Dara Rolins - Vôňa je pre mňa ako hudba

Byť oficiálnou tvárou nového parfumu Avonu znamená aj istú zodpovednosť. Ako Vás oslovila ponuka na takúto spoluprácu?

Ani sekundu som neuvažovala! Naopak, mala som veľkú radosť, pretože si myslím, že to je vec, po ktorej celkom iste túži každá žena v šoubiznise. Je to pocta, ktorú si nesmierne vážim a som za ňu vďačná.

Akú úlohu vo Vašom živote zohrávajú vône?

Vône sú pre mňa také dôležité ako hudba. Majú totiž rovnakú schopnosť ukladať niektoré momenty navždy do pamäti. Som typ ženy, ktorá svet nevníma iba očami, ale aj prostredníctvom čuchu. Nos je mojím dobrým radcom, pomocníkom pri dedukcii, kompasom či vodidlom, kľúčom k mnohým spomienkam. Svoje detstvo mám v pamäti uložené prostredníctvom marhuľového sadu mojej babičky. Zavriem oči a dokážem si presne oživiť tú vôňu, úžasnú atmosféru, rozkvitnuté stromy, vánok, ticho, len šumenie v korunách stromov… A uprostred toho všetkého som ja. Malá, rozbité kolená, strapaté vlasy, v každej ruke dve marhule…

Ako vonia nový parfum True Glow? Z čoho sa skladá táto vôňa a aký má charakter?

Vôňa True Glow mi pripomína východ slnka. V tejto chvíli je v mojej zbierke stopercentným favoritom, ktorému mám v úmysle zostať verná, pretože som si ho jednoznačne obľúbila. Možno práve pre jeho schopnosť akejsi nevtieravosti, myslím tým nevtieravosti na prvý pohľad. Nie že by sa mi nevedel dostať pod kožu, ale naopak, oceňujem na ňom, že sa človek doň zamiluje až na druhý pohľad. Pretože väčšinou ten druhý pohľad býva ten závažný. A aký je? Vo chvíli, keď k nemu privoniate, podmaní si vás. Domnievam sa, že sladká frézia, citrón a vôňa šťavnatého jabĺčka nenechá žiadnu zmyselnú ženu chladnou. V srdci vône vás očarí lotosový kvet, mučenka a zemitá vôňa dreva. Jantár a prímes mošusu dodá vôni pomyselnú eleganciu a jej majiteľke gráciu.

Ktoré ženy túto vôňu podľa Vás najviac ocenia, ktorým najlepšie pristane?

Táto vôňa nie je určená pre povrchné parádnice. Ocenia ju ženy, ktoré majú tajomstvo, vnútornú krásu a silu, no zároveň sú zmyselné, majú fantáziu a „filipa“.

True Glow je značka od Avonu. Čím je Vám táto značka sympatická?

S Avonom spolupracujem už dlhší čas. Nechcem tu vyzdvihovať výrobky tejto značky. Ich obľúbenosť a úspech u zákazníkov sú totiž tou najlepšou a najobjektívnejšou pochvalou. Pre mňa je nesmierne dôležitá tá tichá a napriek tomu samozrejmá spolupatričnosť v samotnom srdci rodiny Avonu. Je až neuveriteľné, s akou láskou a nasadením Avon Ladies žijú svojou prácou, či skôr z môjho pohľadu koníčkom. Takže potom je skutočne radosťou byť v takej príjemnej spoločnosti žien, ktoré sa navzájom rešpektujú a spolu tešia zo života. A ja sa na každé oddychové či pracovné stretnutie s nimi vždy veľmi teším. V tom iskrení celého osadenstva Avonu je totiž tajomstvo ich veľkých úspechov!

Vo Vašom povolaní je iste dôležité dobre vyzerať. Prezraďte, v čom spočíva Vaša každodenná starostlivosť o seba? Akú úlohu v nej zohráva kozmetika?

