Voľba ruksaku by nemala byť len o dizajne

Mať krásny štýlový kúsok, ktorým sa môžeme pýšiť, chce každá z nás. Pozornosť však okrem dizajnu treba venovať aj samotnému spracovaniu. Či už pôjde o ruksak pre dieťa do školy alebo si kúpite jeden taký aj vy, dnes už ľahko zoženiete typ, čo bude spojením kvality s dizajnom. Pri jeho kúpe by ste tak vždy mali vsadiť na kombináciu oboch týchto predností.

Uľahčujú nám prenos vecí, vyznačujú sa praktickosťou a čoraz viac sú aj žiadané. Dámske ruksaky sú perfektnou náhradou kabelky, oslobodzujú nám ruky a sú také univerzálne, že si ich môžete vziať takmer všade. To všetko je potvrdením ich funkčnosti, pri výbere však takmer vždy zaváži ich vizuál. Či už hľadáte čierne prevedenie, čo nikdy neomrzí alebo stavíte na výraznejšie odtiene farebnej palety, jedno je isté, rozhodne si máte z čoho vyberať. Nikdy však nezabudnite klásť dôraz na kvalitu spracovania.

 

Výber podľa využitia

Chcete kúpiť dcére ruksak do školy? V takom prípade voľte taký typ, ktorý jej zabezpečí dokonalú oporu. Nemajte obavy, nemusíte nijako upúšťať od dizajnu, dnes nájdete mnoho kúskov, čo splnia vaše kritéria a z hľadiska vizuálu zase prevýšia očakávania dcéry.

 

Kúpiť si môžete rovno jeden aj vy, tento módny doplnok je natoľko praktický, že ho určite neraz využijete. Osobitnú kategóriu tvoria ešte ruksaky na turistiku. Tie by tomu mali zodpovedať aj svojou konštrukciou, pričom štýl v tomto prípade nehrá žiadnu rolu. Stavte na pevnú a stabilnú verziu, čo vám uľahčí fungovanie aj v náročnejších podmienkach.

 

Otázka kvality a pohodlia

Či už pôjde o ruksak do mesta alebo ten školský, prípadne ten na outdoorové aktivity, pri výbere dbajte na kvalitu a komfort. Dámske ruksaky by sa mali vyznačovať precíznym spracovaním a byť vašou oporou. Pevná konštrukcia, priedušnosť a kvalita materiálu by mali byť pri výbere rozhodujúce, zabránite tým bolestiam chrbtice. Zohľadniť by ste však mali aj ich povolenú nosnosť. Ak budú popruhy kvalitné a vy ich nebudete priveľmi zaťažovať, ruksak vám vydrží aj niekoľko sezón. Takýto kúsok tak bude vo vašej zbierke doplnkov pomerne dlhú dobu, zvážte tak investíciu do kvality.

 

Vnútorné členenie

Vnútorná členitosť ruksaku je taktiež jedným z dôležitých prvkov. Viacero priečinkov uvítate aj v školskom prevedení, no vhodnou voľbou budú aj pri obyčajnej prechádzke. Nebudete sa totiž musieť prehrabávať vecami, nad všetkým budete mať absolútny prehľad a kontrolu.

 

Kúpa ruksaku nie je nijako limitovaná, pri výbere vás tak nič neobmedzuje. Nech už to bude ruksak z pestrej farebnej škály, ten v neutrálnom odtieni alebo kúsok, ktorý bude tvoriť dominantu vášho outfitu, nezabúdajte, že vždy by malo ísť o kvalitu.

 

Zdroj obrázka: Ann Haritonenko/Shutterstock.com

Patrí do vydania: 
Júl - August 2020