Oddiaľte nežiaduce prejavy starnutia

Prvé prejavy starnutia pleti sa objavujú po 25. roku života pôsobením vnútorných biologických procesov a vplyvom vonkajších faktorov, predovšetkým slnečného žiarenia. Každé poškodenie pleti, napríklad pri nedostatočnej ochrane pred škodlivým UVA a UVB žiarením a následné spálenie, môže zanechať trvalé poškodenie pleti.

 

Či už je to začervenanie, alebo vytvorenie pigmentových škvŕn a nerovnomerného povrchu pleti, alebo nejednotný farebný tón. Preto je potrebné venovať pleti a pokožke celoživotnú starostlivosť a tak oddialiť nežiaduce prejavy starnutia. Obnovenie novej vrstvy pleti „epidermálna obnova“ trvá u mladej dospelej pleti približne 28 dní, s pribúdajúcim vekom sa táto doba predlžuje na 40 až 60 dní. Spomalená obnova pleti a nadmerné hromadenie odumretých buniek na jej povrchu spôsobuje mdlý a sivastý vzhľad, dochádza k zníženiu schopnosti udržiavať vodu, klesá tvorba kožného mazu, čo spôsobuje vysychanie pleti. Krvné kapiláry sú čoraz tenšie a tak dochádza k obmedzenému zásobovaniu pleti živinami a znižuje sa pevnosť a pružnosť pokožky. Vznikajú jemné ryhy, neskôr vrásky, nerovnomerné zafarbenie a dochádza k strate vlhkosti pleti. Až 80 percent starnutia pleti vzniká pôsobením vonkajších vplyvov, ktoré môžeme úspešne ovplyvňovať správnou dennou starostlivosťou o našu pleť.

 

Pomôžu nám nové krémy NIVEA Cellular Anti-Age s maximálnym omladzujúcim účinkom

Výrobky s preventívnymi a regeneratívnymi účinkami obsahujú vysoko účinné ingrediencie – extrakt z magnólie, kreatín a kyselinu hyalurónovú. Nevyhnutnou súčasťou radu NIVEA Cellular Anti-Age je tiež účinný systém UVA/UVB filtrov, ktorý pomáha chrániť pleť pred vznikom vrások, pigmentových škvŕn a poškodením buniek v dôsledku pôsobenia slnečného žiarenia.

 

Oddiaľte nežiaduce prejavy starnutia

Tento úžasný kokteil extraktu z magnólie, fragmentovanej kyseliny hyalurónovej a kreatínu obsahuje denný, nočný a očný krém na omladenie pleti NIVEA Cellular Anti-Age. Denný krém obsahuje UVA/UVB filtre a OF 15, ktoré chránia pleť pred fotostarnutím, poškodzovaním buniek a vznikom pigmentových škvŕn v dôsledku slnečného žiarenia. Nočný krém obsahuje navyše pantenol a má bohatú konzistenciu, ktorá sa ľahko vstrebáva do pleti. Očný krém pre omladenie pleti posilňuje citlivé očné okolie, vyhladzuje jemné linky a vrásky pod očami a dodá vašim očiam svieži vzhľad.

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania