SPOLOČNE KU KRAJŠIEMU SVETU

Mesiac jún je každoročne spájaný s Avon Pochodom za zdravé prsia. Zložité obdobie Avon nevníma ako prekážku, ale práve naopak, ako výzvu! Vo svojej iniciatíve totiž pokračuje aj napriek tomu, že sa ani tento rok nestretneme v uliciach v našich obľúbených ružových tričkách, aby sme tak spoločne podporili onkologické pacientky. Krásna myšlienka projektu sa ale rozhodne nemení.

Kozmetický gigant je prvou spoločnosťou na Slovensku, ktorá sa zapojila do celosvetovej iniciatívy za zdravé prsia už v roku 1998. Avon Pochod za zdravé prsia odštartoval neskôr v roku 2009 a odvtedy sa mesiac jún každoročne nesie v znamení pomoci ženám, ktoré s rakovinou prsníka bojujú. Celospoločenské zmeny Avon vníma ako výzvu, a preto tento rok spolupatričnosť a samotný projekt naberá úplne nový rozmer. Kľúčový poslaním Avonu je aj naďalej bezpečie žien a ochrana ich zdravia, a tak sa do popredia dostávajú nové Avon symboly.

 

Liga proti rakovine prsníka prirodzene patrí medzi dlhoročných partnerov projektu. „Tento rok sa nestretneme v uliciach ani pri jednom z dvoch najznámejších charitatívnych podujatí - či už je to „náš“ spoločný Deň narcisov alebo „náš“ spoločný Avon pochod. V oboch prípadoch však môžeme urobiť gesto podpory, ktoré je dôležité a znamená veľa pre všetkých, ktorí zdolávajú ochorenie.“, hovorí Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

 

Najúčinnejšia cesta k včasnému odhaleniu karcinómu prsníka je pravidelná preventívna prehliadka a to v každom veku. Avon sa dlhodobo snaží o zvýšenie povedomia o potrebnej prevencii, diagnostike a liečbe, ale aj motiváciu žien prostredníctvom dlhodobého charitatívneho projektu. Veľmi dôležité je predovšetkým nepodceňovať svoje zdravie. „Som rád, že môžem byť súčasťou celosvetovej iniciatívy a prispieť tak k tomu, aby ženy prehodnotili svoj prístup ku vlastnému zdraviu a začali pravidelne chodiť na preventívne prehliadky. Zdravie máme len jedno, preto si myslím, že je potrebné zvyšovať zdravotnú uvedomelosť,“ dodáva primár Prsníkového oddelenia v Onkologickom ústave sv. Alžbety v Bratislave, Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD., ktorý v tomto smere so spoločnosťou Avon spolupracuje.

 

Napriek tomu, že sa tento rok nestretneme spoločne v uliciach, vyjadriť spolupatričnosť, podporu a pomoc onkologickým pacientkam predsa môžeme aj tak! Ozdobme si spoločne svoje obľúbené tričko novým Avon symbolom a pripomeňme si tak krásnu myšlienku. Do konca júna si môžete Avon symbol v kombinácií s pochodovým tričkom zakúpiť vo zvýhodnenej kolekcii. Nové symboly sú zosobnením kontinuálneho úsilia a neprestajnej snahy pokračovať v dôležitej a krásnej iniciatívy.

 

Kúpou nových symbolov Za zdravé prsia vyjadríte podporu pre občianske združenie, či neziskové organizácie bojujúce proti rakovine prsníka. Kozmetický gigant sa tiež zaväzuje, že z každého predaného symbolu venuje finančné prostriedky na boj za zdravé prsia.

 

Ďakujeme, že ste už 11 rokov súčasťou tohto krásneho projektu, vďaka ktorému pomáhame ženám víťaziť nad ochorením. Hoci malým gestom, no k veľkým zmenám.

 

Viac o spoločnosti, ako aj o výrobkoch Avon sa dozviete na www.avon.sk.

Patrí do vydania