Pre malé deti je tu Vincentka nosový sprej JUNIOR hypotonický

Blahodarné účinky svetoznámej minerálnej vody Vincentky pri uvoľňovaní upchatého nosa si môžu vychutnať už dlhé roky nielen dospelí, ale aj deti. Pre vekovú kategóriu 0 až 3 roky je určený VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ JUNIOR HYPOTONICKÝ. Prívlastok HYPOTONICKÝ dostal tento sprej po recertifikácii minulý rok. Zloženie spreja ani účel jeho použitia sa nemenili. Pre staršie deti a dospelých je určený VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ STANDARD. Informuje o tom riaditeľ Vincentky Jan Šumšal.

,,Obsah oboch sprejov je absolútne totožný. Je ním iba čistá minerálna voda Vincentka získaná z vrtov v Kúpeľoch Luhačovice z prírodného liečivého zdroja. Rovnaká je plnená i do sklenených fliaš, z ktorých ju môžu spotrebitelia dolievať do fľaštičky od spreja a opakovane používať. Aký je teda rozdiel v prevedení sprejov? Oproti STANDARDU  má JUNIOR nižší tlak rozprašovača, užší koniec aplikátora a polovičnú dávku – jedno streknutie má cca 0,05 ml.  Dávkovanie je podľa potreby, ale denná dávka nie je obmedzená,“ vysvetľuje J.Šumšal.

 

Prečo hypotonický

Nový názov lepšie charakterizuje tento produkt  z hľadiska vstrebávania do organizmu. Prípravok je výnimočný vďaka vysokému množstvu minerálov a stopových prvkov pochádzajúcich z kryštalicky čistej reziduálne morskej vody z treťohôr.

 

,,Hypotonický nosový sprej slúži na prevenciu ochorení nosovej sliznice a hygienu nosných dutín. Chráni proti nachladnutiu, chrípke, alergickej nádche, posilňuje obranyschopnosť, zvlhčuje, čistí nosnú sliznicu a napomáha odstraňovaniu hlienov. Pritom je  vhodný i počas tehotenstva a dojčenia. Vincentka nie je návyková, na rozdiel od mnohých adstringentných roztokov, ktoré majú odporúčané použitie cca týždeň. Pri dlhodobom užívaní alergikmi odporúčame používať Vincentku v kuse 21 dní a potom si dopriať 14 dní pauzu,“ radí J.Šumšal.

 

Ďalej poukazuje nato, že prípravok pomáha udržiavať fyziologickú čistiacu schopnosť nosovej sliznice (funkciu riasinkového epitelu), keďže umožňuje optimálne fungovanie tzv. slizničnej imunity ako primárnej obrany pred infekciou.

 

Zvlhčená sliznica chráni

Vincentka sa používa na zvlhčenie sliznice celej nosovej dutiny a nosohltanu predovšetkým pri pobyte v prostredí s nízkou relatívnou vlhkosťou vzduchu, v priestoroch vykurovaných ústredným kúrením a prostredí znečistenom prachovými časticami. ,,Celkovým zložením hypotonickej kyselky s obsahom jodidov priaznivo ovplyvňuje obranyschopnosť v zmysle prevencie chronických bakteriálnych infekcií horných dýchacích ciest, chronickej rinitídy, sinusitídy a chronickej polypóznej nasopharyngitidy; u detí preventívne pôsobí proti rozvoju recidivujúcej tracheobronchitídy a rinitídy. Aplikácia prípravku je vhodná aj po stavoch nosových operácií. Odporúča sa tiež proti vzniku suchých zápalov nosovej sliznice a na prevenciu jej recidív,“ konštatuje J.Šumšal.

 

Sprej môžete nosiť stále pri sebe

Vincentka je účinná pri rôznych formách aplikácií. Medzi najúčinnejšie patria preplachovanie dutín a inhalovanie. Sprej je však jednoznačne najpraktickejší a najobľúbenejší. Môžete ho nosiť pri sebe a aplikovať vždy v prípade potreby.

 

,,Rozprašovanie Vincentky až na jemné čiastočky - aerosol, mnohonásobne zväčšuje aktívnu plochu, na ktorej pôsobí a rozpúšťa hlieny. Ide tu o užívateľský komfort, ale aj o to, že mechanizmus takéhoto pôsobenia prináša rýchlejšiu úľavu. Pomocou spreja a jeho aplikátora vieme dopraviť Vincentku na miesto, kde potrebujeme aby rýchlo pôsobila. Teda tam kde vznikajú hlieny a kde spôsobujú nepriechodnosť nosových dutín pre dýchanie,“ vysvetľuje J.Šumšal.

 

Prečo Vincentka uvoľňuje dýchanie

Vincentka zlepšuje dýchanie, pretože oxid uhličitý a soli obsiahnuté v tejto minerálke, majú schopnosť rozpúšťať hlieny. Vincentka napomáha hojeniu sliznice, pretože je pre organizmus fyziologicky prirodzená. Má osmocitu podobnú ako ľudský organizmus. Práve na princípe osmózy pomáha Vincentka prirodzene uvoľniť opuch nosovej sliznice a obnoviť priechodnosť nosa. Vincentka je 100% prírodná, niekoľko desiatok miliónov rokov stará zvyšková morská voda z treťohôr, ktorá je obohatená o minerály.

 

Použitie

Použitie u detí od 0 do 6 mesiacov – Použitie nosového aplikátora u detí vo veku 0 až 6 mesiacov je možné nahradiť použitím kvapkadla (nie je súčasťou balenia) v prípadoch, keď dieťa horšie znáša sprejovú aplikáciu pomocou nosového aplikátora.  Pri použití kvapkadla odskrutkujte nosový aplikátor, naberte potrebné množstvo obsahu (max. 1 ml) a aplikujte do každej nosnej dierky 1 kvapku. Dávkovanie: 1 – 2 vstreknutia do každej nosnej dierky.

 

Pokyny na použitie: Zložte ochranný kryt z aplikátora spreja a pred prvým použitím niekoľkokrát stlačte manžetu po obvode aplikátora, kým sa nezačne tvoriť aerosól. Po každom použití aplikátor očistite a nasaďte ochranný kryt. Pri používaní nosového spreja vo vodorovnej polohe (napr. u ležiacich detí) je nutné medzi každou dávkou aplikovať prípravok jedným stlačením aplikátora do voľného priestoru vo zvislej polohe nosového spreja.

 

Upozornenie: Uchovávajte v suchu a tme pri teplote 0 °C až 25 °C. Po prvom použití spotrebujte do 6 týždňov. Uchovávajte mimo dosahu a dohľadu detí. Vysoký obsah minerálnych solí v nosovom spreji môže spôsobiť usadzovanie kryštálikov solí na dne liekovky, ktoré však neznižujú kvalitu obsahu. Tieto kryštáliky môžu spôsobiť upchatie mechanizmu rozprašovača (aplikátora). V takom prípade je možné odskrutkovať aplikátor z fľaštičky a ponoriť nasávaciu hadičku do pohára s teplou vodou. Aplikátor niekoľkokrát stlačte tak, aby došlo k nasatiu vody a prečisteniu aplikátora.

 

Viac je na www.vincentka.cz 

Patrí do vydania: 
Marec 2022