Veľtrhy módy STYL a KABO sa prezentujú

Súčasťou medzinárodných veľtrhov módy STYL a KABO v Brne je prestížna súťaž TOP STYL DESIGNER. Z dvadsiatich šiestich prihlásených módnych návrhárov porota nominovala deväť finalistov, z ktorých jeden získa titul TOP STYL DESIGNER.Vybrali sme pre vás ukážky z kolekcií mladých slovenských návrhárov, finalistov tejto súťaže, Michaely Ľuptákovej a Marcela Holubca W., ktorí sa v máji tohto roka úspešne prezentovali aj v New Yorku na módnej prehliadke mladých slovenských dizajnérov. Nositeľkou prestížneho titulu TOP STYL DESIGNER sa vo februári 2006 stala ďalšia slovenská módna návrhárka Andrea Kvasnicová.

Slovenská návrhárka Andrea Kvasnicová je nositeľkou prestížneho titulu TOP STYL DESIGNER z mezinárodnej módnej prehliadky International Fashion Show v rámci veľtrhov STYL a KABO z februára 2006.Ocenená kolekcia Dimenzo, ktorej prierez vám ponúkame, vynikla predovšetkým čistotou strihu a technického vypracovania, a to od plaviek až po kabáty a tašky. Sama autorka ju charakterizovala ako príbeh ženy s dynamickým mestským životným štýlom, inšpirovaným jazdou na skútri a architektúrou metropoly. Použila vetrovkovinu, neoprén, ekokožu, úplet a tyl. Materiály dotvorila sieťotlačou.
V módnej kolekcii Marcela Holubca W. – M. H. W. – LOVE SEX FASHION – sa prelínajú dva životy – život MUŽA a ŽENY. Sú o tom, ako on miloval ju a ona milovala jeho. Typická Love Story, ktorá končí Happy Endom. Ale gýčový príbeh lásky skončí a on zostane sám. Zistí, že v žene sa skrývajú protipóly ako Dobro a Zlo, Láska a Nenávisť, Vojna a Mier, nepoškvrnená Panna a Prostitútka. Nestrácajú sa v neustálom boji, v ktorom nik nevie, o čom je život. Vy to viete?! Túži si ďalej žiť svoj sen. A preto ide za svojím cieľom a pevne verí, že to znovu dokáže. Dokáže milovať. Pretože je to silnejšie ako on – LOVE SEX FASHION.
Kolekcia dámskych odevov Michaely Ľuptákovej Natural Killers, Rakovina – Chcem žiť!, je inšpirovaná autorkiným vlastným prežitím a žitím s rakovinou a jej liečbou. Je vyjadrením zmien na jej tele i duši. Snažila sa prepojiť tradičné formy odevu s abmormálnymi tvarmi – nádormi na tele odevu. Rovnako tak motív dezénov je prenesenou implikáciou rakoviny a boja s ňou. Ďalšími zdrojmi inšpirácie boli infantilné hry na dobrých a zlých. Vzbura jednej bunky, vedúca k smrti celku, ale nie imaginárneho, ale vlastného tela. Tak ako duša nemôže žiť bez tela, ani telo nemôže žiť bez duše.