Adriana Sklenaříková - Najsexi žena planéty 2006

Krásna modrooká plavovláska s najdlhšími nohami na svete, pochádzajúca z Brezna, získala svetovú slávu vďaka prestížnemu titulu Miss Wonderbra v roku 1998. Následne nato sa stala súčasťou exkluzívneho tímu Victoria Secrets Modeling. Pôsobí v najznámejších modelingových agentúrach sveta: Next (New York), Next (Paríž), Fashion (Miláno), Next (Londýn), a stala sa tvárou renomovaných značiek ako Argentovivo, Byron Lars, Laura Biagiotti, Levante Hosiery, List, Love Sex Money, Onyx Jeans, Peroni Beer, Red Point či Roberto Cavalli. V roku 1998 celý svet obletela správa o elitnom sobáši slovenskej topmodelky s exoticky vyzerajúcim maorským futbalistom Christianom Karembeuom. Popri modelingu sa stíha úspešná a vyzývavo krásna Adriana venovať aj filmovej kariére, tvorbe vlastnej kozmetickej línie, prevádzkovaniu siete reštaurácií a kaviarní, charite a aktivitám na ochranu ľudských práv i redakčnej práci.

Je priam symbolické, ako sa Tvoj život spája s lietaním. V roku 1996 si sa zoznámila so svojím budúcim manželom Chrisom na palube lietadla počas letu z Paríža do Milána. Píše sa rok 2006, oslavujete teda desiate výročie Vášho zoznámenia, a práve v tomto roku bude Tvoja nová fotografia zdobiť moderné lietadlo spoločnosti SkyEurope Airlines Boeing 737.

To je pravda. A je pre mňa česť aj takýmto spôsobom reprezentovať Slovensko. Som nesmierne rada, že si ma letecká spoločnosť SkyEurope znovu vybrala, pretože mať svoju podobizeň na lietadle je niečo originálne. Veľa známych mi už povedalo: Vieš, kde som ťa videl? Na lietadle.

Rada lietaš?

Bolo obdobie, keď som sa bála lietať. Ale teraz už lietam rada, pretože počas letu môžem čítať alebo si robiť papierovú robotu, na ktorú inokedy nemám čas. To, čo nestíham, dobieham väčšinou v lietadle.

Ako úspešná modelka si už precestovala kus sveta. Máš ešte nejaký cestovateľský sen, je krajina, ktorú by si rada navštívila?

Ani nie. Možno Kanada a India, tam som ešte nebola. A snáď ešte Austrália.

Ako si vnímala finále Majstrovstiev sveta vo futbale a ich výsledok?

Bol to veľmi vyrovnaný zápas. Fandila som, samozrejme, Francúzsku a mrzelo ma najmä to, čo sa stalo Zidanovi. Bolo to šokujúce a smutné. Hoci z čisto egoistického hľadiska som rada, pretože teraz aspoň zostane môj manžel Chris jediným svetovým šampiónom.

Čo si najviac ceníš na svojom manželovi?

Všetko. Pretože je hrdý a veľmi odvážny. Možno je o tom smiešne hovoriť v dnešnej dobe, ale mňa vždy fascinovali muži, čo sa neboja.

Predstavte si, že je vojna – to je taký môj test – a seba a svojho manžela v hraničnej situácii. Zachránil by vám život alebo by ušiel?

Ja viem, že môj manžel by vždy stál pri mne a že by ma vždy vytiahol aj z tej najväčšej kaše. Má veľké srdce, je úžasne štedrý, veľkorysý, má rád ľudí a je super. Mala som veľké šťastie.

Akú hudbu najradšej počúvaš a aké knižky rada čítaš?

Mám rada všetko, čo letí v rádiách. Ale najradšej mám rýchlu hudbu, pretože tá ma poháňa a nabíja energiou. Všetko, na čo sa dá tancovať. Pomalú hudbu, pri ktorej zaspím, alebo takú melodramatickú, pri ktorej sa i rozplačem, tú veľmi často nemusím. A môj manžel má rád hudbu z každého rožku trošku. Čo sa týka kníh, na tie v poslednej dobe nemám čas. Teraz čítam hlavne scenáre.

Keď sme pri scenároch, viem, že sú pre Teba teraz aktuálne tri filmové projekty. Na ktorý sa najviac tešíš a ktorý z nich je pre Teba najväčšou výzvou?

Rada budem robiť Asterixa a Obelixa, pretože vo Francúzsku ide o kultový film a má super casting – Caesara hrá samotný Alain Delon. Ale teším sa na každý, keďže s filmom nemám veľa skúseností, je pre mňa táto práca veľmi lákavá. Prvý je romantická komédia, druhý je akčný film, ktorý sa má nakrúcať dokonca v Prahe. Keďže ide o rôzne žánre, bude to pestré.

Máš úžasne veľa aktivít. Od modelingu cez prevádzkovanie desiatich kaviarni,šefredaktorovanie francúzskeho dvojtýždenníka Télé showbiz, pôsobenie v Červenom kríži, v medzinárodnej organizácii pre ľudské práva, máš svoju vlastnú značku kozmetiky, pripravuješ sa na tri nové filmové projekty. Ktorá z týchto aktivít Ti prináša najväčšiu radosť a vnútorné uspokojenie?

Najviac asi pôsobenie v Červenom kríži. Jednak preto, lebo to má na ľudí vplyv a práve toto si ľudia v súvislosti so mnou najviac pamätajú, najmä Francúzi ma najviac spájajú s Červeným krížom. Okrem toho je to viac ako práca – ide o poslanie. Je to aj najbližšie k tomu, čo som chcela robiť pôvodne – byť lekárkou.

