Originálny darček pod stromček - ručne kované výrobky zo železa

Čo dať ako dar pod stromček človeku, ktorý má všetko? Alebo niekomu, kto má rád originalitu, kvalitu, ručnú prácu, nezvyčajné materiály? Skúste výrobky zo železa z dielne známeho umeleckého kováča Jána Kanianskeho z Handlovej. Možno i vás očaria originálne ručne kované poštové schránky zo železa v tvare tašiek, patinované kovové ruže, kované ploty, brány, postele a kovový nábytok, doplnky do interiéru i exteriéru, vikingské meče, tomahavky, sekery známe z filmov a ďalšie jedinečné výrobky zo železa.

Umelecký kováč Ján Kaniansky k tomu hovorí: ,,Každý si môže vybrať z ponuky našich hotových výrobkov na našej stránke www.interierkov.sk, ktorý mu pošleme ako zásielku. Alebo sa môže inšpirovať na našej facebookovskej stránke či inde a nechať si zhotoviť výrobok podľa vlastnej fantázie. Zakladáme si na individuálnom prístupe k zákazníkom a na tom, že každý náš výrobok je vlastne originál. Snažíme sa vyhovieť originálnym predstavám zákazníkov. Na ich základe zhotovíme nákresy návrhov a potom zákazky realizujeme. Zákazníci tak majú originálne exteriéry a interiéry a nie rovnaké brány, ploty a schránky ako susedia.“

 

Zákazníckym hitom handlovského umeleckého kováčstva ručne kované poštové schránky zo železa v tvare tašiek. Najväčší záujem je o patinovanú úpravu vo farbe rifľoviny či jemného pozlátenia na čiernom podklade. Každá zo schránok je originálnym umeleckým dielkom. Na poštovú schránku si každý môže dať vykovať napríklad číslo domu, bytu alebo iniciály. Vždy vítaným darčekom pre každú ženu pri akejkoľvek príležitosti sú netradičné ruže zo železa, ktoré vydržia naveky. Neuveriteľná je aj cena takejto ručnej práce – jedna ruža vyjde len 18 eur. Kováčstvo prerazilo aj v zahraničí. Mimoriadny úspech tam majú spálňové sety zložené z manželskej postele, nočných stolíkov, stropného lustra, zrkadla, stojanovej lampy a garniže. Tieto výrobky zo železa, alebo kombinácie rôznych kovov sú zladené a tvoria kompaktný celok pre spálňu zariadenú v jednotnom štýle.

 

,,Aby ste sa dostali k originálnym výrobkom Interierkovu nemusíte chodiť do Handlovej. Všetky si môžete objednať cez internet alebo k vám prídu naši kováči a tie väčšie - brány, bráničky, ploty a zábradlia odmerajú u vás doma. A nainštalujú vám ich na mieru. Mať doma niečo výnimočné je túžbou predovšetkým zákazníčok. Inšpirácie nachádzajú na internete, v časopisoch, alebo prichádzajú s vlastnými nápadmi a po spoločnej konzultácii sa dohodne finálna podoba a cena. K dispozícii je široký sortiment výrobkov,“ zdôrazňuje J. Kaniansky.

 

Ak porovnávame výrobky zakúpené v obchodných reťazcoch za bezkonkurenčne nízke ceny a poctivú, ručne kovanú prácu, vidíme zásadné rozdiely. Pri ručnom kovanom výrobku ide v prvom rade o ručnú prácu, polotovary nepoužívajú a každý výrobok je originál. Nenájdete dva rovnaké kusy, každý sa odlišuje aspoň v najmenších detailoch. Pritom ceny sú len reálnym ohodnotením použitého materiálu a ručnej práce a sú zárukou toho, že budete mať doma jedinečný výrobok.

 

Časy, keď o kúpe výrobkov rozhodovala cena sú preč. V súčasnosti viac ako 60 % zákazníkov dáva pri predmetoch dlhodobej spotreby prednosť originalite, jedinečnosti a výnimočnosti. Práve výrobky umeleckého kováčstva sú o takejto exkluzivite. Navyše keď má zákazník možnosť hovoriť do celého procesu od návrhu a výroby, až po osadenie, má o to viac argumentov pre takýto výrobok. V umeleckom kováčstve Jána Kanianskeho sa snažia zákazníkom vždy vyhovieť a preto ich nápady konzultáciami pretavia do finálnej podoby, zhotovia náčrty a dohodnú cenu. Finálna podoba výrobkov sa prispôsobuje vkusu a rozpočtu. Napriek tomu, že ide o umeleckú kováčsku prácu, ceny za originálne výrobky sú veľmi prijateľné. Za svoje peniaze zákazník dostane pridanú hodnotu výnimočnosti a sám sa podieľa na zrode konečnej podoby diela.

 

Viac je na: www.interierkov.sk, https://www.facebook.com/interierkov/?hc_location=ufi, tel. 0903 956 348

Patrí do vydania: 
December 2017