Červený koberec - Oscarová biela

Prestížne udeľovanie cien americkej filmovej akadémie je spoločenskou udalosťou roka. Hollywoodske hviezdy sa na večer dôkladne pripravujú, veď novinári z najprestížnejších časopisov a televízií sú počas celého večera v strehu. Oscarový červený koberec je ich jedinečnou šancou zaujať, zažiariť a získať želanú celosvetovú publicitu. Dokonalý výzor je teda podmienkou. O oscarových šatách sa totiž vo svete hovorí ešte dlho po odvysielaní slávnostného večera. Inak to nebolo ani tento rok a my sme sa rozhodli z módnych trendov prominentného večera posvietiť si na ten najdominantnejší: bielu.

Elegantná Gwyneth a tajomný Tom Ford

Najväčším módnym prekvapením večera bola herečka Gwyneth Paltrow, ktorá sa na červenom koberci predviedla v nádhernej bielej róbe od Toma Forda. Dlhé jednoduché šaty s pelerínou tej istej farby pôsobili na herečke nesmierne elegantne. Minimalistický model rovného strihu dokonale sadol štíhlej postave známej herečky a opticky predĺžil jej siluetu. Zaujímavé je, že hoci je Gwyneth blondínka, šaty s jej bledou tvárou a vlasmi vôbec nesplynuli. Gwyneth jednoduchú róbu doplnila o hrubý strieborný náramok a prstene od Anny Hu. Zaujímavosťou je, že róba od Toma Forda, ktorú mala matka dvoch detí v oscarový večer na sebe, mala zároveň aj svoju premiéru. Šaty sú z kolekcie jeseň – zima 2012, ktorú sa návrhár rozhodol pred verejnosťou utajiť. Nepredvádzal dokonca ani na prestížnom Fashion Weeku a novinárom neposkytol žiadne fotografie. Kolekciu malo možnosť vidieť len niekoľko šťastlivcov na súkromnej prezentácii. Pošuškáva sa, že celá línia je čierno-červená s jednou jedinou výnimkou. A tou sú podľa všetkého práve herečkine nádherné elegantné šaty.

Zvodná Jennifer Lopez

Ďalšou z krások, ktoré zvolili bielu farbu, je sexy latino diva, Jennifer Lopez. Šaty od návrhára libanonského pôvodu Zuhaira Murada, ktoré mala kráska na sebe, boli síce vo farbe nevinnosti, ale odhaľovali väčšiu časť speváčkinho tela. Róba mušľovitého tvaru siahala až po zem, pásiky v bielo-priesvitnej kombinácii jemne odhaľovali speváčkinu pokožku. Vďaka hustote pásikov Jennifer nepôsobila vyzývavo. Obtiahnuté šaty mali však ešte ďalší obnažujúci aspekt – hlboký výstrih a odhalené ramená. Mnoho módnych kritikov Jennifer Lopezovej voľbu farby na červený koberec vyčítalo, keďže v minulosti u nej boli zvyknutí na výraznejšie odtiene. Netreba však zabudnúť, že Oscary sú veľmi prestížnou udalosťou filmovej akadémie a jej členov netreba príliš dráždiť vyzývavosťou.

Viac sa dočítate v aprílovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

 

Patrí do vydania