Adriana Sklenaříková-Karembeu radí Ako žiť šťastný život

Topmodelka Adriana Sklenaříková-Karembeu (46) je zanietená hovorkyňa Červeného kríža, v súčasnosti moderuje vo Francúzsku s Michelom Cymersom populárnu televíznu reláciu Výnimočné schopnosti ľudského tela. Rodáčka z Brezna pricestovala na Slovensko pokrstiť svoju knihu a užiť si čas aj s rodinou. Spomenula, že by rada svoju rodinu vzala žiť do Monaka, kde aktuálne žije aj so svojím manželom Aramom Ohamianom (49), no jej rodičia sú spokojní so životom na Slovensku. Vo štvrtok sa v známom kníhkupectve v Bratislave konal krst jej diela, ktorý moderovala Adela Vinczeová. S tým bola spojená aj autogramiáda.

Všetko, čo ste vždy chceli vedieť o tom, ako byť a zostať TOP

Adriana všetkých uchvátila, keď dorazila na tlačovú konferenciu pre médiá, ktorá sa konala pred krstom. Aj po náročnom dni vyzerala skvelo. Na krst zvolila nedbalý účes s jemnými vlnami. Zároveň ju zdobil krásny úsmev. Jej outfit pozostávajúci z vkusnej predĺženej košele, čiernej vesty, kožených slim jeans a extravagantných trblietkových čižiem pôsobil mladistvo a príjemne. K outfitu zvolila jemné doplnky, hodinky a nadčasovú kabelku značky Chanel. Adrianu sprevádzal jej manažér Miro Šimonič.

 

Po tlačovej konferencii sa začal krst, ktorý spestrila Adela Vinczeová svojím humorom. Fanúšikom sa naskytol naozaj vtipný pohľad, keď vedľa seba stáli Adriana a Adela. Adela utrúsila na Adrianinu adresu vtipnú poznámku: ,,Na obed si ešte mala obuté tenisky, prečo si mi toto urobila,“ keďže Adriana bola v tej chvíli podstatne vyššia ako Adela. Celé podujatie sa nieslo v príjemnom duchu.

 

Kniha má názov Všetko, čo ste vždy chceli vedieť o tom, ako byť a zostať TOP. Adriana pri predstavení podotkla, že názov knihy môže niekomu znieť príliš sebavedomo. V knihe uvádza návod na zdravý a vyrovnaný život z jej pohľadu. Adriana si počas svojho života prešla aj prísnym režimom stravovania, pracovala pre najväčšie módne značky, spolupracovala s najvýznamnejšími módnymi návrhármi. Stala sa „fashion ikonou“ a jednoznačne jednou z najznámejších Sloveniek vo svete modelingu. Vo svojej knihe prezrádza tajomstvo stravovania, dáva čitateľom praktické tipy na cvičenie či jednoduché recepty, ktoré sa dajú ľahko pripraviť a prospievajú zdraviu.

 

Adriana si vypracovala vlastnú metódu, ako žiť vyrovnane, zdravo a ako zvládať stres a zostať štíhla. Ako nadšená zástankyňa zdravej výživy už počas štúdia medicíny nadobudla veľa zaujímavých poznatkov. Vďaka štúdiu medicíny, čítaniu vybranej literatúry a stretnutiam s odborníkmi získala potrebné znalosti, ktoré úspešne využíva v každodennom živote. „Zbierala som kade-tade všetko potenciálne vhodné na to, aby som sa cítila dobre, rozvíjala sa, a postupne som si vytvorila vlastný, veľmi osobitý spôsob, ako na to,“ uvádza vo svojej knihe.

 

O Adriane málokto vie, že je maškrtná. Ako sama spomenula, neodolá dobrému vínu, miluje sladkosti, nemá rada zákazy ani obmedzenia a nie vždy mala športového ducha. Rada sa s vami v knihe podelí o svoje sny s chytľavou dávkou humoru. Spoznáte ju takú, aká je, bez príkras a bez pretvárky. Zistíte, že aj známym modelkám chýba pevná vôľa. Určite vás zaujmú aj jej rady, z ktorých si každý vyberie niečo pre seba.

 

Autor/Adrián Back

Foto/Dušan Kittler

Patrí do vydania