SodaStream hrdo predstavuje novú fľašu s najkrajším motívom. Pre každého, kto má Slovensko v srdci

Originálny, rozpoznateľný a nezameniteľný je dizajn limitovanej série fliaš, s ktorou prichádza SodaStream výlučne na slovenský trh. Čičmianskym motívom spája SodaStream tradičné a súčasné, minulosť a dnešok, rozvoj a udržateľnosť.

Už od roku 1903 umožňuje SodaStream pripraviť si perlivú vodu pohodlne doma. Okrem prístrojov, štandardných modelov fliaš a doplnkov prichádza každoročne aj s limitovanými edíciami, odlíšenými motívom a farebnosťou. Slovenský distribútor Fast Plus využil výnimočnú príležitosť možnosti výroby fliaš s domácim motívom a siahol po čičmianskom ornamente. „Inšpirácia neprišla náhodou. Vzor je symbolom Slovenska, zapísaný je aj v kultúrnom dedičstve Unesco. Nikde inde na svete nenájdete takéto domy, takýto vzor, ani takúto fľašu,“ hovorí Attila Forgon, produktový manažér pre SodaStream na Slovensku.

„Nové fľaše SodaStream sa už objavujú v e-shopoch a na pultoch predajní,“
ubezpečuje Attila Forgon.

 

Fľašu SodaStream s lokálnym vzorom má Slovensko ako jediné spomedzi 46 krajín sveta, v ktorých sa táto značka predáva. Pri voľbe motívu spolupracoval distribútor s agentúrou 10/10 Communications. „Výber bol náročný. V hre bolo niekoľko návrhov od symbolov slovenskej štátnosti cez prírodné krásy až po historické budovy. Na konci dňa sme sa ale zhodli, že žiaden nevystihuje hneď na prvý pohľad Slovensko aj SodaStream tak, ako práve spojenie troch finálnych prvkov. Kohút je symbolom hrdosti, sily, odvahy a v ľudovej tvorbe sa používal aj na ochranu pred zlými silami. Kvet vyjadruje radosť, nádej a čistotu a význam srdca pozná každý,“ odkrýva pozadie výberu Michaela Hanáková, PR manažér v spoločnosti 10/10 Communications. „Nová, jedinečná slovenská fľaša SodaStream je tak zároveň strážcom pitného režimu a súčasne aj symbolom ochrany prírody, ktorá je jednou z kľúčových hodnôt svetového lídra v oblasti sýtenej vody.“

 

Každá fľaša SodaStream dáva spotrebiteľom možnosť vyrábať z bežnej vody z vodovodu perlivú vodu ochutené sýtené nápoje, či už na doma alebo na cesty a nahrádza tým obrovské množstvo jednorazových plastových fliaš. Výroba balenej perlivej vody je však spojená so vznikom skleníkových plynov, spotrebou energie a vzácnych prírodných zdrojov. Fľaše z jednorazového plastu sú balené do ďalších plastových obalov a distribuované do skladov a predajní, čo predstavuje ďalšiu záťaž na životné prostredie. Záverečným spracovaním odpadu z jednorazových plastových fliaš sa ekologická rovnováha opäť narúša. „Patríme k málu šťastných krajín s kvalitnou vodou z vodovodu, preto naozaj nie je nutné kupovať balenú vodu,“ prízvukuje Attila Forgon. „SodaStream umožňuje vyrobiť si doma toľko perlivej vody a takou intenzitou, na akú máme práve chuť. Každá fľaša SodaStream je bez škodlivých BPA a na výrobu perlivej vody sa dá používať až tri roky, čím nahradí stovky jednorazových plastových fliaš. Ešte aj po skončení jej životnosti môže slúžiť na pitie nesýtenej vody alebo v domácnosti napríklad ako krhlička. Som presvedčený, že limitovaná edícia s čičmianskym motívom si rýchlo nájde miesto v slovenských domácnostiach a tiež u Slovákov, žijúcich v zahraničí. Či už doma alebo vonku – všade nám bude pripomínať, že na diela našich predkov môžeme byť hrdí,“ dodáva produktový manažér pre SodaStream na Slovensku Attila Forgon.  

Patrí do vydania: 
Máj 2021
Patrí do vydania: 
Jún 2021