Makrowin šije rúška z antibakteriálnych filtračných vriec a vyrába štíty na 3D tlačiarni

Popredný slovenský výrobca drevohliníkových a drevených okien – spoločnosť MAKROWIN, s.r.o., Detva pre ochranu svojich zamestnancov a ich rodín šije ochranné rúška z antibakteriálnych filtračných vriec, ktoré bežne používajú pri výrobe vo firme. Poskytujú oveľa lepšiu ochranu ako bežné bavlnené rúška a preto o nich prejavili záujem aj zdravotníci. Makrowin daroval tieto rúška aj pre OAIM (oddelenie anestézie a intenzívnej medicíny) Zvolenskej nemocnice. Zároveň začali vo firme vyrábať aj ochranné štíty pre lekárov na firemnej 3D tlačiarni, prvé dva už vyskúšal chirurg z Detvy.

Hovorí riaditeľ spoločnosti Makrowin Dušan Majer: ,,Sme radi, že môžeme prispieť aj my k vlne solidarity, ktorá sa zdvihla na Slovensku. Spočiatku sme ani nevedeli, že naše núdzové riešenie pre zamestnancov bude mať taký úspech. Pôvodne sme začali vo firme, ale aj doma, šiť pre našich zamestnancov a ich rodiny rúška z antibakteriálnych filtračných vriec, ktoré máme vo firme. Ale keď sme zistili že ani naši lekári nemajú rúška, tak sme začali šiť aj pre nich. Teraz vyrábame aj ochranné štíty pre lekárov na našej firemnej 3D tlačiarni, ale ide to veľmi pomaly, len pár kusov denne. Ale v situácii, keď lekári nemajú ani ochranne štíty, im pomôže aj niekoľko kusov. Ani požiarnici v Detve ešte minulý týždeň nemali rúška a tak sme aj im do rodiny jedného známeho, kde si ich šili, dávali naše antibakteriálne vrecia, aby mali podľa možnosti lepšiu ochranu ako z bavlnenej latky.“

 

Dodal, že ochranné štíty začali pôvodne robiť pre svojich montážnikov a obchodníkov a to v prevedení ,,na šiltovku.“ Lekárske však musia mať upevnenie na hlavu. Nejde o žiadnu masovú výrobu, len o preklenutie nedostatkového stavu a zdravotníci to ocenili v mailoch i na internete. https://www.facebook.com/Dr.JurajSaling/posts/2762263567185285

 

Makrowin vyrába aj počas korona krízy

Samotná firma Makrowin musela prijať počas terajšej krízy okolo korona vírusu viacero opatrení. Vo výrobe prijali preventívne opatrenia a funguje bez obmedzenia. Obchodno-technickí zástupcovia komunikujú so zákazníkmi telefonicky, cez e-mail, VIBER, WhatsApp, Skype a iné. Cenové ponuky spracovávajú bez obmedzenia. Zameranie a montáž uskutočňujú len s použitím osobných ochranných prostriedkov / rúško, respirátor, rukavice, štít na tvár / a s dodržaním odporúčaní vydaných úradmi SR. E-shop funguje bez obmedzenia. Showroomy Makrowinu v Bratislave a v Detve je dočasne zatvorené.

 

Líder na trhu

Makrowin je popredným slovenským výrobcom drevohliníkových a drevených okien a dverí. Vysoký podiel svojich výrobkov vyrába v najvyššej kvalite, z najkvalitnejších materiálov a technicky najnáročnejších. Na vlaňajšom stavebnom veľtrhu CONECO získalo bezpečnostné drevohliníkové okno Makrowin Huricane od výrobcu a vystavovateľa Makrowin, s.r.o., Detva ZLATÚ PLAKETU za rok 2019. Toto najvyššie ocenenie dostal za vysokú odolnosť voči vlámaniu, kvalitný dizajn a veľmi dobré tepelnoizolačné vlastnosti. Vysokú kvalitu výrobkov Makrowinu už v minulosti ocenili odborné poroty veľtrhu Coneco, keď v roku 2016 získali drevohliníkové okná a v roku 2015 bezpečnostné dvere tejto firmy čestné uznania veľtrhu Coneco.

 

Viac informácií je na: www.makrowin.sk, alebo na tel.: +421 45 5455346, e-mail: info@makrowin.sk

 

Patrí do vydania: 
Apríl 2020