Už 30 rokov - Spoločne pre krajšie zajtrajšky

Spoločnosť Avon tento rok oslavuje 30. narodeniny na Slovenku. Obľúbená značka mnohých žien je známa predovšetkým svojim jedinečným prístupom, ktorým pomáha a mení životy ženám nielen naprieč Slovenskom, ale i celým svetom. Práve ženy predstavujú pre kozmetického giganta najväčšiu motiváciu a inšpiráciu, preto v roku 2021 spustil celosvetovú digitálnu galériu príbehov. Úspešný projekt ponúka miesto tisíckam žien, ktoré chcú byť vypočuté. Avon sa navyše zaviazal, že za každý zdieľaný príbeh daruje 1 dolár organizáciám podporujúcim ženy.

Zoznámte sa s troma autorkami víťazných príbehov, ktoré sa nebáli podeliť sa o svoje príbehy a ukázať tak svoju silu. Aj takýmto spôsobom chcú motivovať aj ostatné ženy k odvahe postaviť sa najrôznejším životným situáciám, ale predovšetkým postaviť sa samé za seba.

 

Alenka sa nebála prekážok a nástrah vo svojom živote, nabrala odvahu a rozhodla sa im čeliť. Vďaka svojej sile a odhodlanosti dnes môže sebe i svojmu synovi dopriať krásny i bezpečný život.

 

Alenka, ste našou inšpiráciou v mnohých ohľadoch. Stali ste sa úspešnou, sebavedomou a hlavne nezávislou ženou. Svojou cieľavedomosťou ste sa dopracovali až na pozíciu Zónovej manažérky pre Avon. Ako ovplyvnil Avon Váš život? Vnímate to ako šancu na nový začiatok?

Avon vnímam ako svoju obrovskú životnú šancu vo všetkých sférach môjho života. Nielen čo sa týka vzťahov a pracovaného posunu v kariére, ale aj pomoci ženám, aby sa tiež mohli realizovať a posúvať. V Avone som začala pracovať, keď mal môj syn 2 roky, teraz je to už 21 rokov. V tom čase som sa hľadala, chcela som si zarobiť svoje vlastné peniaze a patriť niekde. Po veľmi krátkom čase som pochopila, že Avon je tou správnou cestou. Avon podporuje ženy bez rozdielu ich vierovyznania, veku, farby pleti či záujmov, stačí mať len chuť na sebe pracovať. Pretože každá z nás dokáže čokoľvek.

 

Vo svojom príbehu spomínate, že Avon Vás zachránil nielen ľudsky, spoločensky, finančne ale aj psychicky. Snažíte sa aj Vy pomáhať niekomu vo svojom okolí, kto je možno v podobnej situácií, v akej ste sa ocitli aj Vy?

V mojom tíme mám 50 Sales leaderiek a každej jednej sa snažím pomôcť. Spolu plačeme a spolu sa aj smejeme. Zdieľame nielen každodenné radosti a starosti, ale sa aj podporujeme. Sme nielen vo vzťahu pracovnom, ale aj priateľskom. Sme ako jedna rodina a ja som im za veľa vďačná.

 

Už vo svojom mladom veku sa Katka postavila svojmu strachu a teraz je príkladom niekoľkým stovkám mladých ľudí aj vďaka svojim sociálnym sieťam.

 

Katarína, na svoj mladý vek ste dokázali úžasné veci. Prezraďte nám, ako vznikol Váš projekt a čo všetko za tým stojí?

Spočiatku išlo o skupinu na Facebooku, kde som chcela vytvoriť priestor pre všetkých, ktorí sa chcú anonymne vyrozprávať zo svojich problémov, pocitov alebo potrebujú poradiť. Neskôr som to prepojila aj s ďalšou platformou. Štatistiky bohužiaľ ukazujú veľmi alarmujúce čísla a mnohí si myslia, že mladí ľudia nič nezažili a nič ich nemôže trápiť, no opak je pravdou. Som rada, že sama môžem istým spôsobom prispieť a pomôcť tak mladým ľudom, ktorí to potrebujú.

 

Čo by si ste odkázali svojmu „mladšiemu ja“?

Menej strachu zo života, menej strachu púšťať sa do nových vecí. Niet sa čoho obávať, ak človek chce.

 

Ivka je príkladom toho, ako veľmi je dôležité veriť v samú seba. Dnes si ako modistka plní svoje sny a motivuje aj ostatné ženy, aby v seba neprestali veriť a žili svoj život podľa vlastných predstáv.

 

Ivka, ženská sila je veľmi relatívny pojem a pre každého znamená niečo iné. Čo to znamená pre Vás?

Pre mňa je ženská sila niečo neskutočné, niečo, čo si často ani neuvedomujeme. Priala by som si, aby sa ženská sila nepripisovala len kráse, pretože každá z nás je jedinečná a každá z nás má právo na svoj vlastný život podľa vlastných predstáv.

 

Čo Vás viedlo k zdieľaniu vášho príbehu s ostatnými ženami?

K zdieľaniu môjho príbehu ma inšpirovala moja úžasná nevesta, ktorá ma presvedčila, že mám svetu čo povedať. Navyše Avon je aj dlhodobo súčasťou môjho života a dokonca mám doma odložené aj šperky zo starých kolekcií.

 

Podeľte sa s nami aj o váš príbeh! Pridajte sa k tisíckam odvážnych žien na watchmenow.avon.com a inšpirujte tak ženy po celom svete. Týmto krásnym gestom zároveň oslávme spoločne okrúhle 30. výročie Avonu na Slovensku a ukážme tak, že niekedy naozaj stačí málo. Ďakujeme, že ste s nami!

 

 

 

Patrí do vydania: 
September 2021