Pussycat Dolls - Recept na úspech

Počas dvoch rokov dobyli celý svet doslova vražednou kombináciou: klasickou i exotickou krásou, skvelým tancom a dobre naspievanými pesničkami, z ktorých sa rýchlo stali hity. To je zaručený recept na úspech, ktorého sa v maximálnej miere dostáva členkám skupiny Pussycat Dolls.

Nápad o modernej dievčenskej skupine sa zrodil okolo roku 1993 v hlave choreografky a režisérky Robin Antinovej a herečky Christiny Applegateovej. Malo ísť o prevažne tanečnú skupinu sexi dievčat v oblečení pripomínajúcom spodnú bielizeň. Najskôr vystupovali v nočnom klube v Los Angeles, potom ich fotky priniesol Playboy a o skupinu sa začali zaujímať aj televízne hudobné stanice. Okrem Christiny Applegateovej v skupine hosťovala aj speváčka Christina Aguilera a herečka Carmen Electra, ďalej Gwen Stefani, Eva Longoria, Kelly Rowland či Paris Hilton. So zvyšujúcim sa záujmom o PCD sa do projektu zapojili aj hudobní producenti, ktorí od roku 2003 začali hľadať speváčky a tanečníčky pre dievčenskú vokálnu skupinu s rovnakým názvom. Podarilo sa a v roku 2004 nahrali Nicole Scherzinger, Carmit Bachar, Kimberly Wyatt, Ashley Roberts, Jessica Sutta a Melody Thornton prvý album s názvom PCD. Boli na ňom úspešné skladby, ako Sway, Don´t Cha, Buttons, Beep či Stickwitu, ktoré získali množstvo hudobných ocenení. Začiatkom roku 2008 oznámila „služobne“ najstaršia členka skupiny Carmit Bachar, že PCD opúšťa kvôli sólovej kariére. Dievčatá sa rozhodli pokračovať ako kvinteto a nahrali nový album s názvom Doll Domination, ktorý vyšiel v septembri tohto roku.

Nicole

Najznámejšia tvár skupiny sa volá Nicole. Celým menom Nicole Prescovia Elikolani Valiente Scherzinger. Je obdarená krásou a niekoľkonásobným talentom – dokáže nadpriemerne dobre spievať, hrať i tancovať. Mohol by sa za tým skrývať jej pôvod, ktorý je naozaj netradičnou kombináciou národností: havajsko-rusko-filipínskej. Nicole sa narodila 29. 7. 1978 v Honolulu na Havaji, kde už od detstva sledovala vystúpenia svojej rodiny. Jej matka bola hlavnou tanečníčkou tanca „hula“ a jej babička speváčkou. A tak už od malička vedela, že jej osudom je zábavný priemysel – mala to v génoch. Ako šesťročná sa s rodinou presťahovala do Louisvillu v americkom štáte Kentucky, čo bola pre dievčatko obrovská zmena: „Najskôr to bolo dosť zložité, pretože som nevyzerala ako ostatní.“ Útechu a zároveň aj novú výzvu našla v divadle a tak na základnej i strednej škole hrala vo všetkom, čo sa len trocha podobalo na divadlo. Na vysokej škole študovala ako hlavný predmet herectvo a ako vedľajší spev. Okrem toho si privyrábala ako modelka, čo s jej exotickým vzhľadom asi bolo celkom ľahké. Neskôr spoznala rockovú skupinu Days Of The New, kde ako vokalistka zbierala spevácke skúsenosti. Tie sa jej časom zišli v americkej televíznej súťaži Popstars, kde spolu s niekoľkými ďalšími dievčatami zvíťazili a vytvorili skupinu Eden‘s Crush. Napriek veľkému úspechu sa dievčatá po roku rozišli a Nicole sa začala venovať herectvu. No skôr, ako stihla preraziť, počula o konkurze do skupiny Pussycat Dolls. Stala sa vedúcou speváčkou a ako jediná členka skupiny píše pesničky. Okrem toho nahrala svoj vlastný album Her Name Is Nicole, ktorý zatiaľ oficiálne nevyšiel, hoci na ňom spolupracovali takí hudobníci ako Timbaland alebo Sting.

viac sa dočítate v októbrovom čísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji.

Patrí do vydania: 
Október 2008