Ako každá žena, zvlášť keď prekročí určitý vek, aj ja si myslím, že po tých dvadsiatich piatich rokoch treba začať niektoré veci brať možno troška vážnejšie. Do určitej chvíle to ide ruka v ruke s prirodzenosťou, netreba zbytočne utrácať veľa peňazí za drahé krémy a nav­števovať pravidelne kozmetiku. Ale nazdávam sa, najmä pri mojej profesii, že príde chvíľa, kedy by žena už nemala premýšľať nad tým, či je to veľa, alebo málo, pretože je to investícia do samej seba. Takže nikoho neprekvapím, keď poviem, že za kozmetiku utrácam každý mesiac nemalé peniaze, ale určite to robím s rozmyslom.

Môžete zo svojich skúseností poradiť aj našim čitateľkám?

Na trhu je veľmi veľa značiek, človek si dnes už môže vybrať. Mňa však už neohúri nejaká reklama, ktorá mi sľubuje, že za päť dní sa zbavím všetkých vrások a omladnem o dvadsať rokov. Používam aj výrobky od Avonu, nehovorím, že všetko, ale je celý rad produktov, ktoré som zaradila medzi tie, ktoré používam každodenne. Skúsenosť hovorí, že treba používať správne denné a nočné krémy, nikdy sa nezabudnúť odlíčiť! Používať najmenej raz do týždňa masky, výživné a peelingové. Nezabúdať na vlasy, tak ako na ne nezabúda ani Avon, pretože vlasy sú korunou krásy. Podľa môjho názoru by žena nemala ísť neupravená ani len vysypať smeti. Jednoducho nechápem a pripadá mi veľmi smutné, že žena, keď sa vydá, prestane pociťovať potrebu starať sa o seba a byť krásna, pretože si myslí, že chlapa má už istého.

Máte nejaké špeciálne triky, ako sa rýchlo upraviť a dobre vyzerať?

Dostatok spánku, piť veľa vody… Do tretice láska a šťastie, psychická pohoda. Myslím si, že sa na tvári, očiach a úsmeve veľmi odzrkadlia…

Akým bol pre Vás minulý pracovný rok?

Mám pocit, že rok 2006 sa mi naozaj vydaril. Keby tento rok bol rovnako úspešný, budem spokojná. Predovšetkým mám veľkú radosť z vydania môjho nového albumu D1. A potom z vydareného koncertného turné D1 Avon Tour, ktoré sa nieslo v charitatívnom duchu na podporu kampane Avon proti rakovine prsníka. Koncerty boli krásne, boli až desaťtisícové návštevy, čo hovorí za všetko. Ešte nikdy som nespievala pred takým veľkým publikom, bol to úžasný zážitok. Ľudia boli fantastickí, spievali so mnou. Vybralo sa veľa peňazí, ktoré sme venovali na dobrú vec, takže ma to dodnes hreje pri srdci.

Na čo nové sa môžu Vaši fanúšikovia a obdivovatelia tešiť v tomto roku?

Chystáme remixový album D2. Bude to taká roztancovaná platňa, ktorú, dúfam, moji fanúšikovia ocenia v čase, keď sa v prírode bude všetko prebúdzať, kvitnúť a pripravovať na slnečné, oddychové leto. Budem sa snažiť tak ja, ako aj hosťujúci DJ-i. Na vydanie albumu budú nadväzovať koncerty D2 Tour, ktoré budú mať komornejší, klubový charakter. V septembri by som mala byť členkou poroty v tretej sérii televíznej súťaže Slovensko hľadá Superstar. Mám z toho radosť, lebo hádam budem pri zrode novej hviezdy. Istý čas, po presťahovaní do Prahy, som sa totiž obávala, že na Slovensku na mňa trocha zabudnú. Opak je pravdou! Som nesmierne vďačná, že ma doma stále vítajú s otvorenou náručou a ja sa sem veľmi často a rada vraciam.

A na záver, čo by najviac potešilo Vás?

Veľkú radosť by mi v tomto roku urobila správa, že ja a môj Matej budeme pri zrode len našej malej hviezdičky. Naozaj by som si želala bábätko, malú princezničku…