Bezbariérové posuvné dvere od Makrowinu získali Zlatú plaketu Coneco

ZLATÚ PLAKETU stavebného veľtrhu CONECO za rok 2022 získal exponát MAKROWIN HS ZERO, za inovatívne riešenie bezbariérových posuvných dverí. Výrobca drevených a drevohliníkových dverí Makrowin, s.r.o, Detva získal Zlatú plaketu nielen tohto roku za bezbariérové posuvné dvere s 0mm bariérou, ale toto najvyššie ocenenie veľtrhu dostal aj v roku 2019 za bezpečnostné drevohliníkové okno Makrowin Huricane (za vysokú odolnosť voči vlámaniu, kvalitný dizajn a veľmi dobré tepelnoizolačné vlastnosti). Okrem firma dostala čestné uznania veľtrhu Coneco v roku 2016 za drevohliníkové okná a v roku 2015 za bezpečnostné dvere. Informuje o tom Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, s.r.o, Detva.

Na tohtoročnom Conecu firma vystavovala aj ďalšie horúce novinky: vchodové dvere MAKROWIN TapDoor, osadené novými typmi scanerov na ovládanie odtlačkom prsta, drevohliníkové okno s integrovaným motorickým otváraním a retro drevohliníkové okno pre trh v USA. Všetky vystavované novinky sa vyznačujú zvýšením komfortu pre konečného užívateľa. Najpríjemnejšou z nich sú bezbariérové posuvné dvere s 0mm bariérou, ktoré prepájajú interiér s exteriérom naozaj bez akejkoľvek bariéry.

 

Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, s.r.o, Detva k získaniu ocenia hovorí: ,,Historicky už druhá Zlatá plaketa veľtrhu Coneco nás veľmi potešila a potvrdila, že neustále inovácie a ťah za najvyššou kvalitou, sú správnou cestou ako sa vysporiadať s výzvami doby. Naše heslo - Výnimočné stavby si zaslúžia výnimočné okná, tak potvrdila aj odborná porota.  Práve najnáročnejší trh v USA  a nás úspešný export na toto teritórium opätovne potvrdzuje aký bude trend odvetvia aj u nás. Dúfajme, že aj naši architekti si osvoja zvyklosti z USA, kde  spolupracujeme tak, že novostavby a náročné rekonštrukcie plánujú rovno s našimi oknami.“

 

Bezpečné prepojenie exteriéru a interiéru je pridanou hodnotou bývania

,,Naše ocenené bezbariérové posuvné dvere s 0mm bariérou sú ďalším krokom k zlepšovaniu kvality života. Už samotné drevo je dnes synonymom ekológie, bezpečnosti, kvality, životnosti, estetiky a vysokého štandardu. Trendové využívanie posuvných dverí na prepájanie interiéru a exteriéru, obývačky a terasy, či zimnej záhrady prináša pridanú hodnotou bývania. Pre mnohých je takéto riešenie priam životným štýlom. Prináša bezprostredný kontakt s prírodou, čerstvým vzduchom, slnkom a aj vodou - ak je hneď nadväzujúci bazén, vírivka, či jazierko. Navyše chodenie naboso je príjemné a zdravé a tu je priestor pre naše ocenené okno. Nohy sa nepotkýnajú o prahy, nedochádza k nechceným poraneniam, je to pohodlné a ocenia to všetci. Zvlášť malé deti, ale aj vozíčkari, starí ľudia  s barlami, či chodítkami. Dokonca sa môžu cez takéto dvere dostať pohodlne aj dlhodobo ležiaci s posteľou na kolieskach a striedať tak pobyt v izbe s terasou,“ vysvetľuje D.Majer.

 

Maximálne presklené plochy

Posuvné dvere sú v prevedení panoráma, čiže majú maximálne presklené plochy a minimalizovaný rám. Prepojenie interiéru s exteriérom je tak bez akejkoľvek prekážky. HS portál má aj integrovanú protihmyzovú sieť. Integrovaná sieť nevytvára bariéru svojimi vodiacimi profilmi. Tie sú zapustené priamo do rámu HS portálu a tak neznižujú celkovú svetlosť výrobku. ,,Vznikajú tak pekné pohľadové línie presne v rovnakej farbe ako je výrobok. Na slovenskom trhu sme sa s takýmto riešením ešte nestretli,“ konštatuje D. Majer.

 

Energeticky úsporné okná a dvere

Pridanou hodnotou výrobkov Makrowinu je ich energetická úspornosť. Sú predurčené pre pasívne  a nízkoenergetické stavby, zákazníkom šetria peniaze a prinášajú tepelné zisky. Pre najkvalitnejšie okná používa firma výberové drevo s vysokou hustotou z vysoko kvalitných hranolov, ktoré sa lepia zo štyroch lamiel s radiálnym a poloradiálnym sklonom vláken. Tým sa zabezpečí tvarová stálosť a stabilita okna.  Trendom sú stále drevohliníkové okná, ktoré spájajú estetiku dreva z vnútornej strany s jeho ochranou hliníkom z vonkajšej strany.

 

Makrowin svojim zákazníkom priniesol ako prvý na slovenskom trhu už v roku 2016 certifikované drevohliníkové bezpečnostné okná a balkónové dvere, odolné aj voči skúseným vlamačom. V roku 2019 ocenené bezpečnostné drevohliníkové okno  Makrowin Huricane je zaradené v  bezpečnostnej triede RC2 a aj preto odolá dlhý čas i skúseným vlámačom. Sklo v ňom osadené sa používa aj do protihurikánových okien.

 

Posledné roky sú zákazníkmi veľmi vyhľadávane inovatívne vchodové dvere MAKROWIN TapDoor, ktoré boli v minulosti ocenené čestným uznaním veľtrhu Coneco. Sú ovládané odtlačkami prstov, alebo pomocou smartfónu  a to i zo zahraničia. Na displeji smartfónu sa dá skontrolovať, či sú dvere zatvorené alebo otvorené.

 

Viac informácií je na www.makrowin.sk, alebo na tel.: +421 45 5455346, e-mail: info@makrowin.sk

Patrí do vydania: 
Marec 2022