VELO oslavuje 1. narodeniny

British American Tobacco (BAT) priniesla v novembri 2020 na slovenský trh modernú alternatívu oldschoolovej cigarety – nikotínové vrecúška VELO. V duchu najmodernejších trendov tak aj slovenskí fajčiari mohli nastúpiť na cestu pozitívnej zmeny a väčšej ohľadu­plnosti k sebe a svojmu okoliu.

Život bez obťažujúceho dymu a zápachu, s rukami, v ktorých už neprekáža dymiaca cigareta, ale sú pripravené kedykoľvek pomôcť či objať – aj to priniesol mnohým fajčiarom na Slovensku prvý rok s VELO. Dobré dôvody na veľkolepé oslavy má nielen BAT, ale aj ich užívatelia. Z osláv prvých VELO narodenín sa začiatkom roka 2022 stala niekoľkotýždňová fiesta, ktorá sa odohráva predovšetkým v online priestore na sociálnych sieťach v rámci VELO komunity.

 

Bez dymu a zápachu, s potenciálne menším zdravotným rizikom

Nikotínové vrecúška VELO predstavujú pre fajčiarov potenciálne menšie zdravotné riziko. V porovnaní s cigaretami majú o 99 % menej škodlivých látok, keďže neobsahujú tabak a pri ich aplikácii nedochádza k procesu spaľovania a horenia tabaku. Biele nikotínové vrecúško sa vkladá pod hornú peru, kde sa z neho nikotín uvoľňuje postupne cez sliznicu ústnej dutiny – bez dymu a zápachu, bez obťažovania okolia. Umožňuje tak užitie aj v reštaurácii, kaviarni, počas mítingu či v dopravnom prostriedku.


Úspešný rok – z nuly až na lídra

V ponuke trafík, na čerpacích staniciach a v obchodoch s tabakovými výrobkami je až 10 rôznych VELO variantov s odlišnými príchuťami a intenzitou nikotínu, z toho trikrát aj ako VELO Mini. „Už po roku na slovenskom trhu sa môžeme pochváliť 2,5-násobným nárastom predaja a úspešným zastúpením VELO v kľúčových segmentoch – 66 % podiel majú VELO v segmente nikotínových vrecúšok a 43 % podiel v celej kategórii orálnych produktov,“ hovorí Štěpán Michlíček, generálny riaditeľ BAT pre Českú republiku a Slovensko. „Moderná alternatíva nepopulárnej cigarety Slovákov zaujala – naše nikotínové vrecúška VELO sa stali za rok, odkedy sú na slovenskom trhu, jednoznačným lídrom v kategórii ochutených a low nikotínových vrecúšok,“ dodáva Michlíček.

 

A Better Tomorrow

Alternatívne nikotínové výrobky sa tešia aj na Slovensku čoraz väčšej popularite, užívatelia nikotínových produktov ich čoraz viac uprednostňujú pred klasickými cigaretami. „Tento trend je dôkazom toho, že snaha našej spoločnosti sformulovaná do sloganu A Better Tomorrow, v rámci ktorej sa snažíme o navýšenie ponuky produktov s potenciálne menším rizikom, má zmysel nielen z hľadiska uspokojenia spotrebiteľského dopytu, ale aj nášho úsilia o spoločenskú zodpovednosť,“ vysvetľuje Štěpán Michlíček. „Okrem toho majú užívatelia na výber až 10 rôznych VELO variantov s odlišnou intenzitou nikotínu a rozličnými príchuťami aj v rámci limitovaných sezónnych edícií,“ spresňuje Michlíček. Na svoje si tak prídu aj tí, ktorí obľubujú klasický tabak, rôzne silné varianty mentolu aj rozmanité ovocné príchute – od tradičných slovenských ako sú lesné ovocie a brusnica až po vzdialenú exotiku – kombináciu esencií mandarínky, manga a marakuje.

 

www.govelo.sk

Facebook: VELO SK

Instagram: velo_slovakia

Patrí do vydania