Spoločnosť H&M s hrdostou oznamuje spoluprácu s írskou dizajnérkou Simone Rocha

Spoločnosť H&M, ktorá pokračuje v dlhej tradícii spolupráce s uznávanými dizajnérmi, s nadšením oznamuje novú spoluprácu so Simone Rocha, módnou návrhárkou pôsobiacou v Londýne. Kolekcia Simone Rocha x H&M bude obsahovať pre ňu typické dámske oblečenie, rovnako ako pánsku a detskú kolekciu. Je to po prvýkrát, čo Simone Rocha ponúka oblečenie pre celú rodinu. Každá kategória prináša celý šatník; odevy na špeciálne príležitosti vrátane tylových šiat a oblekov, taktiež úplety, košele, vrchné odevy ako trenchcoaty, neformálne tričká, doplnky vrátane ligotavých šperkov typických pre Simone Rocha a obuvi zdobenej perlami.

Simone Rocha je prvým írskym dizajnérom, ktorý nadviazal spoluprácu s H&M. Táto kolekcia, rovnako ako celá jej práca, vyzdvihuje jej osobné medzietnické dedičstvo a nespočetné množstvo inšpirácií, ktoré definovali rast jej značky, od hongkonských tradícií a remesiel až po velikánov dejín umenia.

 

Kolekcia Simone Rocha x H&M zohľadňuje množstvo siluet, ozdobných tvarov a vplyvov, ktoré definovali svet Simone Rocha, ponúkajúc nové zvraty v podpisoch a vzdáva hold kľúčovým kolekciám, ktoré definovali príbeh značky Simone Rocha. Vidíme záblesky tudorovských dvoranov, divokých kvetín, portrétov a fotografií, bábik a hračiek. Obsahuje tartan, koráliky, kvetiny, odtiene ružovej a červenej a rôzne prvky vytvorené špeciálne pre túto spoluprácu. Pri vytváraní tejto kolekcie, Simone Rocha strávila čas premýšľaním nad archívom svojej značky, kombinovaním svojich minulých kolekcií a starostlivým pretvorením obľúbených odevov do nových dynamických návrhov, ktoré sú pre dnešok to pravé.

 

Kolekcia, ktorá bude uvedená v obchodoch a online 11.marca 2021, tiež oslavuje desaťročie značky Simone Rocha - čo je veľký úspech pre nezávislú londýnsku značku. Spoločnosť Simone Rocha je uznávaná pre silu svojej vízie - a konzistenciu, ktorá prechádza každým novým odevom a umožňuje nositeľom značky miešať a spájať kúsky v rôznych ročných obdobiach. Táto kolekcia prichádza s podobnou túžbou, vytvárať kvalitne spracované kúsky, ktoré je treba milovať, vážiť si ich a nosiť znova a znova. Je to pozvanie do sveta Simone Rocha, rozšírené pre všetkých.

„Som nadšená, že môžem spolupracovať s H&M na tejto veľmi špeciálnej kolekcii.“ Je to skutočne oslava čŕt mojej značky a vplyvov, ktoré ma formovali. Ako dizajnér, aj ako zákazník, som bola veľkým fanúšikom tohto konceptu spoluprác H&M. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons - je to úžasný zoznam návrhárov, ktorého môžem byť súčasťou. " - Simone Rocha.

„Simone Rocha je už nejaký čas na zozname želaní H&M. Táto spolupráca ponúka novému publiku príležitosť vlastniť veľmi zvláštny kus histórie dizajnu. Všetci z nás v H&M boli inšpirovaní prácou s návrhárkou, ktorá trávi toľko času premýšľaním o súčasnej ženskosti a ženskej dospelosti, a ktorá je odhodlaná k dokonalosti v remesle a dizajne, od procesu vývoja špeciálnych prvkov, až po vytváranie siluet, tvarov a ozdôb. Každý odev v tejto kolekcii je jedinečný, špeciálny a je výsledkom rokov práce a dôkladného výskumu.“ - Ann-Sofie Johansson, H&M.

 

Fotografka/Marianna Tomanová

Styling/Alexander Lindov

Vlasy/Nikolas Tichý

Make-up/Alena Záhorská

Modelka/Viktória B./Elite Bratislava

Patrí do vydania: 
Február 2021