v sanatóriu Kriváň a hoteloch Slovan a Concordia, ktoré sú umiestnené v blízkosti kolonád. „Pitie karlovarskej minerálnej vody a kúpeľné procedúry v nej sú základom liečenia v našej spoločnosti. Karlovarské pramene sa radia k najefektívnejším prírodným zdrojom v Európe a kvalita liečenia je priamo závislá na kvalite prírodného liečebného zdroja. Minerálna voda je prírodný liečebný zdroj. Okrem liečby ochorení zažívacieho traktu sa používa na liečenie porúch látkovej výmeny (cukrovka, vyššia hladina tukov v krvi, dna). Teplé pramene sa využívajú k pitnej kúre, ku kúpeľom a výplachom. Pre pohodlie hostí je tu možnosť parkovania vo vlastnom parkovacom dome. Firmy môžu k svojim prezentáciám či firemným stretnutiam využiť klimatizovanú konferenčnú sálu,“ upozorňuje J. Sluka.

 

Bohemia-lázně ponúkajú okrem Veľkonočných pobytov predovšetkým klasické liečebné pobyty. K dispozícii sú ďalej vianočné, alebo niekoľkodňové relaxačné a regeneračné pobyty. Programy oslovujú všetky vekové kategórie. Skvelé možnosti odpočinku i aktívne strávenie voľného času - plávanie v relaxačnom bazéne, zahriatie v saunovom kútiku a schladenie v ľadovej komore alebo pod sprchovacím chrličom ponúkajú víkendové wellness pobyty. Liečebné procedúry spočívajú predovšetkým v kúpeľoch, masážach, elektroliečbe, svetloliečbe a zábaloch. Z masáží je v ponuke klasická masáž čiastočná, reflexná masáž, podvodná masáž.

 

V Karlových Varoch sa v súvislosti so 700. výročím narodenia zakladateľa Karlových Varov, Karla IV., uskutoční 6 veľkých akcií. Od 1. 5. 2016 do 30. 7. 2016 je to interaktívna výstava „Noc na Karlštejne“, v dňoch 6. - 8. 5. 2016 zahájenie kúpeľnej sezóny, 3. - 4. 6. 2016 Mattoni karlovarský karneval, 18. 6. 2016 Karel vo Varoch - hrané prehliadky, 2. - 4. 9. 2016 Dni európskeho dedičstva, 3. 9. 2016 Príbehy z obory - ako to bolo naozaj. Viac o nich je na www.700.karlovyvary.cz.

 

Ako jedny z mála v Karlových Varoch majú Bohemia-lázně uzatvorené zmluvy so všetkými zdravotnými poisťovňami. Cenovo primeranú úroveň ubytovania si tu nájde každý. Všetky potrebné procedúry pre jednotlivé diagnózy sú už zahrnuté v cene liečebného pobytu pre samoplatcov. Pacienti vyslaní zdravotnými poisťovňami už neplatia nič, alebo sa podieľajú podľa kategórie len na nákladoch na stravu a časti ubytovania. Hradené sú liečebné kúpeľné pobyty s programom diabetologickým, rehabilitačným a rekondičným po onkologických ochoreniach. Kúpele zaisťujú 24 hodinovú lekársku pohotovosť, čo je málokde samozrejmosťou.

 

Z Brna môžu byť klienti autom v Karlových Varoch už za 3 hod. 30 min. (autobusom za 5 hod.), Z Ostravy za 5 hod. 13 min. Ani pre Slovákov to nie je neprekonateľne ďaleko - z Bratislavy autom trvá cesta 4 hod. 45 min. (autobusom 6 hod. 45 min.).

 

Ďalšie informácie sú na: www.bohemia-lazne.cz

Patrí do vydania: 
Marec 2016