Zelené potraviny, zázrak na počkanie ?


JE ICH PLNÝ INTERNET, HOVORIA O NICH TAKMER VŠETKY MÉDIÁ! REČ JE O ZELENOM JAČMENI A SLADKOVODNEJ RIASE CHLORELLE, KTORÉ NESÚ VZNEŠENÝ NÁZOV „ZELENÉ ZDRAVIE“. ICH VÝROBCOVIA A DISTRIBÚTORI TVRDIA, ŽE DOKÁŽU LIEČIŤ MNOHÉ OCHORENIA NA ČELE S RAKOVINOU. SKUTOČNE?

Svetové vedecké výskumy už viac rokov jednoznačne poukazujú na nevyhnutnosť venovať sa zdravej výžive pri prevencii a liečbe civilizačných ochorení, vrátane chronických a vážnych diagnóz či alergií. Jednou z hlavných zásad takejto racionálnej výživy je prijímanie veľkého podielu rastlinnej stravy v surovom alebo mierne tepelne upravenom stave, čím sa v podstate myslí nám už dobre známa konzumácia minimálne piatich porcií ovocia a zeleniny denne. V súčasnosti kde sa vzali, tu sa vzali, z ničoho nič sa začali spomínať i takzvané „zelené potraviny“. Ich skúmaním sa zaoberal istý japonský lekár, Dr. Hagiwara, ktorý údajne testoval všetky zelené rastliny, ktoré mu prišli pod ruku. Svojím bádaním zistil, že tieto rastlinné organizmy vďaka svojmu výnimočnému zloženiu majú mať jedinečné účinky na naše zdravie. Za jednoznačného favorita týchto testov určil šťavu zo zeleného jačmeňa.

Zelený elixír – liek na všetky neduhy?

Zelený jačmeň – tak, ako ho dostaneme kúpiť u rôznych distribútorov – predstavuje prášok získaný a spracovaný z vylisovanej šťavy jačmenných lístkov. Jeho liečebné účinky majú byť dané prítomnosťou chlorofylu (zeleného rastlinného farbiva, nazývaného aj „tekutý slnečný svit“, pretože pohlcuje energiu zo slnka), ktorý zlepšuje krvný obraz o okysličenie organizmu; prítomnosťou veľkého množstva enzýmov, vďaka ktorým ho prezývajú „zelený elixír“ alebo „živá voda“; a napokon prítomnosťou antioxidantov, chrániacich pred škodlivými voľnými radikálmi. Šťava zo zeleného jačmeňa má byť podľa výrobcov účinná aj pri prekyslení organizmu, srdcovo-cievnych ochoreniach, problémoch krvného obehu, vysokej hladine cholesterolu, chudokrvnosti, obezite, nádorových ochoreniach, cukrovke, urologických problémoch, ochoreniach obličiek, artritíde, astme, zápche, kožných problémoch, poruchách príjmu potravy, neplodnosti, impotencii… Tento „zelený elixír“ má ďalej dodávať telu zásoby energie a vitality, posilňovať imunitný systém, spomaľovať starnutie, regenerovať bunky, zlepšovať trávenie a pôsobiť protizápalovo. Jednoducho, šťava zo zeleného jačmeňa má byť akousi zárukou „komplexnej“ prevencie. Distribútori tohto „zeleného zázraku“ nám navyše odporúčajú, aby sme ho jednoznačne kombinovali a užívali spoločne s ďalšou „zelenou potravinou“ – sladkovodnou riasou chlorellou, lebo len tak dôjde k vzájomnému znásobeniu ich blahodarných účinkov.

viac sa dočítate v letnom dvojčísle Beauty&Woman, ktoré je už v predaji