Helena Rubinstein - Cesta za krásou

Sú mená, ktoré znejú ako legendy, a životy ich nositeľov sú dôstojným námetom pre novely. Taká bola aj životná cesta Heleny Rubinstein. Narodila sa v Krakove. Keď mala dvadsať rokov, opustila rodné Poľsko a odcestovala do Austrálie. Tu vytvorila a predala svoj prvý pleťový krém Valaze.


Vyvinuli ho dvaja rodinní priatelia, ktorí sa zaoberali chémiou. Okamžite oň vznikol obrovský záujem, prichádzali veľké množstvá objednávok. V roku 1902 Helena Rubinstein otvorila v Melbourne dom krásy Valaze. Vo svojom prvom salóne krásy poskytovala rady a vykonávala povrchovú liečbu pokožky tváre. Svoju cestu si razila konceptom služieb, ktoré ženám poskytovala podľa typu ich pleti.
Helena Rubinstein veľa cestovala, stretávala sa s najprestížnejšími dermatológmi a biológmi a snažila sa získať čo najviac vedomostí o pokožke a procese jej starnutia. Vo svojom laboratóriu trávila dlhé hodiny, potom však nechala svoj biely plášť na vešiaku a premenila sa na elegantnú dámu s prepychovými šperkami, odvážnu ženu so srdcom túžiacim po estetike, umení a kráse. Priatelila sa s najvýznamnejšími maliarmi svojej doby, mala vášeň pre krásu vo všetkých podobách. Verila, že vedci a umelci mali spoločný a jedinečný cieľ, a tým bola krása.
Odporúčala ženám, aby sa usilovali o dokonalosť, aby uplatnili svoju osobnosť a rozvinuli svoju umeleckú zmyselnosť. Táto filozofia je teraz viac ako kedykoľvek mottom značky Helena Rubin­stein, značky, ktorá aj najnáročnejšej žene poskytuje moderný koncept krásy, vytvorený spojením vedeckých výskumov a pravdivého prístupu ku kozmetike. Vynaliezavosť a avantgardný prístup ku kráse bol vždy jednou z hlavných hodnôt značky Helena Rubinstein. Pozoruhodne sa stala prvou, ktorá rozlišovala prípravky v starostlivosti o pleť podľa jej jednotlivých typov. Bola prvá, ktorá vyvinula hydratačnú emulziu a koncept prípravkov vyživujúcich pleť. Od roku 1984 značku Helena Rubinstein podporuje spoločnosť L´Oréal, najväčšia kozmetická skupina na svete, a jej medzinárodná sieť výskumníkov z oblasti biológie, fyziky, chémie a dermatológie. Všetky tieto odbornosti sa využívajú na každom stupni vedeckého vývoja výrobkov. Každý výrobok podstupuje extrémne prísne testy. Jeho uvedenie je podložené dlhým zoznamom konečných prehlásení založených na pokusných meraniach a takisto aj spätnej odozve žien zúčastnených na klinických testoch vykonávaných pod lekárskym dozorom. Značka sa vždy riadila rečou pravdy. Výskumníci Heleny Rubinstein hľadajú každý deň nové alternatívy. Na tvorbu nových produktov čerpajú inšpiráciu nielen z vedy, ale aj z prírody. Vývoj receptov jednotlivých prípravkov a ich zdokonalených štruktúr predstavuje mnoho rokov. Napríklad uvedeniu pleťovej formuly Prodigy predchádzalo viac ako sedem rokov výskumnej práce. Výsledkom bolo vyvinutie komplexu originálnych aktívnych zložiek s úžasným protistarnúcim účinkom. Na vývoji Life Pearl spolupracovali laboratória Heleny Rubinstein s jediným medzinárodným laboratóriom zaoberajúcim sa štúdiom spojivových tkanív. Kozmetické operácie boli zdrojom inšpirácie pri vývoji takých produktov, ako Collagenist, Face Sculptor a Expressionist. Prípravok na dennú starostlivosť Hydra Genius je viac ako len obyčajný hydratačný krém. Osviežuje a regeneruje pokožku, ktorá vyzerá ako nová.