Určite sa Ti už veľa snov splnilo, pretože málokomu sa podarí spraviť takú skvelú kariéru za taký krátky čas. Ale predsa, je ešte niečo, po čom veľmi túžiš? Máš nejakú víziu, ktorá Ti niekde v mysli drieme a čaká na svoju realizáciu?

Ani nie. To všetko, čo som skúsila a kde všade som už bola, by som si pred rokmi nedokázala vymyslieť ani v tom najbláznivejšom sne. Fakt, že už nie je nič, čo by ma ešte lákalo. Jazdila som dokonca aj rally! Kedy by som si pomyslela, že raz strávim dva týždne na púšti v džípe? Mám šancu a možnosť robiť veci, o akých sa mi ani neprisnilo. A keďže nie som pod nijakým tlakom, že musím uspieť, aby som sa uživila, všetko robím iba z čistého pôžitku.

Spomínala si, že Ťa baví práca šéfredaktorky, byť chvíľu i na druhej strane, klásť otázky a počúvať, ako iní rozprávajú o svojom živote. Podľa akého kľúča si vyberáš hostí na rozhovor?

Zo začiatku som mala z redaktorskej práce stres, ale postupne som si ju veľmi obľúbila. Keďže ide o televízny časopis, vyberám si ľudí pre rozhovory podľa toho, čo je aktuálne v programovej ponuke, a podľa toho, akú majú váhu vo svete šoubiznisu. Mám určite výhodu v tom, že ma nepovažujú za bežnú novinárku – ešte nikto mi neodmietol poskytnúť interview. A mala som šťastie stretnúť už veľa zaujímavých osobností francúzskej kinematografie.

V čom vidíš hlavný benefit či „pridanú hodnotu“ svojich kaviarní?

V Paríži mám desať kaviarní s názvom Delis café. Všetko v ponuke je na báze bio, ide teda o zdravé stravovanie. Ponúkame napríklad super koláče, ale zdravé, plné ovocia. Moje kaviarne sú situované v takých častiach mesta, aby sa ľudia mohli cez obedňajšiu prestávku rýchlo najesť. Sú zaujímavé najmä pre mladých ľudí, sú pekne dekorované, takže som spokojná.

Ako sa Ti žije v Paríži? Zvykla si si už na mentalitu Francúzov?

Áno. Paríž je pre mňa druhý domov. Cítim sa tam dobre, pretože ma Francúzi majú radi. Je pre mňa veľmi dôležité, že ma medzi seba prijali. To môže povedať málokto, najmä cudzinci to majú ťažké. Dôkazom ich priazne je i to, že mi ponúkli prácu v Červenom kríži, z toho som bola hotová. Mám ich veľmi rada.

Tvoja nová značka kozmetiky Silicium+ je vo Francúzsku v predaji už od novembra minulého roka. Na slovenský trh by sa mala dostať teraz v septembri. Viem, že si na príprave siedmich nových produktov pracovala celý rok. Ako by si charakterizovala prednosti svojej novej kozmetiky?

Počas niekoľkoročnej kariéry modelky som mala možnosť vyskúšať množstvo rozličných krémov na tvár i telo a zistiť, čo najviac vyhovuje mojej pokožke, a naučiť sa rozoznávať jednotlivé kvalitné esencie. Moja kozmetika je založená na aktívnej látke silicín, ktorú používajú lekári na liečenie jaziev či strií. Svoje skúsenosti a poznatky som vložila do prípravy svojej vlastnej kozmetickej línie a verím, že ju čoskoro ocenia aj Slovenky.

Ako vyzerá Tvoja ideálna dovolenka? Ako najradšej aktívne oddychuješ?

Nemám rada dlhé prázdniny, lebo ja sa rýchlo nudím. Som strašne lenivá a akonáhle nemám na programe dosť aktivít, stane sa zo mňa doslova maslo. Keď nemám čo na práci, som schopná nevyliezť z domu aj dosť dlhú dobu. Takže ničnerobenie je pre mňa veľmi nebezpečné. Troška prázdnin a potom nejaká tá aktivita, to mi vyhovuje najviac.

Keď máš teda nejaký voľný čas, čo najradšej robíš?

Veľmi rada varím a keby som sa už konečne usadila, tak sa budem rada aj prpľať v zemi. Mám hobby, aké mávajú skôr staré mamy. Mám rada kvety a dekorovanie. Rada by som sa ešte naučila šiť, pretože mám veľa nápadov a keďže veľa šiat si musím dávať šiť na mieru, tak by som aspoň ušetrila čas.

To, že si Ťa SkyEurope vybralo už po druhýkrát na vizuál svojho lietadla, svedčí o Tvojej popularite u tejto spoločnosti. Aký máš Ty pocit, keď letíš „svojím“ lietadlom?

Je to veľmi príjemný pocit a je príjemné vidieť, že sa ľuďom lietadlo s mojou fotkou páči. Teší ma tiež,, že také spoločnosti ako SkyEurope vôbec existujú, pretože vďaka nim môže konečne viac Slovákov cestovať za prijateľné ceny do zahraničia a vidieť svet. Pre mňa osobne to znamená, že ma môžu prísť častejšie navštíviť moji kamaráti a známi do Paríža. A to je super!

Autor: 
Gabriela Horváthová
Patrí do vydania: 
September 2006