Aj príjemné leto má svoje nástrahy...

Tohtoročné leto bude mať našťastie, v porovnaní s tým minulým, už trochu voľnejšiu podobu a budeme si ho môcť vychutnávať plnšími dúškami. Neznamená to však, že by sme v ochrane zdravia mali prestať byť ostražití. Aj navonok príjemné ročné obdobie totiž má svoje nástrahy. Ich zvládnutia sa však nemusíme obávať, ak máme vždy po ruke dobre vybavenú lekárničku z prírody.

Aká je teda najúčinnejšia pomoc z prírody?

 

Na podráždený žalúdok COCCULINE

Aj keď toto leto nebudeme príliš cestovať za hranice je vhodné mať poruke  „prvú pomoc“, ktorá dokáže zabrániť vzniku nepríjemných ťažkostí spôsobených pohybom dopravného prostriedku, tzv. kinetóz. Ich rôznymi formami trpí až 20 % ľudí. Ale nemuseli by, ak by v ich lekárničke nechýbal COCCULINE – liek zo skupiny homeopatík, ktorý pomáha zvládať nepríjemné stavy pri cestovaní.

 

Na unavenú a namáhanú kožu CICADERMA a DAPIS gél

Spálená pokožka, uštipnutia, poškriabania, alergické reakcie po kontakte s alergénmi... Riešením svojpomocného ošetrenia sú ideálne moderne pripravené prípravky s obsahom tradične používaných liečivých rastlín. Väčšinu drobných nepríjemných letných kožných problémov možno rýchlo a bezpečne, aj bez pomoci lekára, vyriešiť vďaka produktom CICADERMA a DAPIS gél.

 

Masť CICADERMA pomáha pri úrazoch alebo inom poškodení kože, podporuje hojenie, pôsobí protizápalovo a vytvára účinnú bariéru, ktorá chráni kožu pred ďalším poškodením.

Pri pocite svrbenia alebo pálenia, napríklad po poštípaní hmyzom pomôže DAPIS gél, ktorý má protizápalové účinky.

 

Alergické reakcie zvládnete s RHINALLERGY

Peľová alergia nás dokáže potrápiť aj v lete. Správnou liečbou sa však dajú jej prejavy  zmierniť, či úplne utlmiť. Pri zdolávaní ťažkostí spojených s alergickou nádchou pomáha homeopatický liek RHINALLERGY, ktorý je výnimočný tým, že má komplexné zloženie a  pôsobí na všetky symptómy peľovej alergie.

 

Aj v lete môžeme prechladnúť – vtedy pomôže OSCILLOCOCCINUM

Letné prechladnutia patria k akútnym ťažkostiam tohto ročného obdobia. Riešením  v homeopatickej lekárničke je OSCILLOCOCCINUM, ktorý pomáha pri zvládnutí prechladnutia sprevádzaného bolesťami hrdla, hlavy, svalov, či kĺbov, nádchou, prípadne horúčkou. Prípravok možno užívať aj preventívne, pri prvých príznakoch chrípkového ochorenia, ale aj v rozvinutom štádiu ochorenia.

 

Problémy so spánkom, ale aj úzkosťou vyrieši SÉDATIF PC

Rôzne osobné a pracovné problémy či stresové situácie nám nemusia dovoliť zaspať alebo spať dosť kvalitným spánkom. Pri strese, ale aj nekvalitnom spánku by vo vašej lekárničke určite nemal chýbať komplexný preparát, liek zložený z viacerých homeopatických liekov SÉDATIF  PC. Jeho užívanie odstraňuje aktuálne problémy, ale zvyšuje aj odolnosť voči stresu aj v situácii, keď človek ešte žiaden stres nepociťuje.

 

HOMEVOX nám vráti stratený hlas...

Letné prechladnutia môže sprevádzať strata hlasu. Poruchy hlasu sa prejavujú jeho stratou, ale aj zachrípnutím, únavou  hlasiviek, či zápalom hrtana. Na tieto problémy je vhodný HOMEVOX, ktorý je určený na problémy so zachrípnutím a stratou hlasu spôsobených  infekciou alebo preťažením hlasiviek.

 

Nášmu tráveniu pomôže OSMOBIOTIC

Najlepšie fungujúce trávenie je také, o ktorom ani nevieme. A „srdcom“ dobrej kondície  tráviaceho traktu je črevný mikrobióm. Tvorí až 80 % imunity a je dôležité, aby fungoval v rovnováhe. Pre jej udržiavanie nájdeme pomoc v homeopatickej letnej lekárničke v podobe probiotika OSMOBIOTIC, ktoré je jedinečným spojením dostatočného počtu konkrétnych kmeňov bifidobaktérií a laktobacilov, ktoré pomáhajú pri riešení problémov s vyprázdňovaním, prispieva k úprave črevnej mikrobioty a stimulácii imunitného systému.

 

Zdravé leto pre vaše svaly s ARNICALMe

K letu patrí aj zdravý pohyb. Aj pri rozumnom dávkovaní pohybu a pri zvýšenej opatrnosti si  však môžeme „vybehať“ či „vycvičiť“ boľavé svaly, spôsobiť natiahnutie, vyvrtnutie, natrhnutie, odreniny, opuchy, pomliaždeniny. Dlhý zoznam „rizík z pohybu“ má v letnej lekárničke jedno účinné riešenie v dvoch formách – ARNICALMe. Ide o prírodné produkty obsahujúce extrakt z čerstvej Arniky horskej v optimálnej 7-percentnej koncentrácii v dvoch formách. Osviežujúci gél ARNICALMe roll-on je účinný na uvoľnenie svalového napätia. Tonizujúci krém ARNICALMe cream je vhodný pri pocite únavy a preťaženia svalov.

 

-LĽ-

Patrí do vydania: 
Jún 2021