Moderný pôvab

V roku 1939 vytvorila Helena Rubinstein prvú automatickú vodeodolnú riasenku. Maskara Long Lash – dlhé mihalnice – sa stala vynikajúcou klasikou. V roku 1977 značka začala výrobu extrémne zdokonaleného mejkapu obsahujúceho hodvábne vlákna, určeného pre ženy požadujúce to najlepšie pre svoju krásu. Color Clone foundation, Stellars lipstick, Full Kiss Cream gloss, riasenky Vertiginous, Extravagant a Lash Queen… Toto všetko sú výnimočné produkty, ktoré poskytujú ženám extrémnu silu na zvýšenie zvodnosti a zdôraznenie svojej osobnosti.
Farby, kombinácie žiarivých a matných efektov na dosiahnutie hlbokej zmyselnosti… Čaro sa rozvíja pod vedením úžasnej a tvorivej riaditeľky mejkapu značky Helena Rubinstein, Charlotte Tilbury. Tak ako zakladateľka značky aj Charlotte je odvážna, extrémne ženská, vynaliezavá mladá žena s vášňou pre umenie a všetky jeho formy. Detstvo strávila na slnečnom ostrove Ibiza. Jej otec je maliar, matka umelkyňa. V sedemnástich rokoch si na vyjadrenie svojho umeleckého talentu vybrala mejkap. Dnes jej mejkapové výtvory možno obdivovať na prestížnych módnych prehliadkach a fotografiách najznámejších fotografov sveta. Charlotte verí v silu farieb s výrazným, ale elegantným prístupom. Jej mejkap je sexi a čarovne krásny.

Značka Helena Rubinstein ustavične inovuje, je vždy jeden krok pred potrebami žien. Táto avantgardná značka je určená pre charizmatické ženy, ženy-vodkyne, ženy, ktoré veria v život a v svoju slobodu vlastnej voľby. Ženy, ktoré používajú starostlivosť o pokožku a mejkap Helena Rubinstein, sú prístupné všetkému, čo prinesie ich krásu o jeden krok ďalej. Keď sa jedná o ich krásu, nemajú žiadne zábrany. Stotožňujú sa so slovami Heleny Rubinstein: Žiadna žena nie je škaredá. Iba lenivá.

Demi Moore – tvár značky Helena Rubinstein

Tvárou značky Helena Rubinstein sa stala Demi Moore. Táto hollywoodská kráska je ideálnou ženou pre značku Helena Rubinstein. Je moderná a nezávislá a jej postoje v pracovnom aj súkromnom živote dokonale napĺňajú filozofiu značky: live brilliantly, ži oslnivo.
„Helena Rubinstein veľakrát povedala, že by bola rada, keby činnosť jej spoločnosti trvala tristo rokov. Od roku 1902, keď otvorila svoj prvý salón, neprestala vytvárať vlastnú definíciu krásy. Je mi veľkou cťou, že ma o stoštyri rokov neskôr vybrali, aby som pomohla odovzdať jej odkaz a podieľala sa na naplnení jej sna,“ povedala Demi Moore.
V Demi Moore, ktorá sa narodila v Novom Mexiku, sa snúbi sofistikovaná európska krása a americká predstava o úspešnej žene. Dokázala, že ženy sa môžu samy rozhodnúť a vziať svoju krásu do vlastných rúk. Demi Moore, ktorá je v Hollywoode považovaná za jednu z najvplyvnejších žien, bola a je ambiciózna a odvážna herečka, manželka a matka, ktorá sa i po dvoch desaťročiach života na výslní stále objavuje na titulných stránkach najprestížnejších časopisov. Dnes má štyridsaťštyri rokov a o svoju krásu sa dôsledne stará. Žije v dokonalej harmónii so svojím telom. Je jednou z najpríťažlivejších herečiek na svete.
„Prostredníctvom inšpirujúcej osobnosti Demi Moore by sme chceli vyjadriť všetky stránky ženy, pre ktorú bola vytvorená značka Helena Rubinstein,“ potvrdila Simona Cattaneo, nová medzinárodná generálna riaditeľka značky.
„Nikto nemôže byť lepšou tvárou značky Helena Rubinstein, ktorá bola úspešne zaradená ako prémio­vá značka do portfólia divízie luxusných výrobkov skupiny L´Oréal a ktorá úspešne kombinuje vedecký výskum a oslnivé kúzlo.“

Od 15. marca si môžu milovníčky značky Helena Rubinstein kúpiť prípravky pre starostlivosť o pleť a pokožku a dekoratívnu kozmetiku v novootvorenej časti nákupného centra Avion, v parfumérii Sephora v Bratislave.

Autor
Natália Armour, Daniela Drábová