La Prairie odhaľuje White Caviar Essence Extraordinaire

Ponorte pleť do žiarivého jasu

 

MAGICKÉ STRETNUTIE

Značka La Prairie, inšpirovaná čistým svetlom jedinečným pre Montreux, sa usilovala využiť svoju silu v kolekcii White Caviar Collection – silu oživiť, podporiť a skrášliť – významnú silu, ktorú sa aj umelci snažia zachytiť pre zvýraznenie svojich diel.

 

Unikátne rozjasnenie, tak typické pre miesto, kde sa zrodila značka La Prairie, je baladou o svetle na vode: začína sa ako nedotknutý ľad a sneh, ktoré sa roztopia na tú najčistejšiu vodu; tá sa prefiltruje cez najvyššie švajčiarske štíty a naplní sa bohatou dávkou minerálov, kým stečie do okolitých jazier.

 

Na tejto pomalej plynulej ceste sa voda a svetlo stretávajú spôsobom, ktorý je jedinečným pre Švajčiarsko. Podmanivý odraz svetla a vody je švajčiarskym kúzlom: tancuje a trblieta sa na hladine jazera; odráža dynamiku vody; vyžaruje jeho minerálne hlbiny. Toto očarenie je magickým stretnutím svetla a vody.

 

INTERPRETÁCIA SVETLA

Inšpirovaní týmto magickým stretnutím, vedci z La Prairie využili jeho trblietavý jas, aby ho preniesli na pleť.

 

V roku 2019 vedci La Prairie vyvinuli tzv. rovnicu svetla, ktorá preukazuje, že svetlo, alebo žiarivosť pleti, je funkciou farby a jej odrazu. V snahe odkryť nové cesty k žiarivosti sa pýtali, ako by mohla voda ovplyvniť odraz svetla od pleti. Pokúsili sa zachytiť trblietavý jas vodnej hladiny a preniesť jej kúzlo na pleť.

 

Zloženie novej pleťovej esencie White Caviar Essence Extraordinaire pôsobí na odraz svetla tromi spôsobmi. V prvom rade zvyšuje hydratáciu pleti, čím v nej znásobuje podiel vody. Zároveň obsahuje kolagén podporujúce zložky pre zlepšenie objemu a spevnenie pleti. Napokon poskytuje pleti jemnú exfoliáciu pre hladší povrch. Tieto tri účinky spoločne podporujú schopnosť pleti odrážať svetlo.

 

Paralelne s tým rieši White Caviar Essence Extraordinaire farebný aspekt rovnice: dodáva pleti tú najúčinnejšiu rozjasňujúcu molekulu Lumidose, ktorá je po prvýkrát zapuzdrená.

 

Lumidose je najefektívnejší inhibítor tyrozinázy – enzýmu zodpovedného za tvorbu melanínu – aký v súčasnosti poznáme. Táto patentovaná molekula dosahuje doposiaľ nevídané výsledky v podobe redukcie tmavých škvŕn, účinnejšej a rýchlejšej než kedykoľvek predtým. Táto výnimočná molekula bola identifikovaná ako najsilnejšia zosvetľujúca molekula po viac ako 15 rokoch výskumu, ktorý zahŕňal analýzu vyše 50 000 zložiek.

 

Lumidose bol vďaka inovačnej technológii po prvýkrát uzavretý do systému dvojitého puzdra.

 

Esencia White Caviar Essence Extraordi­naire taktiež obsahuje švajčiarske kaviárové zložky – extrakt švajčiarskeho zlatého kaviáru, ikonickú zložku kolekcie White Caviar, ktorá podporuje prirodzenú tvorbu kolagénu, čím obnovuje objem a pevnosť pleti a zvyšuje schopnosť odrazu svetla z jej povrchu. Okrem toho obsahuje vodu zo švajčiarskeho zlatého kaviáru, ktorá zachytáva tie najdelikátnejšie a najprchavejšie komponenty zlatého kaviáru, čím umocňuje pôsobenie na zmysly a osviežujúci efekt esencie.

 

Tak ako všetky výtvory La Prairie, ktoré sú výsledkom viac ako 90 rokov dlhého bunkového výskumu, esencia White Caviar Essence Extraordinaire je obohatená aj o exkluzívny bunkový komplex La Prairie. Táto aktívna zložka využíva prvotriedny bio­technologický výskum nato, aby bunkám pleti prinavrátila novú vitalitu a energiu.

 

Umiestnená v elegantnej sklenenej nádobe s inovačným dizajnom, ktorý chráni zloženie pred svetlom a zachováva jeho účinnosť, esencia White Caviar Essence Extraordinaire ponorí pleť do trblietavého jasu.

 

ROZJASŇUJÚCI RITUÁL STAROSTLIVOSTI O PLEŤ S KOLEKCIOU WHITE CAVIAR

Ráno a večer pleť dôkladne vyčistite. Ako prvý ošetrujúci krok na pleť naneste esenciu White Caviar Essence Extraordinaire, ktorá ju rozjasní a spevní. Jemný gél sa pri kontakte s pleťou premení na tekutú esenciu s úžasne osviežujúcim efektom. Pomáha pleť chrániť pred znečistením a oxidačným stresom. Pleť je vyhladená, spevnená, na pocit objemnejšia, hydratovaná a svieža. Ďalším krokom ošetrenia je perleťová infúzia White Caviar Illuminating Pearl Infusion, sérum zacielené proti tmavým škvrnám, začervenanému a šedému tónu pleti. Rituál zavŕšte dávkou pleťového krému White Caviar Crème Extraordinaire, ktorý pleť rozjasňuje tým, že podporuje jej schopnosť odrážať svetlo. Krém naneste na pleť tváre s výnimkou očných kontúr. Pre optimálnu ochranu pred UV žiarením si na záver ráno ešte naneste ochranný závoj Cellular Swiss UV Protection Veil SPF 50.

 

POETICKÁ UMELECKÁ SYNERGIA

La Prairie poverila taiwanskú tanečnicu, umelkyňu a choreografku Wen-Chi Su, aby vzdala hold magickému stretnutiu svetla a vody v poetickom, estetickom a ženskom umeleckom predstavení. Toto jedinečné stretnutie vyjadruje najvyššou formou pohybu – tancom. Vo svojom vystúpení vyjadruje príbeh švajčiarskej prírody, trblietavého svetla, plynutia a ženskosti. Ide o umelecké predstavenie, ktoré vyvoláva hlboké emócie: očarenie, zmyslovosť a nadčasovosť. Estetické a fyzické vyjadrenie unikátneho stretnutia svetla a vody v podaní Wen-Chi Su je nádhernou metaforou trblietavého jasu.

 

Táto spolupráca tiež podporuje rozhovor o synergii medzi súčasným umením a vedou: dvoma oblasťami, ktoré sú neprestajnou inšpiráciou pre umelcov.

 

S týmto novým predstavením La Prairie po prvý raz vstupuje do sveta performatívneho umenia, v ktorom sa telo, pohyb a ženskosť spájajú, aby obohatili značku o nový rozmer. Vzniká tak nová príležitosť pre La Prairie upevniť svoju podporu pre umelkyne z rôznych kultúr, perspektív a umeleckých praktík.

 

Nová pleťová esencia La Prairie White Caviar Essence Extraordinaire dostupná v sieti parfumérií FAnn od marca 2022, alebo na www.fann.sk

 

Text a foto/La Prairie

Patrí do vydania: 
Marec 2022