Nové bývanie? Je čas robiť tie správne rozhodnutia

Mať bývanie presne podľa vlastných predstáv. To je legitímna túžba každého človeka a zároveň silná motivácia urobiť pre to, čo sa len dá.

Niekto si želá vlastniť pokojné bývanie

Také, ktoré je situované ďalej od preplnených dopravných tepien a ruchu veľkomesta. Optimálne riešenie predstavuje úzke prepojenie s prírodou a zároveň aj s komplet občianskou vybavenosťou. Ďalší si prajú priestrannosť. Vlastniť svoj kút alebo miestnosť, o ktorú sa nemusia deliť s ďalším členom domácnosti, je pre mnohých na nezaplatenie. V ostatných rokoch sa v súvislosti s bývaním čoraz častejšie skloňuje slovíčko „smart“. Áno, inteligencia doby sa premieta aj do bývania. Smart riešenia sa využívajú napríklad pri diaľkovom ovládaní jednotlivých funkcionalít v dome či byte alebo slúžia na zabezpečenie energetickej efektívnosti bývania.

 

Partner, ktorý pomôže

Lenže túžba po bývaní podľa vlastných predstáv je často limitovaná nielen smelými plánmi, ale aj našimi možnosťami. Vo väčšine prípadov sme doslova odkázaní na pomoc od banky špecializujúcej sa na financovanie bývania. Jednou z naozaj renomovaných na slovenskom trhu je Prvá stavebná sporiteľňa. Najväčšia a najúspešnejšia stavebná sporiteľňa na Slovensku vám umožní vynikajúco sa pripraviť na kúpu alebo výstavbu vášho bývania. Vďaka priaznivej úrokovej sadzbe v kombinácii so štátnou prémiou (aj v tomto roku až 66,39 €) výhodne zhodnotíte svoje vklady na účte stavebného sporenia. A keď sa rozhodnete pre úver, PSS vám poskytne pestrú paletu možností. V Prvej stavebnej sporiteľni máte vždy na výber.

 

Nízka úroková sadzba

Ak sa rozhodnete pre zásadnú zmenu svojho bývania, kúpu bytu alebo výstavbu rodinného domu, vynikajúcim riešením pre vás je úver na bývanie. Jeho úroková sadzba je v PSS v súčasnosti až nebezpečne nízka. Mimochodom, aktuálna akciová úroková sadzba tohto typu úveru pri až 5-ročnej nemennosti predstavuje jednu z najvýhodnejších ponúk na slovenskom bankovom trhu. Podmienkou je, aby ste tento úver do 170 000 € (pre manželov alebo partnerov do 340 000 €) zabezpečili nehnuteľnosťou. Dosiahnete tiež, že pri až 30-ročnej dobe splatnosti budú jeho splátky nízke, takže si ich môžu dovoliť aj ľudia s nižšími príjmami. Dodáme len, že 90 % z úveru budete mať k dispozícii bezprostredne po podpise úverovej zmluvy. Zvyšok dostanete po zdokladovaní účelu využitia poskytnutých prostriedkov.

 

Iné výhodné riešenia

Existujú však aj iné riešenia. Ak patríte k sporiacim klientom, banka vám za výhodných podmienok požičia až do 50 000 € aj bez zabezpečenia úveru nehnuteľnosťou. V prípade, že si nesporíte, ale ste zodpovedne splácali, prípadne ešte stále splácate iný úver, za rovnakých podmienok vám PSS poskytne do 45 000 €. A ak ste neznámy klient, ktorý nikdy nesporil ani nič nesplácal, stále môžete získať až 15 000 € na svoje bývanie bez zabezpečenia bytom alebo rodinným domom. Vďaka tomuto úveru od PSS ušetríte peniaze aj čas. Má priaznivú úrokovú sadzbu a vyhnete sa aj zdĺhavému papierovaniu. Nemusíte vybavovať znalecký posudok a platiť zaň, ani za dodatočné poistenie domu alebo bytu, ani za vklad do katastra nehnuteľností.

 

Buďte zvedaví

Ďalšie informácie vám ochotne a bezplatne poskytnú obchodní zástupcovia PSS. Stretnú sa s vami kedykoľvek a kdekoľvek. Ich zoznam nájdete na www.pss.sk alebo zavolajte na číslo 02/58 55 58 55.

 

Aj na zariadenie domácnosti

Na finančne menej náročné úpravy je vhodný úver na zariadenie domácnosti, vďaka ktorému doladíte svoje bývanie do dokonalosti alebo aspoň vymeníte už opotrebované spotrebiče a nábytok za nové.

 

Všetko pod jednou strechou

Okrem tradičného sporenia a úverov na bývanie si z našej ponuky môžete vybrať napríklad aj sporenie pre deti Junior extra chránené extra istotou, online stavebné Sporenie Lišiak, poskytujeme úvery na zariadenie domácnosti, financujeme obnovu bytových domov a v spolupráci s renomovanými poisťovňami sprostredkúvame päť rôznych poistných produktov.

Patrí do vydania