Nová farba vlasov

Zmenou farby vlasov môžeme svoj vzhľad zdramatizovať, zjemniť, či zextravagantniť. Výsledkom však nemusí byť len vylepšenie. Ak chcete byť úspešné, pri výbere novej farby neobíďte farebnú typológiu.

4 typy?

Myšlienka rozdeliť ľudí na štyri typy podľa ročných období pochádza z USA. Existuje názor, že okrem jarného, letného, jesenného a zimného typu tu máme aj typy zmiešané. Je možné zaradiť každého človeka do jedného zo štyroch typov? Áno. Každý patrí do jednej zo základných farebných skupín. Vtip je v individuálnej farebnosti. V každej zo štyroch farebných paliet je asi 1 200 000 odtieňov a nestáva sa, že dvaja ľudia toho istého typu vyniknú v úplne rovnakých farbách.

Tá správna zmena

Väčšina z nás má osobnú skúsenosť so zmenou farby vlasov. Málo žien si uvedomuje, že zmeny a vylepšenia nášho zovňajšku by mali zdôrazňovať našu prirodzenú krásu a individualitu a nemali by byť pokusmi o výrobu niekoho úplne iného. Správna farba pri tvári zvýrazní farbu a lesk očí, lichotí pleti, zdôrazní pery. Preto aj pre rozhodovanie o novej farbe vlasov, rovnako ako pri výbere oblečenia platí, že by ste si mali vybrať farby, ktoré vám pristanú, nie tie, ktoré sa vám páčia. Skúste zistiť, k akému farebnému typu patríte - a môžete začať vyberať.

JARNÝ VÁNOK

Máte jemnú, priesvitnú pleť s broskyňovým alebo zlatavým odtieňom. Blond či plavé vlasy sú pre vás typické. Zvýrazňujú nežné rysy tváre. Jarnej víle pristanú vlasy farby obilia a tiež medový alebo zlatý melír. Vyskúšajte novinku - melír Safira od Welly. Mäkké farby vás znežnia. V modravých a hnedých odtieňoch nevyniknete.

LETNÁ BÚRKA

Máte bledú, jemne priesvitnú ružovučkú pleť. Ste skôr chladný typ. Ideálne sú pre vás všetky studené odtiene vlasov. Od platinovej cez popolavú, všetky tiziánové odtiene až po farby s modrým nádychom. Vybrať si môžete zodpovedajúci odtieň luxusnej permanentnej farby Safira, ktorá bude rozmaznávať vaše vlasy. Zlatu vo vlasoch sa radšej vyhnite, pre letné typy nie je tým pravým.

JESENNÁ HMLA

Vaša pleť pripomína ušľachtilú slonovinu. V lete trocha pehatú... Všetky typy blond odtieňov sú pre vás ako stvorené. Vybrať si môžete aj tizián, alebo niektorú z hnedých farieb so zlatavým a medeným nádychom. S modravými odtieňmi rozhodne neexperimentujte. Ak sa rozhodnete pre Safiru zn. Wella, rozhodnete sa aj pre komplexnú starostlivosť vlasov - inovatívny osviežovač farby a ošetrujúci balzam s orientálnymi olejmi ich výdatne ošetrí a dodá žiarivý lesk.

ZIMNÁ ROZPRÁVKA

Vašou snehobielou pleťou asi okoliu pripomínate Snehulienku. Tvár zimného typu môže mať aj olivový nádych s trocha namodralými lícami. Vlasy majú prirodzene temný lesk. Nik nie je ideálnejší na použitie tmavých farieb s leskom, ktoré nájdete i medzi novými odtieňmi Safiry od Welly. Zažiarite s farbou s modrofialovým, prípadne slivkovým nádychom. Blond a tizián je pre vás rozhodne tabu.