Zistite, ako vplýva voda na krásu a vyhrajte prístroj SodaStream!

Mnoho ľudí podceňuje silu pitnej vody a jej pozitívny vplyv na pokožku a celkové zdravie. Pokožka je najväčší orgán tela, ktorý vás chráni, zabraňuje strate tekutín a slúži ako termoregulácia. Pitie väčšieho množstva vody je najprirodzenejší spôsob, ako získať žiarivú a zdravú pokožku, po ktorej všetci túžime.

Ako obyčajná pitná voda pomáha zlepšovať pokožku?

 

1. Zlepšuje elasticitu kože

Rýchle zhadzovanie tuku alebo extrémna strata hmotnosti môžu spôsobiť ochabnutie pokožky. Pitie dostatočného množstva vody každý deň pomáha udržať pokožku pružnú. Koža vás na nedostatok vody upozorní aj sama: stačí dvoma prstami podvihnúť kožu na chrbte ruky a keď sa vráti späť, ste dostatočne hydratovaní. Pokiaľ na ruke zostane kožná riasa, je to alarm, že sa treba okamžite napiť vody. Podobne na nedostatok vody upozornia aj čierne kruhy pod očami

 

2. Udržiava pleť čistú

Pitie vody pomáha vyplaviť toxíny z tela, čo sa opäť prejaví aj na pokožke. Dostatočný pitný režim pomáha v boji o čistú pokožku, najmä ak ste náchylní na rôzne pupienky či akné. Pite čistú vodu, sýtenú vodu alebo bylinkové čaje, vyhnite sa sladeným nápojom.

 

3. Redukuje vrásky

Ako sme už hovorili, voda pomáha udržiavať pružnosť pokožky. Ľudia, ktorí pijú dostatočné množstvo vody, majú menšiu pravdepodobnosť, že budú mať hlboké vrásky a nebudú vykazovať také známky starnutia ako tí, ktorí pijú len malé množstvo vody. Všimnúť si to môžete už na druhý deň po tom, čo ste pili málo vody: pleť je ochabnutá, vrásky sú hlbšie, oči opuchnuté.

 

Koľko vody by ste mali vypiť denne?

Množstvo vody, ktoré by ste mali za deň vypiť, závisí od metabolizmu, hmotnosti, výšky a vášho denného režimu. Vo všeobecnosti by dospelí mali vypiť 5 až 8 pohárov vody denne a v prípade potreby aj viac. Vždy sa uistite, že pijete aspoň šesť pohárov denne, aby ste zostali hydratovaní a zdraví.

 

Pre spestrenie pitného režimu je tu SodaStream. Nemusíte vláčiť plastové fľaše s bublinkovou vodou z obchodu, pretože jedna bombička SodaStream vám vydrží v závislosti od sýtenia na 60 – 80 litrov sýtenej vody.

 

VYHRAJTE SVOJ SODASTREAM CRYSTAL WHITE! Stačí, ak do 10. septembra správne odpoviete na jednoduchú otázku na FB SodaStream Slovakia a ste v hre o dizajnový prístroj.

 

CHCEM SA ZAPOJIŤ DO SÚŤAŽE

Patrí do vydania: 
Júl-August 2022