Michaela Ľuptáková - Kontroverzná mladá návrhárka

Okrem navrhovania šiat a práce stylistky pre veľké módne časopisy nesmierne rada varí. O domácej módnej scéne, filozofii, možnosti uživiť sa z navrhovania šiat a módnych prešľapoch slovenských žien sme sa porozprávali v jedno slnečné popoludnie.

Si tak trochu netypicky zjav na domácej scéne. Okrem módy sa venuješ aj módnemu stylingu. Prezraď čitateľkám, čo ťa ešte okrem módy zamestnáva?

Áno, okrem navrhovania pracujem aj ako módna stylistka a prezradím, že ešte veľmi rada varím (smiech). Veľa kamarátov moje kuchárske umenie chváli. Neraz ma dokonca presviedčali, nech si založím cateringovú spoločnosť. Samozrejme je to skvelý nápad, ale keďže som si už z dvoch svojich hobby spravila prácu, zaprisahala som sa, že s tretím to už neurobím.

Čo bolo prvé, styling alebo navrhovanie?

Určite handry (smiech). Chytilo ma to už od útleho detstva. Ako každé dievča ma bavilo hrať sa s bábikami a obliekať ich a to mi ostalo až dodnes. Na Vysokej škole výtvarných umení sme sa smiali, že chlapcov baví kresliť autíčka a dievčatá šaty. Tých chlapcov, ktorých autíčka baviť neprestali, ani keď vyrástli, skončili štúdiom transport dizajnu, a nám dievčatám milujúcim oblečenie, prirodzene, prischla móda. Čiže – takpovediac – sme z našich detských hobby nevyrástli.

Študovala si na Slovensku, viem však o tebe, že istý čas si bola aj v Nemecku. Zvažovala si niekedy, že tam ostaneš?

V Nemecku som naozaj istý čas žila. Zo začiatku som tam chodievala počas leta pracovať, neskôr, počas vysokej školy som tam bola na študijnom pobyte. Musím priznať, že sa mi tam veľmi páčilo, a dokonca som dostala aj ponuku dokončiť v Nemecku vysokú školu. Ale človek mieni a pán Boh mení. Život teda mienil inak a ja som pre chorobu ponuku na dokončenie štúdia v Nemecku musela odmietnuť.

Viac sa dočítate v májovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania