Inhalátory pomáhajú pri liečbe respiračných ochorení

Vincentka, a.s. začala vo svojom eshope predávať, okrem celého radu výrobkov na báze minerálnej vody Vincentky a jej solí, aj inhalátory. V akciovej ponuke sú teraz INHALÁTOR OMRON C102 S NOSOVOU SPRCHOU a INHALÁTOR OMRON C28P (naviac s druhou inhalačnou súpravou). Oba sú veľmi vhodné na inhaláciu Vincentky a slúžia na prevenciu a liečbu ochorení dýchacích ciest. Pri kúpe akciového inhalátora dostane zákazník, okrem ceny zníženej oproti bežnej o 100 Kč, ako darček aj Vincentku (330ml). Informuje o tom riaditeľ Vincentky, a.s. Jan Šumšal.

,,Inhalovanie Vincentky je jednoznačne najlepší spôsob aplikácie tejto minerálky. Pomáha pri liečbe respiračných ochorení, nachladení, upchatom nose, liečbe kašľa, astmy, bronchitídy, zápalov priedušiek a pľúc, chronickej obštrukčnej chorobe pľúc. Inhalácie Vincentkou pomáhajú aj  na liečbu najčastejších následkov covidu, teda poškodených pľúc a priedušiek. Používa sa aj preventívne. Najúčinnejšou formou inhalovania je pomocou kvalitných inhalátorov, lebo tým sa najlepšie dopravia hlboko do pľúc veľmi malé čiastočky vo forme hmloviny, ktoré zasiahnu aj najvzdialenejšie pľúcne oblasti - pľúcne mechúriky (alveoly), čím pôsobia i na dolné dýchacie cesty,“ vysvetlil J.Šumšal.

 

INHALÁTOR OMRON C102 S NOSOVOU SPRCHOU (akciová cena 1 299 Kč s DPH) 

Trápi vás nádcha, kašeľ, prechladnutie? Inhalátor C102 Total s nosovou sprchou poslúži na zmiernenie ťažkostí spojených s upchatým nosom a pre liečbu dýchacích ochorení detí i dospelých členov rodiny. Pomôže nielen pri respiračných ochoreniach, ale aj pri bežnom prechladnutí a pod. Vhodný je pre použitie s Vincentkou.

 

Tento inhalátor bol vyvinutý pre liečbu respiračných ochorení u detí i dospelých. Pomáha aj pri bežnom nachladnutí a upchatom nose, liečbe kašľa, astmy, bronchitídy, zápalov priedušiek a pľúc a chronickej obštrukčnej choroby pľúc. Umožňuje i presné dávkovanie liekov do pľúc.

 

Nosová sprcha pomáha udržiavať nos čistý a znižovať riziko bakteriálnej infekcie. Vykazuje veľkú efektivitu nosovej liečby odstránením hlienu a zároveň zabraňuje suchosti a podráždenia nosných dutín. Pomáha uvoľňovať nos a zlepšovať dýchanie. Nosovú sprchu možno použiť spoločne so soľným roztokom. Slúži aj na prevenciu proti infekčným ochoreniam, aj pre zvýšenie efektivity inhalácie

 

INHALÁTOR OMRON C28P + DRUHÁ INHALAČNÁ SÚPRAVA (akciovo 1.499 Kč s DPH)

Kompresorový inhalátor pre zvlhčovanie dolných i horných ciest dýchacích a inhaláciu liekových foriem (TRN, ALG, ORL). Je vhodný na liečbu astmy, bronchitídy či rôznych dýchacích ťažkostí a alergií. Vhodný na inhaláciu Vincentky.

 

OMRON C28P je kompaktný inhalátor pre astmatikov a alergikov, ktorý výborne slúži na zvlhčovanie horných aj dolných dýchacích ciest. Umožňuje samozrejme i inhalácii liekových foriem. Prístroj využíva technológiu V.V.T. (Virtual Valve Technology), ktorá zabezpečuje menšiu stratovosť vdychovaného aerosólu v inhalačnom sete a tým pádom je liečivá látka účinnejšia. Jednotlivé časti inhalátora navyše nie je nutné toľko čistiť a tak je jeho údržba omnoho ľahšia. V cene inhalátora je tiež bohaté príslušenstvo vrátane praktické cestovné tašky, takže sa dá celý prístroj ľahko prenášať. Predĺžená záruka 3 roky.

 

Kedy inhalovať

Najlepší čas na inhaláciu je večer. Inhalujte v pokoji a popri tom môžete pozerať televíziu, alebo si krátiť čas inou činnosťou. Náustok je vhodný pri intenzívnej starostlivosti o hrtan, priedušnicu a priedušky. Používa sa pri kašli, laryngitíde, astme a pod. Maska je univerzálnejšia - pri vdychovaní nosom hmlovina pôsobí najmä na horné dýchacie cesty, pri vdýchnutí ústami zasa na dolné.

 

Technika inhalácie

Na účinnosť inhalácie má vplyv i poloha tela a spôsob dýchania. Trup by mal byť čo najviac vzpriamený, aby sa otvorili dolné dýchacie cesty. Dojčatá treba držať vzpriamene, chrbtom opreté o hruď rodiča. Malé deti je dobré posadiť si do lona. Veľmi malé alebo choré deti môžu inhalovať aj poležiačky, prípadne počas spánku. Masku inhalátora im pridržujte pri tvári. Začíname pomalým a hlbokým nádychom nosom (len s maskou) alebo ústami, nasleduje krátka dychová pauza, aby sa liečivo stačilo usadiť na stenách dýchacích ciest a neodišlo pri výdychu, pokračujeme dôkladným výdychom ústami a končíme krátkou dychovou pauzou.

 

V ktorých obdobiach roka inhalovať

Záleží to na druhu problémov. Astma a iné chronické pľúcne choroby si vyžadujú  celoročné inhalovanie. Pri alergiách na roztoče a zvieratá sa ťažkosti zhoršujú vo vykurovacej sezóne, ale možno inhalovať i celoročne. Pri častej chorobnosti a sklonom k infekciám dýchacích ciest sa odporúča inhalovať od jesene do jari, minimálne v obdobiach rôznych epidémií. Pri alergiách na pele a plesne sa inhaluje počas celého obdobia kvitnutia, či výskytu konkrétneho alergénu.

 

E-shop Vincentky rozširuje ponuku

Po niekoľkomesačnej prevádzke vlastného e-shopu pre Českú republiku, začala akciová spoločnosť Vincentka s internetovým predajom  cez tento odbytový kanál v závere februára 2021, aj na Slovensko. Zákazníci si môžu objednať výrobky spoločnosti na www.vincentka.cz/e-shop/ a doručí im ich kuriérska služba DPD. Spravidla lacnejšie ako u iných internetových predajcov. Platba je možná zatiaľ iba v českých korunách (CZK) bankovým prevodom z účtu, alebo platobnou kartou cez internet.

 

Produkty s obsahom Vincentky predávané cez e-shop

Vincentka, a.s., väčšinu produktov vyrába v spolupráci s farmaceutickou spoločnosťou a obsahujú účinné látky, ktoré sú obsiahnuté v minerálke Vincentka. Výrobky v súčasnosti predstavujú značnú a dôležitú časť tržieb spoločnosti, cca 30-40 %. Cez e-shop sa predávajú: VINCENTKA SIRUP, VINCENTKA PASTILKY, VINCENTKA HYDRATAČNÝ KRÉM, VINCENTKA ZUBNÁ PASTA, VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ STANDARD, VINCENTKA NOSOVÝ SPREJ JUNIOR 0+, VINCENTKA NASALIS, VINCENTKA ČOKOLÁDA, VINCENT - PLYŠOVÝ DINOSAURUS. Najnovšie aj INHALÁTOR OMRON C102 S NOSOVOU SPRCHOU a INHALÁTOR OMRON C28P.

 

Viac informácií nájdete na www.vincentka.cz

Patrí do vydania: 
Apríl 2021