Výhody kameninových panvíc – prečo pripravovať jedlo práve na nich?

Panvica je univerzálny kuchynský pomocník, po ktorom často siahame pri varení, pečení, smažení či grilovaní. Preto je namieste položiť si otázku, z akého materiálu je vyrobená a do akej miery reaguje s jedlom aj pri vysokých teplotách.

Veľkou prednosťou kvalitných kameninových panvíc je to, že sú vyrobené z hliny, bez ťažkých kovov a syntetických polymérov. Aj pri vyššej teplote sú chemicky stabilné a do jedla sa z nich nedostávajú toxické látky. Kamenina navyše dobre vedie teplo, negatívne neovplyvňuje chuť surovín, má skôr tendenciu neutralizovať ich kyslosť a vyťažiť z nich ich prirodzenú sladkosť. Praktická je aj ich životnosť a udržateľnosť vo výbornej kondícii – sú totiž veľmi odolné voči poškodeniu a poškriabaniu a majú vysoko nepriľnavý povrch, vďaka čomu sa jedlo na nich tak ľahko nepripáli. Bez námahy ich vyčistíte hoci aj suchým kuchynským obrúskom, a to aj po pečení volského oka a grilovaní. Na kameninových panviciach tak ľahko, rýchlo a v zdravšom režime pripravíte jedlo na všetkých typoch sporákov. Zaobstarajte si aj vy do svojej kuchynskej výbavy grilovaciu panvicu Orava PAN-24 FMG s priemerom 24 cm za 29,90 € a klasickú panvicu Orava PAN-20 FM s priemerom 20 cm za 27,90 €. Pri príprave chutného jedla ich už nebudete chcieť pustiť z ruky!

www.orava.eu

Patrí do vydania