Kolekcia Moschino

Sezónnu módnu šou Cheap and Chic otvorí famózna kráľovná burlesky Dita Von Teese. Kolekcia inšpirovaná 40. a 50. rokmi uvedie modelky cez veľkú kľúčovú dierku ako hviezdy veľkolepej šou.

Nezbedné dievčatá si vykračujú po módnom móle odeté v rôznych lakovaných variáciách červenej a čiernej, staroružovej a atramentovej modrej – v trendových farbách tohtoročnej jesene. Úzke sukničky s vysokým pásom dopĺňajú lakované opasky s výraznými mašľami, široké sukne naopak zvýrazňujú objemné tylové spodničky. Krásu ženy vyzdvihnú plisované minišaty z červeného a čierneho žoržetu. Kolekcia využíva kombináciu rozličných matérií, kože, čipky, krepu v čiernej, šarlátovej a staroružovej, navyše prináša vzory a ozdoby príznačné pre módu spred polstoročia – bodky, srdiečka, mašle. Pokiaľ sa jedná o doplnky, najtrendovejšie pôsobia kabely v tvare srdca s mohutnými rúčkami, ozdobené čipkou alebo leopardím vzorom, a tiež kabelky s prackou. Ak sa vyberiete v štýle novej kolekcie Cheap and Chic, nezabudnite na závratne vysoké lodičky s veľkými taftovými mašľami alebo vysoké kožené či semišové čižmy tesne obopínajúce nohu až po kolená. Ditu Von Teese uzriete v čiernej saténovej blúzke so širokými rukávmi a čipkovaným golierikom a pôsobivým výstrihom v kombinácii s koženým korzetom ozdobeným mašľou a taftovou sukňou.

Rossella Jardini
Rossella Jardini, rodáčka z talianskeho Bergama, začala svoju kariéru módnej dizajnérky v roku 1974. Pôvodne predávala odevy známych návrhárov Issey Miyake, Ter & Bantine a ďalších. O dva roky neskôr začala spoluprácu s Nicolom Trussardim, ktorému asistovala pri tvorbe modelov a kožených doplnkov. V roku 1978 spolu s dvoma priateľkami vytvorila prvú vlastnú líniu odevov s názvom Alvear. Takto spoznala Franca Moschina a v roku 1981 sa stala jeho asistentkou pri tvorbe kolekcie Cadette. Do spoločnosti Moschino vstúpila v roku 1984 ako asistentka Franca Moschina pri tvorbe primárnej línie Moschino Couture! a šéfka divízie doplnkov. Postupne sa podieľala na všetkých kolekciách Moschino. Po smrti Franca Moschina v roku 1994 sa Rossella Jardini rozhodla udržať tradíciu a filozofiu značky Moschino. Dnes je nielen pravou znalkyňou tejto renomovanej talianskej značky, ale aj tvorivou riaditeľkou línií Moschino, Moschino Cheap & Chic a Moschino Jeans. Je zodpovedná za imidž a štýl značky, reklamnú kampaň i dekoráciu predajní ponúkajúcich oblečenie Moschino.