10 moderných vychytávok pre zdravý spánok

Orientujete sa v najnovších trendoch, ktoré sú spojené so spánkom? Viete, ako môžete kvalitu svojho spánku zmerať a pomocou akých vychytávok ho môžete skvalitniť? Podelíme sa s vami o 10 moderných vychytávok, vďaka ktorým bude vaše spanie skvelé.

 

1. Zaspávajte v pohodlnom odeve, ktorý vás neškrtí

Vedeli ste, že kvalitu vášho spánku ovplyvňuje taktiež to, v čom spíte? Než si ľahnete do postele, uistite sa, že vás pyžamo či nočná košeľa nikde neškrtí ani neomína. Počas zaspávania a spánku totiž potrebujete predovšetkým pohodlie. Len tak sa budete môcť nerušene oddávať snívaniu po celú noc.

 

2. Matrac má na zdravý spánok väčší vplyv, než si možno myslíte

Okrem toho, čo máte počas spania na sebe, má veľký význam aj to, na čom spíte. Luxusné matrace vám môžu poskytnúť spanie, o akom sa vám ani nesnívalo. Vhodne zvolený matrac, čo vám ponúkne komfort, pohodlie a perfektne sa prispôsobí tvaru vášho tela, môže byť kľúčom k hlbokému a kvalitnému spánku. Výdatný spánok vám zaručia napríklad obľúbené matrace z pamäťovej peny, no zabúdať by ste nemali aj na anatomický vankúš či antialergickú prikrývku.

 

 

Zdroj obrázka: Andrey_Popov / Shutterstock.com

 

3. Nezabudnite na večernú rutinu

Pripravte svoju pleť na nočný odpočinok. Nielenže pôjde o určitý spôsob relaxu, týmto dopomôžete aj k regenerácii pokožky a pokojnému spánku. Okrem odlíčenia sa teda pravidelne zamerajte na čistenie pleti, ale aj na jej výživu a hydratáciu. Rovnako dôležitá je aj celková hygiena. Čo sa týka tej dentálnej, dôraz by sa mal klásť nielen na správnu techniku čistenia zubov, ale aj na výber kvalitnej zubnej kefky, akou je napríklad Sonicare.

 

4. Stavte na silu byliniek

Máte problémy so zaspávaním? Pokiaľ nepomáha bylinkový čaj, vyskúšajte mix byliniek v podobe tabletiek či kvapiek. Nemáme na mysli žiadne silné prášky, čo vás uspia, hneď ako si ich vezmete, ale prírodné pilulky vyrobené z byliniek.

 

5. Inteligentné aplikácie vás zobudia v ten správny čas

Vlastníte inteligentný mobilný telefón? Využite moderné technológie a doprajte si pokojný a ničím nerušený spánok vďaka aplikáciám. Tie sú totiž natoľko inteligentné, že dokážu spoznať, kedy je ten správny čas vás zobudiť a nijako nenarušiť vašu hlbokú fázu spánku, ale, naopak, vás prebudiť počas tej najľahšej fázy. Tipov na mobilné aplikácie je neúrekom, stačí si len vybrať.

 

 

Zdroj obrázka: Andrey_Popov / Shutterstock.com

 

6. Spoľahnite sa na inteligentné náramky a hodinky

Skvelým pomocníkom sú taktiež inteligentné hodinky a náramky pre monitoring spánku. S ich pomocou môžete mať prehľad o kvalite spánku. Okrem toho sa po prepojení hodiniek či náramku s vaším smartfónom dozviete aj mnoho ďalších informácií. Napríklad aj to, v akom časovom rozmedzí u vás nastáva hlboký spánok, koľko u vás počas noci prebehne spánkových cyklov a pod.

 

7. Mäkké a pohodlné štuple do uší vám poskytnú pokoj

Zaspávate v rušnom prostredí? Pomôcť vám môžu pri zaspávaní špeciálne štuple do uší. Tie sú vyrobené tak, aby vás počas spánku nijako netlačili a spoľahlivo utíšili všetky okolité zvuky. Či už ide o hlučnú oslavu u susedov, premávku na ceste či chrápajúceho partnera.

 

8. Zaspávajte v prevoňanej spálni

Predtým ako si večer ľahnete do postele, nechajte svoju spálňu zahaliť do éterických olejov, ktoré vám spríjemnia zaspávanie. Či už sa rozhodnete pre levanduľu, vanilku, marhuľu, harmanček alebo ružu, pokojný spánok máte zaručený. Oleje môžete aplikovať rovno na vankúš alebo využiť k ich distribúcii po miestnosti difuzér.

 

 

Zdroj obrázka: Senyuk Mykola / Shutterstock.com

 

9. Zaspávajte v lese alebo pri mori

Potrebujete k zaspávaniu navodiť tú správnu atmosféru? Či už máte radi zvuky mora, lesa alebo napríklad praskanie ohňa, pomocou prístrojov, čo vydávajú zvuky, ktoré vám spríjemnia zaspávanie, to nie je žiadny problém.

 

10. Doprajte si spánok v úplnej tme

Prúdi vám do spálne aj napriek zatemneným oknám svetlo z pouličných lámp a narúša vám zaspávanie? Doprajte si výdatný spánok aj napriek nepriaznivým okolnostiam. S využitím masky na spanie sa vám bude spať skvele kdekoľvek.

 

Váš spánok môže byť výdatný, kvalitný a bezproblémový. Stačí si k nemu dopomôcť niekoľkými vychytávkami a môžete snívať nerušene po celú noc.

Patrí do vydania: 
Apríl 2022