Vytvorte si tento rok doma Vianoce ako z rozprávky!

Okrem klasickej vianočnej výzdoby sa tentokrát skúste zamerať na voňavé produkty, ktoré sa nesú na vlne tradičných vôní. Rovnako ako je to pri parfumoch či dizajne, aj bytové parfumy každoročne prichádzajú s radom inovácií, ako si príjemne prevoňať interiér. Viete aké sú najnovšie trendy, ktorými si môžete prevoňať svoju domácnosť počas Vianoc?

Vonné sviečky

S príchodom sychravého počasia a dlhých zimných večerov nastáva obdobie priam zasľúbené vonným sviečkam. Ťažko by sme hľadali domácnosť bez milovníka onej romantickej atmosféry, ktorú dokáže mihotajúci sa plamienok sviečky vykúzliť. Z nepreberného množstva vonných sviečok, ktoré obchody v dnešnej dobe ponúkajú, si človek dokáže vybrať len veľmi ťažko. Priaznivci originálnych kúskov siahnu skôr po luxusnejších sviečkach, ktoré môžu v byte plniť aj dekoračnú funkciu, keďže sa často jedná o ručne vyrábané dizajnové kúsky, napr. sviečky Baobab Collection z ručne fúkaného skla s najrôznejšími motívmi alebo ručne brúsené sklenené nádoby sviečok Onno Collection. V poslednej dobe je pri výrobe sviečok kladený veľký dôraz na použité suroviny. Zástancovia prírodných materiálov dajú pravdepodobne prednosť sviečkam vyrobeným z prírodných voskov ako je napr. sójový, kokosový, olivový alebo včelí. Veľkou výhodou niektorých sviečok je fakt, že sa nádoby po vyhorení vosku dajú ďalej využiť v domácnosti, napr. ako dóza na šperky, v kuchyni na uchovanie müsli alebo napríklad ako váza na kvetiny. Ušetríte tak nielen peniaze, ale aj prírodu.

 

Aróma difuzéry

Tí z nás, ktorí neholdujú horiacim plamienkom, pravdepodobne radšej siahnu po vôni, ktorá bude voňať stále a bez starostí. K tomu je najvhodnejší aróma difuzér alebo taktiež vonné steblá, ako sa občas označujú. Tie majú najčastejšie podobu skleneného flakónu s ratanovými tyčinkami. Tyčinky postupne nasiaknu parfumom a následne uvoľňujú jeho vôňu do interiéru. Pre intenzívnejšie a efektívnejšie prevoňanie stačí len cca 1x za týždeň otočiť tyčinky. O permanentné prevoňanie máte postarané! Ľahkú údržbu a funkčnosť tyčinkových difuzérov určite ocenia aj páni. Jednoduchou nadčasovou eleganciou vynikajú tyčinkové difuzéry Culti Milano, ktoré sa skvelo hodia napr. do pánskej pracovne alebo kancelárie. Ženy môžu naopak zaujať porcelánové difuzéry značky Chando v tvare ručne modelovaných kvetov alebo vetvičiek. Tieto difuzéry sú vyrábané patentovanou technológiou a pri ich výrobe je kladený dôraz na pôvodné čínske tradície. Skutočným milovníkom všetkého vianočného urobia radosť špeciálne vianočné kolekcie, ktoré skvelo doladia sviatočný interiér, nielen vďaka viac či menej tradičným vôňam, ale aj svojim krásnym dizajnom, často ladeným do vianočných farieb, ako je zlatá, strieborná alebo červená.

 

Upokojujúca hra svetiel

Obľúbenou podobou bytovej vône sa v posledných rokoch stáva ultrazvukový (alebo ultrasonický) difuzér, ktorý môže mať aj aromaterapeutickú funkciu. Difuzéry majú nádržku na vodu, do ktorej sa nakvapká ľubovoľná aróma alebo esenciálny olej. Vôňu tak môžete voliť podľa nálady, príležitosti alebo ročného obdobia. Na jeseň a v zime vhodné hrejivé vône ako napr. škorica, céder, borovica alebo rôzne ovocne-korenité kombinácie. Voda z nádržky sa po zapnutí difuzéra vyparuje v podobe jemnej studenej hmly a šíri tak vôňu do okolia. Mnoho ultrazvukových difuzérov má aj funkciu farebného podsvietenia, takže si okrem vône môžete užívať aj upokojujúcu hru svetiel. Domáca aromaterapia je takmer dokonalá! Výhodou týchto difuzérov je aj veľký výber z najrôznejších dizajnom, tvarov a farieb. Difuzér sa tak stáva aj vkusným interiérovým doplnkom.

 

Všetky výrobky nájdete v e-shope www.bytove-parfumy.sk

Patrí do vydania: 
December 2019