V hoteloch SOREA v atraktívnych lokalitách si môžu užívať i dôchodcovia

Rekreačné pobyty v najatraktívnejších turistických destináciách si môžu vychutnať nielen pracujúci, ale aj dôchodcovia. Stačí ak využijú štátnu účelovú dotáciu v hoteloch SOREA a v hoteli Zámok Topoľčianky. Ceny dotovaných pobytov sa začínajú od 127 eur za týždeň. V cene ubytovania na 7 dní (6 nocí) je už zahrnutá plná penzia s bohatými bufetovými raňajkami, trojchodovým obedným menu a trojchodovou (resp. bufetovou) večerou. Podľa lokality a hotela môžu dostať aj bonusy a zľavy, napríklad 30% zľavy do wellness. Ubytovanie je v hoteloch rôznej kategórie, od KONGRES & BIZNIS hotela na hradnom vŕšku v Bratislave, cez WELLNESS a RELAX hotely na Spiši i v Nízkych a Vysokých Tatrách až po historický hotel v Zámku Topoľčianky. Širokú ponuku spoločnosti SOREA, s. r. o., Bratislava približuje obchodno-marketingová riaditeľka Beáta Töröková.

,,Pobyt so štátnou účelovou dotáciou (ŠUD) začína v nedeľu večerou a končí v sobotu raňajkami a  môže sa ho zúčastniť poberateľ starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo výsluhového dôchodku, ktorý nevykonáva činnosť zakladajúcu nárok na príjem zo závislej činnosti alebo na príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti, má trvalý pobyt na území SR a spĺňa podmienku na čerpanie dotácie MPSVR SR na podporu rekondičných aktivít v súlade s § 6 ods. 1 písm. b) a ods. 5 zákona č. 544/2010 Z. z.  Túto skutočnosť musia klienti potvrdiť podpísaním Čestného vyhlásenia, ktoré ako súčasť dotačného poukazu obdržia pri nástupe na pobyt. Záujemca o pobyt so štátnou účelovou dotáciou môže vykonať rezerváciu priamo v príslušnom hoteli SOREA a v hoteli  Zámok Topoľčianky,“ vysvetlila B. Töröková.

 

Dodala, že vo vybraných zariadeniach si môžu dôchodcovia dopriať pobyt aj s domácimi miláčikmi. Môžu so sebou zobrať aj vnúča. Vo všetkých hoteloch SOREA pre neho platí zľava:  1 dieťa do 7,99 rokov na prístelke, alebo spoločnom lôžku pri 2 plne platiacich ŠUD klientoch v dvojlôžkovej izbe so 100% zľavou z ceny pobytu s plnou penziou. ,,Pobytu so štátnou účelovou dotáciou je možné zúčastniť sa len 1-krát počas príslušného kalendárneho roka. Účastník rekreácie, ktorý už využil prostriedky štátnej dotácie, si môže v príslušnom kalendárnom roku zakúpiť v spoločnosti SOREA, alebo v hoteli Zámok Topoľčianky,  iný cenovo zvýhodnený pobyt určený pre dôchodcov od 60 rokov – SENIOR FIT pobyt, alebo SENIORSKE produktové relaxačné balíčky. K dispozícii sú za príplatok aj jednolôžkové izby,“ konštatovala B.Töröková.

 

Rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou sú poskytované  v týchto hoteloch:

Vysoké Tatry Hotel *** SOREA TITRIS, Tatranská Lomnica Hotel *** SOREA URÁN, Tatranská Lomnica Hotel *** SOREA HUTNÍK I., Tatranské Matliare Hotel **  SOREA HUTNÍK II. Tatranské Matliare  Hotel *** SOREA TRIGAN, Štrbské Pleso

Spiš  Hotel ** SOREA ĽUBOVŃA, Ľubovnianske kúpele  Stará Ľubovňa

Nízke Tatry Hotel *** SOREA MÁJ, Liptovský Ján Hotel * SOREA ĎUMBIER, Liptovský Ján Hotel *** SOREA SNP, Demänovská dolina 

Bratislava Hotel **** SOREA REGIA, Bratislava

Topoľčianky Hotel  Zámok Topoľčianky

 

Vysoké Tatry

Hotely SOREA sú priamo v srdci tatranskej prírody. Slúžia ako východiskové body k lanovkám a horským chodníkom. Užiť si môžete 600 km značkovaných turistických chodníkov, výstupy na tatranské chaty, cesty k najkrajším tatranským plesám, tatranské vrcholy či dvojtisícové štíty, ako aj fascinujúci svet zvierat a rastlín.

 

Pre všetkých klientov ubytovaných v sieti SOREA platí: * 30 % zľava na vstup do krytého bazéna s termálnou vodou v hoteli SOREA MÁJ * 20% zľava (zo základnej ceny) na vstup do BOWLING centra v hoteli SOREA HUTNÍK * 30% zľava (zo základnej ceny) na vstup do AQUA RELAX centra v hoteli SOREA TITRIS * 30% zľava (zo základnej ceny) na vstup do centra WELLNESS SVET REGENERÁCIE A ODDYCHU  v hoteli SOREA TRIGAN * 30% zľava (zo základnej ceny) na vstup do centra Wellness URANIA v hoteli SOREA URÁN.

 

Nízke Tatry a čarovný Liptov

V Nízkych Tatrách je množstvo trás pre jesennú pešiu turistiku a treking s rôznymi úrovňami náročnosti, od náročných, až po tie, ktoré sú určené pre rodiny s deťmi, prípadne začiatočníkov. Demänovská dolina ako najatraktívnejšia lokalita Nízkych Tatier, ponúka aj cykloturistiku alebo návštevu svetoznámej Demänovskej ľadovej jaskyne. Veľmi obľúbený je NORDIC WALKING v Jasnej. Samozrejmosťou je zdarma regionálna zľavová karta LIPTOV Region Card. Výlet lanovkou na Chopok, návšteva skanzenu Liptovskej dediny, expozícia MINISLOVENSKO...

 

Bonusy klientov SOREA: zapožičanie trekingových palíc pre klientov ubytovaných v Hoteli SOREA REGIA[t1] , voľný vstup do hotelového bazéna s termálnou vodou alebo na letné termálne kúpalisko TERMAL raj v areáli hotela v prevádzkovom období pre klientov ubytovaných v Hoteli SOREA MÁJ,  2x za pobyt vstup do krytého bazéna s termálnou vodou alebo na letné termálne kúpalisko TERMAL raj v Hoteli SOREA MÁJ. Ďalej 1x prednáška o zdraví a cvičení pre seniorov a 1 x cvičenie pre seniorov ubytovaných v Hoteli SOREA ĎUMBIER, 1x za pobyt vstup do krytého bazéna s termálnou vodou alebo na letné termálne kúpalisko TERMAL raj v Hoteli SOREA MÁJ, bezplatné zapožičanie palíc NORDIC WALKING  pre klientov ubytovaných v Hoteli SOREA SNP.

 

Krásy severného Spiša a Pienin

Spiš patrí medzi turisticky najatraktívnejšie miesta. Región je popretkávaný unikátnymi historickými pamiatkami a prírodnými zákutiami európskeho i svetového významu, skvelou gotikou a na svoje si tu v každom ročnom období určite prídu aj milovníci prírody a vyznávači horských športov. Počas výletov do najmenšieho národného parku na Slovensku môžu návštevníci splaviť rieku Dunajec na pltiach. V hoteli SOREA ĽUBOVŇA majú bohatú ponuku fakultatívnych výletov. Okrem toho aj voľný vstup do hotelového bazéna, fytoterapiu, 1x morský kúpeľ a 1x vstup do relaxačnej vírivky s chromoterapiou pre ubytovaných klientov. Hotel SOREA ĽUBOVŇA požičiava aj bicykle, ktoré návštevníci môžu využiť pri prehliadke Cesty minerálnych prameňov na Spiši ako aj v okolí. 

Bratislava má čaro

Ubytujte sa na hradnom vŕšku v Hoteli SOREA REGIA a do historického centra sa dostanete za 10 minút pešou chôdzou. Objavte Katedrálu Sv. Martina, Starú radnicu, Primaciálny palác, Michalskú bránu, Grassalkovichov palác, reštauráciu UFO vo výške 95 metrov s úžasným výhľadom na mesto, bratislavské korzo s kaviarňami a Schöne Nácim, či známym Čumilom.

 

Topoľčianky

Hotel Zámok Topoľčianky poskytuje bonusy: 1x hydromasážna vírivka, 1x voľný vstup do muzeálnej expozície s výkladom pre ubytovaných klientov. V Topoľčiankach sa môžete venovať  agroturistike, jazde na koni, cykloturistike a pešej turistike, poľovníctvu a vinohradníctvu. Môžete navštíviť Národný žrebčín, ktorý vytvára podmienky pre záujemcov o jazdu na koni, vozenie kočom a je spoluorganizátorom dostihových dní, ako aj mnohých parkúrových súťaží. Veľkému záujmu prívržencov hipoturistiky sa teší hipologické múzeum, ktoré je jediné na Slovensku. V jedinej Zubrej obore na Slovensku je možné vzhliadnuť Zubra Európskeho iba 6 km od centra Topoľčianok v obore Piesky.

 

www.sorea.sk, www.zamok-topolcianky.sk

 [t1]Toto je Bratislava a nie Liptov

Patrí do vydania: 
Apríl 2019